Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници

Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява
Обновена: 7 юни 2020 09:59 | 7 юни 2020 07:43, Камелия Цветанова
239
Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници
Снимка: БГНЕС

Когато назначи Джеймс Матис за министър на отбраната, Доналд Тръмп го обсипа с какви ли не похвали. И наистина, генералът от военноморските сили подейства успокоително на онези, които се тревожеха, че в Белия дом е влязъл един неопитен и самовлюбен президент с нестабилен характер, пише Дойче веле.

Но в края на декември 2018 г. Матис напусна поста, а оценката на президента не издаваше вече никакво уважение: Тръмп сипеше по адрес на Матис само подигравателни и презрителни думи. Нарече го дори „най-надценения генерал в света". Защо настъпи тази промяна?

Защото поведението на Матис пред върховния главнокомандващ издаваше образцова принципност, морал и политическа убедителност. Тръмп, който обича да се обгражда със слагачи и ласкатели, реагира обидено и с презрение. Такова е истинското му ниво.

Евтина слава

Матис е просто ужасен, че Тръмп заплашва да изпрати редовната армия срещу демонстрантите в САЩ. Той е възмутен как президентът злоупотребява с авторитета на институцията, само за да се покаже на няколко нагласени снимки пред Белия дом.

Основното обвинение обаче е друго: от три години Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява страната; от три години  Америка е лишена от „зряло ръководство".

По-унищожителна критика едва ли е възможна. Фактът, че я изказва един уважаван от всички военен, чиято вярност към конституцията и традициите на страната не може да бъде поставяна под въпрос, говори много за състоянието на днешната американска политика. Сега си проличава кои са истинските държавници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Права беше Баба Ванга, че последният президент на САЩ ще е чepен. Този Тръмп дойде на власт и това вече не е Америка. Евала на руснаците, браво, добре си изиграха агентурата, хубава марионетка си избраха с нагласени избори в страната която им беше най-големия съперник. Откакто президент е Тръмп, той прави всичко, което е угодно на руснаците. Забележете следващия път. Ако има ситуация в която нещо да е от полза на руснаците, бъдете сигурни, че Тръмп ще го поиска и/или ще го направи. Сами вижте!
129
6
 
18
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
И разединението го правят враговете на Тръмп - "мирно протестиращите", "борците за човешки права" - дори с техния лозунг: "Живота на черните има значение".А живота на белите няма ли значение? Или живота на азиатците? Черните търсят реваншизъм, отправят искане за "възстановяване на историческата справедливост" - ами тогава да се качват на корабите и да се връщат в Африка. Вместо да са благодарни, че са граждани на най-великата държава - те искали "възстановяване на историческа справедливост"?
128
7
 
10
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Америка е разединена. Нормалните здраво работещи и плащащи данъци хора (предимно, но не основно бели от европейски и азиатски произход) срещу изкълченяците, неудачниците, мързеливците на социална издръжка, погромаджиите и престъпниците. Едните са зад Тръмп, другите срещу него. Само че тия, дето са зад Тръмп носят държавата на гърба си - а не противниците му.
127
7
 
8
 
! Отговори
ТАНИТКА преди 3 години
САЩ СЕ РЬКОВОДЯТ ОТ АЛЧНИ *** ТОВА Е ЯСНО ПО ЛОШОТО Е ЧЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ЩЕ ГО ОТНЕСЕМ А И НЕСАМО ТЕ РУСИЯ И КИТАЙ СА В ГРУПАТА С ДОНАЛТ ТРЬМП
126
11
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
сащ в момента се ръководят от сорос тези протести и издънки на полицаитеса негова работа вчера се опита и в софия ама не му се отвори парашута синдииците
125
7
 
