COVID- симптомите може да продължат повече от три седмици

При някои пациенти те се усещат над 20 дни
9 юни 2020 21:34, Петя Славова
3
COVID- симптомите може да продължат повече от три седмици
Снимка: БГНЕС

Лекари от американският град Атланта обявиха резултатите от изследване на 272-ма пациенти, които са били диагностицирани с коронавирус, но положението им не се е влошило толкова, че да влязат в болница, предава БГНЕС, позовавайки се на Ройтерс.

Симптомите на заболяването при много от тях продължили значително по-дълго от 14-те дни, които традиционно се изискват като карантинен период.

Още по темата

Повече от 20 дни след появата на първите симптоми, 41 процента от наблюдаваните пациенти още имали кашлица. Една четвърт от хората изпитвали задух при физическо натоварване, а над 20 процента се оплаквали от загуба на обоняние и вкус, запушен нос или главоболие.

Резултатите от наблюдението на пациентите са публикувани на сървъра за медицински изследвания medRxiv.

Като заключение лекарите казват, че колегите им в страната и по света трябва да са наясно, че ефектът от коронавируса може да продължи да се усеща от засегнатите много дълго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
65 преди 3 години
До КольоКапс: бат Кольо,заради такива отворковци като теб,дето плещят глупости гоним 100заразени.Щото всеки се прави на герой.Ама като вдигнеш 39-40гр.температура и си като извънземен, ще забравиш за политиците.Айде ,приятен ти ден ,и се пази
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се окаже че ГРИП-Б от началото на годината всъщност е бил корона вирус?