В САЩ по-трудно се става водопроводчик, отколкото полицай

Едва 672 часа са нужни за да станеш служител на реда
12 юни 2020 22:30, Нели Христова
58
В САЩ по-трудно се става водопроводчик, отколкото полицай
Снимка: БГНЕС

Какво е нужно за да станеш полицай в Америка? Очевидно не много, тъй като часовете подготовка, през които преминават бъдещите служители на органите на реда са по-малко от тези, които са нужни за да придобиеш сертификат за бръснар или водопроводчик.

Всеки щат има различни изисквания за обучението, през което трябва да преминат бъдещите полицаи. Средно новобранците трябва да преминат през 672 часа на основна подготовка, показват данни на Institute for Criminal Justice Training Reform (ICJTR), калифорнийска организация, създадена от бившия полицай Ранди Шрюсбери.

Според организацията, 36 щата позволяват на полицаите да започнат работа дори и без да са завършили основната подготовка.

Минесота, Аляска и Вашингтон изискват от бъдещите полицаи да преминат през повече от 1000 часа основна подготовка. Но в другия край на класацията са Тенеси, Южна Каролина и Невада, където са нужни едва 480 часа.

Някои полицейски управления изискват полицаите да имат дипломи, да преминат редица изпити и интервюта. Според данни на CNN, много отдели полагат усилия да надхвърлят часовете на подготовка, които се изискват от държавата. Но основните изисквания в цялата страна са много по-различни, отколкото тези за водопроводчик или бръснар.

За да станеш бръснар в САЩ са ти нужни средно 1300 часа подготовка, сочат данни от проучването на "Лицензи за работа" на Отдела за правосъдието. В някои щати, бръснарите трябва да преминат през няколко месеца стаж и няколко изпита, преди да поръчат лиценза си.

Водопроводчиците пък трябва да имат диплома от търговско учебно заведение, а след това да прекарат пет години в чиракуване, преди да получат лиценза си.

Много огранизации, като ICJTR, настояват полицейските академии да предлагат повече часове за подготовка на полицаите. По този начин офицерите ще имат повече опит на терен. Първият щат, който пое в тази посока бе Северна Каролина, чиито власти бяха възмутени от това, което се случи с Джордж Флойд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 52Що не идеш да се гръмнеш, а???
49
0
 
3
 
! Отговори
Прасе с каска преди 3 години
Ами да стават полицаи тогава!Аааа ама то имало изисквания и то големи за кандидатите и криминални престъпници не вземали.А за опита на терен - получава се като работиш, а не като някакъв натрапен безделник ти обяснява неща, КОИТО ТОЙ самия не може да направи.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УСАМоже и да са били преди 20-30г но явно не си ходил последните 10г. в Щатите.Пчели и мед има за една малка част от населението им, другото е рая!Не напразно са полицейска държава!
47
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западаща тоталитарна държава. ЕС не бива да има отношения са тази потъваща лодка. Бъдещето са Русия и Китай!
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено. За водопроводчик се иска ценз и знание. Не може всеки да бара тръбите.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредните лакърдии на СНН.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ най-лесно се става ***. Има абсолютно всички предпоставки. Броят на *** там е най-голям.
43
0
 
1
 
! Отговори
УСА преди 3 години
....В БГ се става предимно полицай заради пенсията...... Ако на 20-тина години човек мисли за пенсия, заначи нещо не е наред с главата. ..здрави-прави,че и културни..., ами налагат се западните модели. И до момента търпим негативи от това, че полицията,разследването са ни били по съветски образец.А за сборището на оси,самата им система е такава,че допуска периодични вълнения на тези оси, за изпускане на парата.В останалото време са си пчели и трупат мед
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицай ще вземе $100к с доста овъртайм, възможно е. Медицинска сестра не се става за 6 месеца, майтап ли си прави тоя? Може, ама само в България.
41
0
 
7
 
! Отговори
Край преди 3 години
Лесно се става полицай защото хората не искат да стават полицай - че не хубаво да си полицай в САЩ. В САЩ населението масово има оръжие - полицайте реално са на война всяка смяна. Риска е сравним с този в Ирак и Либия и Афганистан.Да си разпуснат полицията и да направят държава на въоръжената анархия - нещо като Афганистан с ядрено оръжие.
40
0
 
2
 
! Отговори
Prosta Potka преди 3 години
В Кърджали не е така!!
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в България се става лесно полицай.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Съвсем нормалноВ БГ се става предимно полицай заради пенсията!Все пак последно време виждам млади здрави-прави момчета и момичета които си вършат работата и от всичкото нагоре са културни.Има си гнили ябълки във всяка система!САЩ е сборище на оси, там всеки момент може да ескалира напрежението, защото има голямо различие м/у класите.Не ги гледай там че постоянно ти се усмихват, просто така е прието там, също забравете за холивудските филми, те просто са начин за пропаганда!
37
1
 
0
 
! Отговори
До Въшкарници преди 3 години
Там е работата, че не е Пеевска, а Прокопиевска..
36
0
 
9
 
! Отговори
Съвсем нормално преди 3 години
Редови полицай трябва просто да следва заповеди.Всичко му е разписано,не трябва да умува,а да изпълнява.Различно е при една професия,изискваща някакви умения,самостоятелни решения и свободна воля.А причините,поради които в мизерните страни се натискат за полицаи са различни-корупция,далаверки,сигурност,гарантиран/сравнително висок/ доход.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Ще сменят ли името и на бялата къща, че нещо расистко звучи сега?"Защо да я сменят като могат да я съборят... ъм.
34
3
 
10
 
! Отговори
USA преди 3 години
Кой *** написа това? Мед. сестра се става за 6 месеца. И всички курсове са по 3 или 6 месеца Полицай за 2 години и излиза подготвен като юрист във връзка с всички закони които касаят работата му. Заплатите им са ниски, но имат други привилегии.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До американа Какви 100К бълнуваш за заплата на полицай? Обикновеният полицай, взема една от най-ниските заплати в Щатите . Какво значи добър водопроводчик? Въобще наясно ли си със заплащането там, че говориш глупости? Нещо в йерархията, на ВиК -там, чул ли си правилно? Аман от *** драскачи!
32
8
 
3
 
! Отговори
Американа преди 3 години
Добър водопроводчик в САЩ прибира минимум $75К на година,а ченгетата над $100К . И двата занаята се занимават с помия!!!
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За водопроводчик се искат знания и умения, за полицай е достатъчно да си тъ п и упорит