Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници

Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява
Обновена: 7 юни 2020 09:59 | 7 юни 2020 07:43, Камелия Цветанова
239
Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници
Снимка: БГНЕС

Когато назначи Джеймс Матис за министър на отбраната, Доналд Тръмп го обсипа с какви ли не похвали. И наистина, генералът от военноморските сили подейства успокоително на онези, които се тревожеха, че в Белия дом е влязъл един неопитен и самовлюбен президент с нестабилен характер, пише Дойче веле.

Но в края на декември 2018 г. Матис напусна поста, а оценката на президента не издаваше вече никакво уважение: Тръмп сипеше по адрес на Матис само подигравателни и презрителни думи. Нарече го дори „най-надценения генерал в света". Защо настъпи тази промяна?

Защото поведението на Матис пред върховния главнокомандващ издаваше образцова принципност, морал и политическа убедителност. Тръмп, който обича да се обгражда със слагачи и ласкатели, реагира обидено и с презрение. Такова е истинското му ниво.

Евтина слава

Матис е просто ужасен, че Тръмп заплашва да изпрати редовната армия срещу демонстрантите в САЩ. Той е възмутен как президентът злоупотребява с авторитета на институцията, само за да се покаже на няколко нагласени снимки пред Белия дом.

Основното обвинение обаче е друго: от три години Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява страната; от три години  Америка е лишена от „зряло ръководство".

По-унищожителна критика едва ли е възможна. Фактът, че я изказва един уважаван от всички военен, чиято вярност към конституцията и традициите на страната не може да бъде поставяна под въпрос, говори много за състоянието на днешната американска политика. Сега си проличава кои са истинските държавници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
11
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонимени от кога е нормално ченгета на които плащам заплатата да осигури спокойствието и реда държи невинен човек почти 9 минути стъпил му на врата,от кога дИмокрацията се разпорежда с човешките животи дадени ни от БОГ,гледах клипа както и милионите по-света,нямаше агресия и съпротива,лъжа и пропаганда...от кога преЗидента на САЩ праща армията на САЩ срещу Народа на САЩ...нечувано в историята на символа и защитника на Свободата на хората по света..отвратително е
149
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББКакви съмнения бе ? Направо за го заловили на място с фалшивите пари . Бил е агресивен. Ако наистина си гледал клипа ще видиш че няколко минути буйства докато го арестуват.Бил е дрогиран. Познат е на полицията и са знаели че е извършвал ВЪОРЪЖЕН грабеж. Имали са съмнение че носи оръжие. Какво очакваш че трябва да е реакцията на полицая?Да му сервира кафенце?Да му разкаже виц или да му развали фалшивите 20 долара на 2х10 и да му осигури полицейски ескорт до най близкия дилър на дрога?
148
8
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименверно ли бе?? бивш прекстъпник...че у нас само такива ни управляват,убиха човека само защото е имало съмнение,че е опитал да пласира фалшиви...20 долара,не доказано и не осъден...убит за едното съмнение...просто факти,пропагандата на шехерезади вече на вървят...живеем в свят в които хората на които плащаме да осигурят мира и благоденствието ни,ни ограбват и превръщат животите ни в АД,корумпирани и болни "политици" водят света ни към гибел...и парите ви,офшорките ви,нямат стойност
147
3
 
8
 
! Отговори
Моше преди 3 години
Америка се управлява от администрацията и.Президентите са само публични личности без грам влияние . Отиват там където ги изпратят.Говорят това което им напишат на листа с речите.Пионки в скъп костюм.НЯМА, повтарям НЯМА човек с РЕАЛНА ВЛАСТ който да е публична личност и медиите денонощно да му висят на главата. Палячовците с държавнически титли са БУШОНИ. Когато си изпълнат предназначението ги свалят назависимо дали го искат или не . Далаверата за тях е да си вземат нещо докато са "на власт".
146
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това недоразумение ще цапа белия дом още 6 месеца.
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Mи да
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"не съм чел какво пише под заглавиетоно"Хей ***......не разбираш, но не си съгласен.......нали.
143
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не съм чел какво пише под заглавиетоносащ се управляват от рокфелер, морган, ротшилди поредния гащник за президенти това не са го разбрали само де.би.лите останалото са празни приказки задемокрация, пазарна икономика и права на човекачестито на печелившите
142
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново пропагандата на Дойче Веле. Всички знаем, че не обичате Тръмп.
141
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХУБАВ НАДУТ ПЛОН ДЕР.
140
5
 
