В Минеаполис: Не COVID-19 уби Джордж Флойд, а пандемията от расизъм

Първа официална проява с песни в памет на чернокожия мъж
5 юни 2020 10:18, Петя Славова
76
В Минеаполис: Не COVID-19 уби Джордж Флойд, а пандемията от расизъм
Снимка: БГНЕС

Първата официална проява с песни и хвалебствени слова в памет на Джордж Флойд се проведе в Минеаполис, където чернокожият мъж бе убит от полицаи, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА.

Тялото на 46-годишния Флойд бе в затворен ковчег на сцената в зала на Северния централен университет, а зад нея на стената имаше негово изображение в графити стил.

"Не пандемията от коронавируса уби Джордж Флойд... Уби го добре познатата в Съединените щати пандемия на расизма и дискриминацията", заяви на церемонията семейният адвокат Бен Кръмп, цитиран от Франс прес.

Тримата полицаи, на които бяха повдигнати обвинения в помагачество при убийството на Флойд, се явиха днес в съда за пръв път, предаде Ройтерс.

Още по темата
Обявена им е гаранция в размер на 1 милион долара. Ако бъдат признати за виновни, те ще лежат до 40 години в затвора.

Техният колега Дерек Човин, който притисна с коляно врата на Флойд в продължение на близо 9 минути, след което чернокожият мъж почина, и вече бе обвинен в убийство, не се яви днес в съда. Той трябва да се яви на 8 юни.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че подкрепя масовите протести заради убийството на Флойд, но изрази опасение, че те може да ускорят разпространението на коронавируса и призова демонстрантите да се изследват.

Официални лица в Чикаго изразиха подобни опасения и призоваха демонстрантите да се поставят под карантина за 14 дни.

Властите в столицата Вашингтон и Лос Анджелис, втория по брой на населението град в САЩ, отмениха заповедите за полицейски час, издадени заради безредиците след убийството на Флойд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 69Не, не знаят нищо. Белите, защитаващи черните престъпници, са промити мозъци и богаташчета, които най-често никога не са имали досег с гето нигас. Гледали са малко холивудска пропаганда за това как черния човек е онеправдан, репресиран и прочие, и толкова. Който има истински интерес за фактите и не е кон с капаци може да се порови в сайтовете на някои официални американски институции като ФБР или Department of Justice. Там има статистики за престъпленията по расова принадлежност.
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защитаващите "мирните" протести ? Имате ли дъщерички? Знаете ли как черните обичат "бяло"? Бял съм, но съм израснал сред черни. Знам им манталитета до болка.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егаси, кво нещо е политиката, а? От бивш затворник и настоящ престъпник да направиш герой? Е, щом е нужно ... . за некои ... .
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
надрусан престъпник..с фалшиви пари.болен от Ковид никой не го е убивал.той просто си заслужаваше смъртта .отърва земята от *** като него.сега *** реват
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65Как да е умрял несправедливо? Предрусал е с една камара наркотици и е умрял от свръхдоза. Кое му е несправедливото? Получил е последствията от собствените си действия.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитвам се да подкрепя протестиращите, защото е истина че човек е умрял несправедливо. Но всичката тази прекомерност и изцепване(да не говорим за вандалщината)ме възпират.Тази "майка на дъщеря му",която сигурно не го е виждала от години, дъщеря му, която можеби е виждала само снимката му, ако изобщо я е виждала ... някакси пали "червена лампичка" в главата ми. Просто едно усещане за друга сила, бутаща нещата ... .
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Eх тези либерални медии, ами пандемия от расизъм има, обаче сега е в обратно посокаафроамериканци дискриминират белите американци а либерали-демократи ги поощряват . Кой сега сее омраза, пребива мирни бели граждани, ограбва магазини и пали домове ???Вече е трудно да си свестен бял хетеросексуален човек - ще те обявят зарасист, хомофоб, националист, фашист, женомразец и всякакви други квалификации.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
полицаите които са арестували въпросния мъченик са били ДВАМА БЕЛИ,ЕДИН АФРО И ЕДИН МЕТИС----------------А, по-точно - Един бял, Един Жълт (Виетнамец), Един Чернокож и Един метис.Почти Интернационален Олимпийски Екип!
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Минеаполис полицаите които са арестували въпросния мъченик/лека му пръст/са били четирима,ДВАМА БЕЛИ,ЕДИН АФРО И ЕДИН МЕТИС,но медиите са раздули истерия нарочвайки един от белите полицаи.Случайност,не разбира се,либералният необолшевизъм се оказа по-вреден за НОРМАЛНИТЕ ХОРА и от съветския болшевизъм,ония поне зомбираха само соцлагера а тия сега целия свят.Начело са т.паните от ЕС при положение че видяха какво се случи и се повтрая във Франция.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През ноща гледах 1/5 клип на човек живеещ в Ню Йорк от руски произход а той има много такива ,разходи се по целия център и показа какво са извършилиборците против расизма!Погроми,грабежи на банда лум/пени на социални помощи.Стотици изпочупени витрини и ограбени обекти,плячкосване и мародерство И ЯКИ ПСУВНИ ОТ ПОТЪРПЕВШИТЕ ПО АДРЕС НА МЕДИИ И АНТИРАСИСТИТЕ!!Сега всичко е под контрол и лумпениядата вика ходейки водена и пазена от двете страни от полицейски кордон.
56
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
що е в затворен ковчег? Имал е тъмно минало. Мирише ми на постановка.
55
1
 
