Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници

Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява
Обновена: 7 юни 2020 09:59 | 7 юни 2020 07:43, Камелия Цветанова
239
Кой ръководи САЩ? Сега си проличало по-ясно кои са истинските държавници
Снимка: БГНЕС

Когато назначи Джеймс Матис за министър на отбраната, Доналд Тръмп го обсипа с какви ли не похвали. И наистина, генералът от военноморските сили подейства успокоително на онези, които се тревожеха, че в Белия дом е влязъл един неопитен и самовлюбен президент с нестабилен характер, пише Дойче веле.

Но в края на декември 2018 г. Матис напусна поста, а оценката на президента не издаваше вече никакво уважение: Тръмп сипеше по адрес на Матис само подигравателни и презрителни думи. Нарече го дори „най-надценения генерал в света". Защо настъпи тази промяна?

Защото поведението на Матис пред върховния главнокомандващ издаваше образцова принципност, морал и политическа убедителност. Тръмп, който обича да се обгражда със слагачи и ласкатели, реагира обидено и с презрение. Такова е истинското му ниво.

Евтина слава

Матис е просто ужасен, че Тръмп заплашва да изпрати редовната армия срещу демонстрантите в САЩ. Той е възмутен как президентът злоупотребява с авторитета на институцията, само за да се покаже на няколко нагласени снимки пред Белия дом.

Основното обвинение обаче е друго: от три години Америка има президент, който не обединява, а тъкмо обратното - разединява страната; от три години  Америка е лишена от „зряло ръководство".

По-унищожителна критика едва ли е възможна. Фактът, че я изказва един уважаван от всички военен, чиято вярност към конституцията и традициите на страната не може да бъде поставяна под въпрос, говори много за състоянието на днешната американска политика. Сега си проличава кои са истинските държавници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
24
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Камелия пак се е направила на журналистка, пробутвайки някаква анти Тръмп статийка от Дойче Веле.
109
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите от Минеаполис ще бъдат съдени, така както повеляват законите, но с тези безредици и погроми черните подсигуриха втори мандат на бай Тръмп!
108
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-страшното е че никой не може да обясни, защо са тези протести и бунтове - нима няма бели, азиатци и т.н., жертви на полициеско насилие, даже според ститистиката те повече отколкото при черните? Не тук има радикален черен расизъм, на тези хора с десетилетия им се промиват мозъците как те са вечните жертви, как лошия бял човек им е виновен за всичко. Жалкото е че либерастката секта проми мозъците много хора, вече истината не е важна, всичко опира до религиозен фанатизъм, до лов вещици.
107
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм фен на Тръмп, изобщо не го харесвам, но САЩ не са имали по-нормален президент от Кенеди насам. Единствено Рейгън се доближава малко, но малко. Бушовци, Клинтъновци, Обами - бяха в пъти по-зле от Тръмп, но имаха медиен комфорт.
106
2
 
39
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Тръмп е правилният човек за САЩ. А Дойче веле, както обикновено са ***.
105
2
 
7
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Фондацията на Барак Обама поства в туитър плакат с физиономията на престъпника , заради който изполудяха , забележете , на 17 май!!!!! Говорете ми после как няма конспирации https://mobile.twitter/BMartinovski/status/1269449934400561152/photo/1
104
10
 
9
 
! Отговори
Успя човека преди 3 години
Успя човека, смаза Китай който едва диша. Спря епидемията вече никой не мре. Укроти протестите, вече всички си стоят по къщята. Има хора които винаги успяват като президента Тръмп.
103
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересно какво трябваше да направи един зрял ръководител? Може би трябваше да насърчи мародерите, може би трябваше да обяви амнистия за всеки чупещ, биещ и крадящ? Може би просто трябваше да разформирова всички сили на реда, за да се възцари хаос и беззаконие? Има ли граница секта либерастката глупост? Такава социопатска пропаганда не е имало никога, такива лъжи, манипулации и мозъчни промивки много скоро ще ни унищожат.
102
5
 
20
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Либерастите раздухаха расови противоречия и после се оказа че точно техните кметове не могат да се оправят с разнириците. Когато Тръмп ги заплаши с армията - по закона за размириците - те писнаха срещу него, за да не се забележи че не могат да се справят със собствения си електорат. Да им пикам на държавничеството..
101
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измислена държава, измислен народ, измислен президент! Защо прокудихте коренните жители индианците за да останат само разбойници и каубои?
100
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общо взето обичайната помия по адрес на Тръмп от либерастката секта, чиято единствена цел е да унищожи европейската цивилизация и да накаже европейдната раса, което пък е някаква извратена форма на шизофренен расизъм! Какво казва и какво прави Тръмп всъщност? Той първо не се намеси, остави местните власти да се справят, но погромите и мародерствата не спряха и той като държавник, каза че ще използва националната гвардия, която да възстанови реда, нещо което са правели неговите предшественици.
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фейк нюз.
98
3
 
23
 
! Отговори
абг преди 3 години
Само до преди месец имаше мирни протести по цял Свят на милиони хора против новото робство, имаше и в САЩ, не ги отразиха. Сега вандализъм, широко отразен, работата е ясна.
97
6
 
31
 
! Отговори
Ben Wilson преди 3 години
Тръмп се справя прекрасно - и това, което очаквам до няколко месеца е да премахне масовите медии и тяхната фалшива пропаганда. Знаем на кой са масовите медии и знаем, че на хора като мърдоци, соросчета, клинчета и обамчета не им е приятно плана да им отива на кино, но пък като гледам колко са им нефелни антисъбитията вече, май не им е останало много мощ и средства... Малко остана 2021 ще е без тях...
96
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой живее в свой собствен измислен свят,общество в САЩ въобще не в биполярно,множеството от протестиращите едва ли са чували даже за републиканци и демократи,па камоли да защитават нечия кауза!
95
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е че САЩ както и западна Европа имат много проблеми - етнически, демографски и най вече идеологически! Тръмп просто почна да ги казва...
94
5
 
26
 
! Отговори
абг преди 3 години
Преди месец Тръмп каза, че неговите специалисти са на мнение, че корона вируса може да мине и без ваксина. Тогава ми стана ясно , че ще се премине към втора стъпка, протести и опит за преврат.Първа стъпка беше опит за импийчмънт.Тези неща се правят,защото проучванията сочат,че Тръмп, ще спечели изборите тази година. Тези действия също ,ще са неуспешни и ще прибегнат към трета стъпка- натравяне, дано да не успеят и с нея.Всичко това е ,защото Тръмп не изпълнява плановете на световната мафия.
93
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Приятно е от време на време да видиш и интелигентно написан и адекватен коментар в Днес .бг. Явно анонимността тук привлича твърде много интелектуални образци тип " куцо и сакато".
92
5
 
5
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Какво ни хвърляте прах в очите и лъжете!? От всички се знае кои управляват Америка. Това са масоните мултимилиардери които целят абсолютно заробване на хората в стил Карл Маркс и завладяване на Света! Тръмп и всички президенти до сега са им били само послушни играчки и марионетки в ръцете както направиха и с нашите"управници"...
91
8
 
25
 
! Отговори
Разбиращ преди 3 години
В Тръмп ни е надеждата да пребори финансовия капитал в лицето на клана Клинтън, Сорос, Ротшилд! Тези, които въведаха коронавируса.