Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници

Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява
Обновена: 7 юни 2020 09:59 | 7 юни 2020 07:43, Камелия Цветанова
239
Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници
Снимка: БГНЕС

Когато назначи Джеймс Матис за министър на отбраната, Доналд Тръмп го обсипа с какви ли не похвали. И наистина, генералът от военноморските сили подейства успокоително на онези, които се тревожеха, че в Белия дом е влязъл един неопитен и самовлюбен президент с нестабилен характер, пише Дойче веле.

Но в края на декември 2018 г. Матис напусна поста, а оценката на президента не издаваше вече никакво уважение: Тръмп сипеше по адрес на Матис само подигравателни и презрителни думи. Нарече го дори „най-надценения генерал в света". Защо настъпи тази промяна?

Защото поведението на Матис пред върховния главнокомандващ издаваше образцова принципност, морал и политическа убедителност. Тръмп, който обича да се обгражда със слагачи и ласкатели, реагира обидено и с презрение. Такова е истинското му ниво.

Евтина слава

Матис е просто ужасен, че Тръмп заплашва да изпрати редовната армия срещу демонстрантите в САЩ. Той е възмутен как президентът злоупотребява с авторитета на институцията, само за да се покаже на няколко нагласени снимки пред Белия дом.

Основното обвинение обаче е друго: от три години Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява страната; от три години  Америка е лишена от „зряло ръководство".

По-унищожителна критика едва ли е възможна. Фактът, че я изказва един уважаван от всички военен, чиято вярност към конституцията и традициите на страната не може да бъде поставяна под въпрос, говори много за състоянието на днешната американска политика. Сега си проличава кои са истинските държавници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
9
 
! Отговори
Одисей преди 3 години
"...слагачи и ласкатели" ми харесва! Но не знам как да тълкувам "вярност към конституцията и традициите на страната" преплетено през нашата призма? Някаква конституция си имаме и ние Дали се спазва е друг въпросът, защото тези които са оторизирани да контролират дали се спазва, самите те не я спазват! А традиции? Някой ако може да посочи какво ще рече това конкретно при нас?
169
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Donald Trump е единствената Светла надежда на този свят и всички НОРМАЛНИ хора в America го знаят това много добре. Не мога да чакам до Ноември да видя как тия откачени демократи ще почнат пак да се тръшкат, когато той категорично бъде преизбран. Наздраве ...
168
2
 
18
 
! Отговори
hippihater преди 3 години
Българските *** на розовите фашаги се роят, но никой не им се връзва на грантаджийските агентурници на Сорос.
167
5
 
21
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
когато препечатваш чужда статия ,то ти камелия не си журналист а печелбартръмп е миротоворец тръмп спря войната в сириятръмп спря войната в авганистантръмп намалява войсксите на америка в германиявоените и ппройзводителите на оръжия биха го удавили в капка вода
166
2
 
23
 
! Отговори
US Buddy преди 3 години
Българските медийки продължават да слугуват на демократическата партия на щатите, но това се вижда и не се забравяАко спечели 2-ри мандат ще имате проблеми :)
165
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаван??? Айде да влезем и да разгледаме новините преди 3-4 години когато Тръмп го избра....мисля, че точно ДВ имаха различно мнение по въпроса....ама айде, нали затанцува по "наща" ***, стана уважавам Матис...По-зле сте от *** на околовръсното...
164
1
 
17
 
! Отговори
това не знам преди 3 години
До Анонимен 162Но знам,че някога в градовете на Ханзата фалшификаторите на пари са ги пържели живи в олио!И до сега не може да се намери фалшив сребърен талер!Пък вие си толераствайте,интеграствайте и джендъраствайте колкото си искате!
163
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като има безредици в една държава, на властта и е позволено(задължена е) да въведе ред.
162
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам авторката да се позовава на някакви източници, да преставя и другата гледна точка и пр. Това не е журналистика. Това е жълта преса
161
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА НЕ Е НОВИНА, А ПЛАТЕН ЧЕРРЕН ПИАР С ВНУШЕНИЯ!ТРЪМП ИМА МНОГО ФЕНОВЕ В БГ, КАТО МЕН!ИСКАТЕ ЛИД А СЕ ЛИШИТЕ ОТЗНАЧИТЕЛНА ЧАСТ ОТ АУДИТОРИЯТА СИ?
160
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОправдано е да те подчинят на земята, когато се съпротивляваш при арест. Не е оправдано да си наркоман с хипертония, надрусан със 100 неща, коктейла от които причинява аритмия, дихателна недостатъчност и инфаркт. Хватката с коляното полицаите я учат в академията и е нормален ход спрямо задържани, които отказват да мируват. Ако ченгетатата наистина бяха расисти, щяха просто да пуснат малко олово в тиквата на престъпния нига. Имаха цялото основание за това.
159
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй като от преписаната ви статийка не се разбира нищо, ще си направя извод само от заглавието. Тръмп не е истински държавник, защото не танцува по гайдата на ((някои хора)). Явно истинските държавници са *** крайнолеви шизофренци, наричани кой знае защо "демократи", които целят създаването на нискоинтелигентна раса от безкултурни, нерелигиозни ***, обединени само от службата си на властта на тоталитарния елит.
158
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всички хвалещи откровенно лудия на горната снимка:дръпнете по една чаша белина,щото водата от пералнята явно не помага ахахах....!!!!!!!!!!!
157
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които предадоха Христос
156
3
 
30
 
! Отговори
Правило преди 3 години
Щом комунисти,*** и Антифа пищят,значи се е случило нещо хубаво!
155
5
 
17
 
! Отговори
Е преди 3 години
Целият път на новия герой на Америка е низ от криминални престъпления!Още бременната и обрана женица в нейния дом е трябвало да му пръсне бандитската муцуна!!!
154
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 168 Прочети за единият от полицаите -Томас Лейн. Неговото криминално досие е много по-дълго от това на Флойд . Ама системата го е реабилитирала , дори полицай е станал . Вярно не е участвал в грабеж , ама си е бил рецидивист на пътя + още обвинения .
153
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 168 Тоест за теб - фалшива 20 доларова банкнота и това, което е станало в колата е достатъчен повод да му бъде произнесена и изпълнена смъртна присъда? Зашо тогава единият полицай е казал " не е редно , това което правим " . Другият е предложил да го обърнат , за да може да диша Ама Шовин нали е големият мъж с власт ....
152
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 168 Фалшивата банкнота - това е работа на разследващите . Те щяха да установят , дали знаел , или не . Дали е мегакрупен фалшификатор , или инцидентно е попаднала в него Не се очаква от полицията да му дава кафе , както не се очаква и да го убие . В затворите е пълно с изнасилвачи , педофили-убийци и всякакви такива , как те са стигнали живи и здрави до полицейския участък . А в твоите очи е оправдано убийството за фалшива 20 доларова банкнота
151
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 168 какви ги приказваш пак ? Гледал си видеото ?Двама полицаи отиват и го измъкват от колата и му слагат белезници . Още тук е ясно ,че няма оръжие . Вървят малко , оставят го да седне подпрян една стена , взимат му някакви данни . И го водят към полицейската , вътре е станало нещо , защото след това е на земята , останалото се знае . Не могат да знаят бил ли е дрогиран , не е ли бил . Може да е бил болен човек . И още