Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници

Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява
Обновена: 7 юни 2020 09:59 | 7 юни 2020 07:43, Камелия Цветанова
239
Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници
Снимка: БГНЕС

Когато назначи Джеймс Матис за министър на отбраната, Доналд Тръмп го обсипа с какви ли не похвали. И наистина, генералът от военноморските сили подейства успокоително на онези, които се тревожеха, че в Белия дом е влязъл един неопитен и самовлюбен президент с нестабилен характер, пише Дойче веле.

Но в края на декември 2018 г. Матис напусна поста, а оценката на президента не издаваше вече никакво уважение: Тръмп сипеше по адрес на Матис само подигравателни и презрителни думи. Нарече го дори „най-надценения генерал в света". Защо настъпи тази промяна?

Защото поведението на Матис пред върховния главнокомандващ издаваше образцова принципност, морал и политическа убедителност. Тръмп, който обича да се обгражда със слагачи и ласкатели, реагира обидено и с презрение. Такова е истинското му ниво.

Евтина слава

Матис е просто ужасен, че Тръмп заплашва да изпрати редовната армия срещу демонстрантите в САЩ. Той е възмутен как президентът злоупотребява с авторитета на институцията, само за да се покаже на няколко нагласени снимки пред Белия дом.

Основното обвинение обаче е друго: от три години Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява страната; от три години  Америка е лишена от „зряло ръководство".

По-унищожителна критика едва ли е възможна. Фактът, че я изказва един уважаван от всички военен, чиято вярност към конституцията и традициите на страната не може да бъде поставяна под въпрос, говори много за състоянието на днешната американска политика. Сега си проличава кои са истинските държавници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончо *** ми харесва защото не води война като всеки предишен президент на САЩ.Изтегля войските не избива невинни хора в чужди държави,с изключение на един ирански генерал.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7, до изборите остават още цели 5 месеца. Бай Дончо тепърва ще удари в масата укропския коз, коз и три яки пики.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 6То и в БГ е така,даже сме по-американци от американците вече,но по-бедни!
7
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-унищожителна критика едва ли е възможна. Фактът, че я изказва един военен, кой знае защо незаслужено наричан "бясно куче", говори много за състоянието на днешната пиндостанска политика.
6
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Тръмп загуби вече 15% от Бай дън.
5
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което го представят като расизъм е война между републиканците и демократите и в частност либeралите, които не ги броя. Мога да напиша много, но няма да ми стигнат символите. Едно издаване на патент в САЩ е вид монополизъм, това което си мислите, че е демокрация не е демокрация. Това което защитава интереса на един, нарушава интереса на хиляда други, такова общество не може да живее в мир. САЩ е монополист, частните им компаниии са монополисти и налагат диктатура на света.
4
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много си е добре тръмп.Точно това трябва да прави.На америка и трябва точно такъв като тръмп.
3
6
 
30
 
! Отговори
И какво? преди 3 години
Това не е анализ, а предизборна пропаганда в полза на другия кандидат-президент. Какво казвахте толкова разпалено за намесата на медии от една друга държава в изборите в САЩ? А? Не чух отговор?
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
зряло ръководство" имаше по времето на нобеловия лауреат за мир, а вишнята на тортата беше Буш-младши?
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааааа, може, може, дойче зеле.Още може.Нищо му няма на президента, всичко си му е наред. Показва действителното състояние на нещата там.Каквито хората, такива и президентите им. Това не е от вчера, а отдавна, но за пред света играят театър и надуват балон.Ни рано или късно, всеки балон има свойството да се пука.