11
 
! Отговори
izh преди 3 години
За Тръмп държавата е фирма и трябва да се управлява като бизнес. Ако ще се прави крачка назад - да е така. че да е минимизиране на загубите. Ако ще се удря конкуренцията удряй така, че дълго да не са ти конкуренти. Конкуренцията заложи на тълпата и прати измета срещу бизнеса. Просто си отряза пътя
139
8
 
19
 
! Отговори
Военен преди 3 години
Така, че авторката която сигурно няма хабер от тия неща и преписва само от скапаните медии, трябва да научи че Тръмп спечели президентството с това да уищожи Халифата и да не започва нови войни. И изпълнява. Матис и някои от военните не харесаха второто. И това обяснява действията на Тръмп. И действията Матис. Не бе работа на Матис да дава акъл на Тръмп и сега. Президента е задължен да пази хората в страната си и той е упълномощен да взима решенията. Да,- има си конституция и Тръмп я спазва.
138
6
 
16
 
! Отговори
Военен преди 3 години
Да пртипомним: Тръмп винаги е уважавал Матис като генерал. Но само като генерал който може да свърши работа като такъв във военни действия. И Матис си свърши перфекно работата с ИДИЛ. Друг е въпросът че далеч преди да го уволни, Тръмп заяви ясно че Матис клони към либералите, но се търпи. Когато обаче Матис почна да се бърка във външната политика, - това преля чашата и Тръмп с право го уволни. Не е работа на генералите да се бъркат в политиката, а да изпълняват нарежданията на избрания Президент
137
4
 
13
 
! Отговори
Ленд Лизов преди 3 години
само да вметна, че от атомните бомби до ден днешен, сакатлъка е почвал при демоклатите
136
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 години
Генералът си отмъщава за обидите, който не пощади почти никой от апаратчиците.
135
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте, чакайте, нещо не мога да разбера.Тръмп не е прав защото е против трошенето на автомобили и магазини, грабене? Обяснете, моля!
134
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Левите евреи от синагогата на сатаната, не могат да приемат факта, че мистър Тръмп е патриот. Сорос спекуланта кръвопиец, прави последни опити да разруши Америка с комунистическите орди Антифа и черните необразовани бандити и наркомани. Протестиращите са на заплата при Сорос, и всеки може да се запише на сайта на Сорос за платен протестър, а при завербуването на нов член се дават 200 долара. Антифа правят маса пари чрез тая пирамида.
133
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимендраги,дори и да е казала такова нещо баба ти Ванга,тя НЕ е уточнила,че ПЪРВИЯ чернокож президент на Щатите ЩЕ БЪДЕ ПОСЛЕДНИЯ!..Вероятно ще има още некой цветен..И тогава.../да ви кажа ли кога?..-Е,нема!../
132
6
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
нящо не сфащам..Тръмпича "не обединявал,а разединявал"?!..Ей,Президента на САЩ е "върховен администратор"!...Той НЕ Е като нашия президент,който е дефиниран в Конституцията като.."Обединител на нацията"!Иначе:-..просто хвърлете едно око на филма "Измамата Обама"!..Имаше го в Жамундата,сега не знам...Та така и с Тръмпича...Кой кум,кой сват,кой на булката брат,...НИ СА ЗНАЙ!
131
1
 
6
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 3 години
Кът минити по Уолстрийт ш видити кои управляват САЩ