36
 
! Отговори
голата истина преди 3 години
Кого трябва всъщност да обединява другаря Тръмп?В САЩ има 150млн.основно бели бачкатора,дето по 12 часа дневно си скъсват *** от работа за 2-3хил. долара,раждат по 3-4 деца и носят цялата страна на гърба си.Те си избраха Тръмп.Останалите живеещи по океаните либерални и чайд фри,трансгендери и прочие преразпределители на БВП не могат да повярват че "по-прости" от тях ги командват.Тук идват и 40млн.черни на които им са дадени права като на евреите в Германия ите злоупотребяват яко.Кой кого?
124
4
 
29
 
! Отговори
Вуйчо Ви преди 3 години
Напротив, чичо Тръмп си ги управлява много добре и според мен ще бъде преизбран наесен. DW да си препрочете статийката на есен.
123
0
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
126#Прав сте,че има много фанатасмагории в интеренет отосНо пророчеството на Ванга ,както и на Нострадамос,Кейси,Менсинг... .Аз не казвам ,че това е Истина ,а все пак може би е имало таквоз нещо ...знае ли човек в днешното време кое е истина,кое-не е ,а като цяло империите отвътре се рушат и няма нито една империя вечна!
122
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който и да изберат,си е тяхна работа,държавата си е тяхна и ще изберат който си искат.Дойче из,пър,...деле знаем на кой е медия, Тръмп даде доста пари на военните,но не трябваше да влиза в конфликт с техни членове,това е грешка.Писаха,че иранците дават 80 милиона за главата на Тръмп.
121
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници-------------Май, никой...Сблъсъка между "Deep State" и Консерваторите е очевАден!За сега води "Блатото" (The Swamp)... и трупа актив.ПС----------Дори да го нямаше случая "Флойд", щяха да измислят друг.
120
1
 
13
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
В интернет е пълно с лъжи за неща, които Ванга никога не е споменала. Как реши, че това дето го написа е истина?
119
1
 
24
 
! Отговори
"Кой ръководи С преди 3 години
Хаха, като че ли страхливците от Днес.Бг ще отговорят честно на този въпрос. Нали ще ви закрият още същият днес. Тръмп бил разделял хората, а Обама какво правеше? Защо не ходите да лижете подметките на Обама? Поредният глобалистки престъпник. Всички бели, които се срамувате от цвета на кожата си е време да бъдат депортирани в Африка.
118
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
Само дето Тръмп не е заплашвал да изпрати редова армия срещу ДЕМОНСТРАНТИТЕ, а срещу МАРОДЕРИТЕ, тъй че явно "принципния и морален" генерал не е чак толкова принципен, ако пропуска тази малка, но съществена подробност.
117
7
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Хм,мое би баба Ванга ще се окаже права,че последният президент на САЩ ще бъде чернокож ....(може би е имала предвид,който ще си изкара мандата) ...а след ова ще се разделИ ИЛИ ще се разпадне на щатове ... . Верятноста е вече към 30-40 % за сбъдване на това пророчество ..
116
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 3 години
До Зъл ПинчерТова нещо "Антифа" е много забавно:***-антифашисти.Да се смееш ли,да плачеш ли....
115
2
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До StrikerЗнаеш ли училището в Широка лъка за какво е?Или си пишеш първото попаднало име?
114
3
 
12
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Оох бее, милата Камелия Цжетанова, а? От кое село дойде, "на София", моето момиче, а? Тройки и четворки от училището в Широка лъка и послее, аййдее - Камелия драскач:))) Много денги ли взе от таваришите? Съмнявам се:)))
113
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В коя конституция е написано,че армията как пръв защитник на едно общество е отговорна да го защитава само от външен враг-нападател,а кога нападателя е вече вътре и се вмъкнал с цел да провокира избора на обществото в лицето на президента как върховен армията трябва да си трае щом другите отговорни вътрешни инстиуции не се справят с масовите мародерства от страна на групата обирджии за целта-провокации към избора на президент от обществото.
112
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Доналд! Надявам се да има топки да арестува онова *** Сорос и да му конфискува активите!
111
1
 
20
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Обязденият протест в развитие има всички вторични полови белези на Соросоидно-Хилъристично цветно масово мероприятие.