Погребват Джордж Флойд в златен ковчег

Тялото ще бъде изложено за шестчасово поклонение
Обновена: 8 юни 2020 21:16 | 8 юни 2020 20:55,
214

Снимка: БГНЕС

Ковчегът с тялото на Джордж Флойд пристигна днес в църква в Хюстън за последно обществено възпоменание за мъжа, чиято смърт при полицейски арест в Минеаполис предизвика протести по целия свят и призиви за реформиране на полицията в САЩ, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.
Още по темата

Ковчегът със златист цвят беше ескортиран от полицията до църквата, където ще бъде изложен за шестчасово поклонение, отворено за обществеността.

Преди пристигането на ковчега работници направиха пред църквата голяма цветна аранжировка, включваща от едната страна бели рози във формата на сърце и инициалите BLM (Black Lives Matter) - "Животът на чернокожите има значение", направени от сини рози и поставени върху сърцето, а от другата страна - червени рози, които изглежда образуваха вдигнат юмрук.

Присъстващите трябва да носят маски и ръкавици съгласно правилата срещу разпространението на коронавируса.

Погребението на Флойд ще бъде утре. Той ще бъде погребан в гробище в хюстънското предградие Пеърленд до своята майка.

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън планира да пътува за Хюстън, за да се срещне със семейството на Флойд, и ще отправи видеопослание за погребалната служба, но няма да присъства на нея, каза негов сътрудник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
2
 
! Отговори
Познайте какво преди 3 години
ще се случи в близко бъдеще.Дали ще стои дълго време в новия си "дом"илинякой брат ще го премести в по-"уютен"дървен?
161
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТърсиИма ли значение . Африканските аборигени винаги са си падали по жълтите лъскави дрънкулки и шаренията .
160
1
 
9
 
! Отговори
Sun's Out ,Guns преди 3 години
Златен ковчег... луличката за джойнт .... любимия пищов .... с измити крака .... Няма съмнение - Гангстерско погребение в САЩ .Хайде, затваряйте корумпираните и лоши полицейски участъци и да се почва .....
159
0
 
1
 
! Отговори
Търси преди 3 години
Търси се евтина сензация. Невярна. И много хора се хващат, най-вече защото четат само заглавието. Не е златен, а със златист цвят.
158
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сигурно и гранитна гробница със златни надписи ще му направят.. като на нашите от Столипиново
157
0
 
6
 
! Отговори
G преди 3 години
На всички ни е ясно, че това с тоя рецидивист е също толкова преекспонирано както коронката. Целият цирк е заради изборите на есен и демократите не са спрели да бълват глупости и да наливат пари в медиите срещу Тръмп. Нали помните, то не беше ме ту, то не беше Русия, холивудските кифли, Мун лайт, сега и тези организирани протести.
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До cvbvnarkomanite tam sa koto mutité pro n'as
155
1
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Искам да запитам всички - В ЮАР, КЪДЕТО ПОЧТИ ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ СА ЧЕРНИ ( бели са само началниците и спецчастите ) , КОГАТО ЧЕСТО СТРЕЛЯТ ПО ЧЕРНИ ПРЕСТЪПНИЦИ - ТОВА РАСИЗЪМ , ЛИ Е И ПРАВЯТ ЛИ ДЕМОНСТРАЦИИ ???!!!
154
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После и златен паметник да му издигнат на престъпника.
153
1
 
22
 
! Отговори
cvbv преди 3 години
Толкова шум за някакъв криминално проявен! Егати сбъркания свят! И този модел се опитват да го прокарат тук разни либерастки организации. Отврат!
152
0
 
37
 
! Отговори
Juan преди 3 години
Перверзно.Никой не трябва да умира при такива обстоятелства, но да героизираш такъв индивид е тотално извратено.Гледах видеото, този господин беше надрусан и неадекватен, избута полицаите и излезе от полицейската кола, криминалното му досие е богато на дрога и насилие, определено не е някой за пример.А сега бил борец за права и свободи. Както и да е, те си знаят.
151
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотна чест за рецидивист, сред криминалните деяния на който са нападение на бременна жена и въоръжени грабежи. Това лицемерие няма край.
150
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомняте ли си как през 2017 г в същия този Минеаполис чернокожият полицай Мохамед Нур застреля бяла невинна австралийска туристка Джъстин Деймънд? Спомняте ли си какви мародерства предприеха тогава белите? И аз не си спомням!
149
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правосъдието трябва да не се влияе от цвят на кожата религия и пол. Сега определени елементи се опитват да представят прилагането на правосъдието над чернокожите като расизъм.
148
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рецидивист, наркоман, ***, *** - невероятен американски герой. Очакваме холивудска продукция, в главните роли ще впрегнат цялото семейство на Обама.
147
0
 
31
 
! Отговори
Арнолд преди 3 години
Миналата година хайпа беше по Грета, сега е по Флойд. Да видим кой ще бъде личност на годината през 2021-ва?!!
146
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То бива превземки, ама чак пък толкова.... Полудяхте ли бе, хора?Тоя наркоман е плевел за обществото, той не е допринесъл никаква полза, напротив - вредил е през целия си жалък живот. Защо оплюване полицая, който си е вършил работата?Сега следващите няма да се опитат даже да арестуват престъпниците, а те ще се чувстват недосегаеми.Резултата го виждаме от години по нашите села - тъмните вилнеят, полицията не смее да ги арестува дори.Ами честито на Америка! Това е началото на цветнокожия произвол!
145
0
 
28
 
! Отговори
точно преди 3 години
До Котки 161При предния такъв случай - на убит при арест чернокож, който стигна до медиите, пак се опитаха да го минат за расизъм, но полицаят, който превиши правата си също беше чернокож и не им се получи. Сега беше удобния момент
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Галерия от 12 снимки а те само 3 и копирани няколко пъти.
143
0
 
3
 
! Отговори
Котки преди 3 години
До Анонимен 167Ами значи тези, които искат да те манипулират какво да харесваш и какво не, пак печелят щом заради тях си променяш становището по какъвто и да е начин. Мрази тях по-добре. Според мен просто трябва да кажем не на манипулацията и не на натрапването на мнения и възгледи и не на изкуственото насаждане на напрежение. И да на изваждането на истинския проблем наяве - някой хора просто имат ПРЕКАЛЕНО много ВЛАСТ.