8
 
! Отговори
Седящия Бик преди 3 години
Щом на чернокожите в Америка им казват Афро-Американци, то следва и белокожите да се наричат Евро-Американци.Само ние червенокожите имаме пълното право да се наричаме чисти Американци
54
0
 
3
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Искам да знам защо когато само убиха Епстийн в затвора за да потулят пeдофилиятaна на "елита", защо никой тогава не изскочи да се бунтува. Ето това е ИСТИНСКО неравенство, някой хора имат толкова безумна власт, че могат да изнаcлват стотици деца в самолети и да поръчват убийства на когото си поискат без последици. Трябваше тогава не протест, ами сградата на ФБР на пепел да направят. Не да се карат кой какъв цвят му била кожата!
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дончо трябва да се намеси решително.Възпяват престъпник?Какъв расизъм може да е проявил полицай по време на служба, когато задържа разпространител на фалшиви банкноти? Да го почерпи кафе ли?Погромаджиите какво искат? Да наложат за една част от населението такива правила, каквито - уви - наблюдаваме у нас, законите да не важат за онези, които вегетират на социални помощи!
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Един друг исторически факт също непорекъснато го премълчават. 100% от корабите пренасли робите са били собственост на евреи. По време на пика на робството в северна америка около 70% от евреите са имали роби и по-малко от 1% от белите са имали роби.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лошия"Направо е мастър пийс това което направиха на слабите бели, браво!"Негросите не са анаправили нищо. Виски тея работи ги правят евреите. Тук в европа правят същото и със *** и с арабите и пакитата и афганците и сякви други ***.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВСИЧКИ ИСТОРИЦИ КАЗВАТ,ЧЕ АФРОАМЕРИКАНЦИТЕ СА ДОКАРАНИ В АМЕРИКА КАТО РОБИ С КОРАБИ В УЖАСЯВАЩИ УСЛОВИЯ.А ВИЕ ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ ПЪРВИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ В АМЕРИКА СА ПРИСТИГНАЛИ СЪС САМОЛЕТ ПЪРВА КЛАСА!ПЪРВИТЕ АНГЛИЙСКИ ЗАСЕЛНИЦИ ПРИСТИГАТ ТОЧНО КАКТО И ТЕХНИТЕ АФРИКАНСКИ СЪНАРОДНИЦИ В ПРЕТЪПКАНИ КОРАБИ БОЛНИ ИЗТОЩЕНИ И БАЧКАТ ЗДРАВО КАТО РОБИ(ЧЕ И ПОНЯКОГА В МНОГО ПО-ЛОШИ УСЛОВИЯ ОТ АФРИКАНЦИТЕ)С ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД.НО ДА СТЕ ЧУЛИ НЯКОЙ ДА ГОВОРИ В АМЕРИКА ЗА ТОЗИ ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ!
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Хасково та до Хюстьн ромите пеят: "Всички сме за Затвора.НО Трябва да се борим и да го съборим!"
48
0
 
10
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Миналата година в щатите са убити точно 9 (девет) НЕвъоръжени афро-американци от полицията (по данни на Washington post). В повечето случаи престъпникът се е нахвърлил върху полицая, който го е застрелял, тъй като е в правото си на самозащита. Има само един случай, в който не е било оправдано и полицаят е бил осъден. За каква липса на справедливост говорят? В момента полицаят, убил Флойд е осъден за 3 дни, без разследване. Левите американци искат да сменят системата, не им дреме за черните
47
0
 
12
 
! Отговори
Конкуренти преди 3 години
Добре деее....,САЩ са сбироток от всички раси,подраси и етноси дето ги има по белия свят. Що има проблеми само с черния пипъл? Що няма проблеми в чайна таун,с джапанезците,латиносите,руснаци,поляци ,българи,гърци,ирландци,италианци? Еее.. с италианосите имаше проблем,че навремето създадоха "Коза ностра",ама тя постепенно стана интернационална и не създаде расов проблем.Може би ако нараснат сините домати,блаек пипълът ще си отима конкуренти.