Поредната смърт на чернокож разпали поредния протест в САЩ

Разгневени хора запалиха магазин за бързо хранене
14 юни 2020 19:15, Нели Христова
138
Поредната смърт на чернокож разпали поредния протест в САЩ
Снимка: БГНЕС

Само три седмици след смъртта на Джордж Флойд, пореден случай на убийство на чернокож разпали гнева на хората в САЩ. В петък мъж на име Ришард Брукс бе застрелян от полицията, след като група граждани се оплакали от мъж, който спи в колата си и блокира движението в драйв-тру лентата на ресторанта за бързо хранене Wendy's. Когато властите отишли на място, те се опитали да арестуват Брукс. Ала той се отскубва от хватката им и взима тийзъра на единия. Насочва го към него и започва да бяга. След това полицаите стрелят.

Още по темата

Брукс не умира веднага, а издъхва по-късно от раните си в болницата. Според семейството му, полицията е имала и други опции, освен да стреля по него. Тийзърът не е оръжие, което може да причини смърт, а офицерите би трябвало да стрелят само ако има пистолет насочен срещу тях.

Служителите на органите на реда заявяват, че били уплашени, но адвокатът на семейството е категоричен, че ако "се плашиш толкова лесно, не трябва да работиш за полицията". Гарет Ролфе, офицерът, който убива чернокожият мъж, е бил освободен от работа, а помощникът му, Дейви Бронсън, бе наказан. Това е 48-та стрелба, която е с участието на полицаи. 15 от тях са били фатални.

27-годишният Брукс се готвил да празнува рождения ден на дъщеря си на следващия ден. Близки до семейството разказват, че 8-годишното момиченце го чакало в празничната си рокля, но той така и не дошъл.

"Имаше празненство за рождения й ден. С кексчета и всичко останало... докато ние обяснявахме на майка й, защо баща й така и не се е прибрал", каза на пресконференция адвокатът на семейството Джъстин Милър. Брукс имал три дъщери - на 1, 2 и 8 години, както и доведен 13-годишен син.

 Разгневените граждани на Атланта запалиха заведението Wendy's, където Брукс е застрелян, в знак на протест. 36 души са били арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
8
 
! Отговори
статистика преди 3 години
А някой проверил ли е ченгетата колко чернокожи с ЧИСТИ СЪДЕБНИ ДОСИЕТА са застреляли и колко от застреляните са криминалнопроявени дилъри, сутеньори, взломаджии и изнасиллвачи ? Ами колко са БЕЛИТЕ мирни граждани убити от афроамериканци ? А колко полицаи са застреляни от афроамерикански престъпници ? Давайте , пишете и за това нали искате да протестирате. Поне се позаинтересувайте за какво протестирате Кого обвинявате и кого защитавате .
96
0
 
5
 
! Отговори
До динго преди 3 години
Ти само се загледай колко известни и богати чернокожи има там, и пак говори за расизъм ! Не може криминалните деяния да се подминават, защото извършителите са тъмнокожи !
95
0
 
6
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Тия "протести" много добре показват защо предимно на тях се случва !
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С непрекъснатата либерастка пропаганда по всички медии която казва на черните че са над закона, ще се увеличан не само техните престъпления но и случаите кагато те се бият с полицията и ще имйа още повече затреляни ноггери и още овече "мирни протести".САЩ вече са пропаднала африканска страна.
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
джукестите много кекави, като видят полиция и умират, а когато се стрелят, продават наркотици и сводничат са много корави...
92
1
 
6
 
! Отговори
.!. преди 3 години
бе не знам, ама мнооого скъпо им излезе това робство на краварите! Сега аз съм сигурен, че има доста свестни чернокожи, ама си мисля, че по-голямата част са като наще индианци! Само смучат и ревът за още! А до колкото съм чувал в америката има индианци дето 3 поколения не са работили и/или учили и са само на социални помощи и се гордеят с това! Ама сега тая работа си е доста сериозна и президент като тръмпа просто няма и не знае как да я оправи!
91
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До динго"Не може преди 300 години да отвличат хора от къщите им и да ги пращат на 14 000 км от дома"Стига писа глупости. меланигерите са били заробени от други меланиери още в африка. Продавали са ги като роби в продължение на векова на арабите.Каот почва трансатлантическата търговия с роби 100% от корабите превозващи роби към америка са били собственост на евреи.Нито един бял американеци или европеец не е отвлкъл меланигер от дома му да го откара на 14 000 км.
90
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нападнал полицаите, опитал се да вземе тейзъра на едния и го застреляли. Нищо нередно няма.
89
12
 
3
 
! Отговори
динго преди 3 години
САЩ винаги са били и ще си останат расисти. Не може преди 300 години да отвличат хора от къщите им и да ги пращат на 14 000 км от дома, а сега понеже са ненужни, видиш ли да ги трепят и унижават. Интеграцията им куца, А БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА.
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Umrql chernokoj xaide siga vsichki a si napravim xarakiri.Stiga s teq maimuni eei
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
I teq iskat samo prava bez gram zadyljeniq kat bratchedite u nas.Zakonyt da e samo za belite.
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
AfroUSA mechta prosto mechta.Da jivei ES i Bylgaria.
85
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
страхотна страна, невероятно, пращайте децата си в съединените африкански щати ! мда
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавно да спре да се прилага правосъдието към чернокожите, така е справедливо,нали?
83
9
 
1
 
! Отговори
до 81 преди 3 години
а 500г турско робство, как се отразяват на генофонда?
82
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магазина ли го е застрелял ,че са го запалили?
81
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък един от тия защитници на правата не каза, че *** трябва да спрат с престъпленията, поне за малко, колкото да дадат вид, че има за какво да се оплакват.
80
0
 
3
 
! Отговори
batmario преди 3 години
Мога ли аз да арестувам полицай?
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е Йелоустон да изригне - ползите ще са огромни:1. САЩ ще престаната да се борят с проблеми на расова основа, гей съжителсвата, братско-сестринска любофф;2. Ще спрат много войно по света, може и всички, ще се намали (а може и да изчезна) стремежа към "демокрация" с цената на насилие;3. Зелените и затоплистите най-после ще имат нова, реална цел за борга - глобалното застудяване.И това само с едно изригване на един вулкан!
78
1
 
23
 
! Отговори
антисоросоид преди 3 години
Някой нарочно подклажда протести и погроми в САЩ след смърт на всеки престъпник ! Този някой е известен . Сорос. Тръмп незабавно трябва да го арестува както и цялата демократическа партия за тероризъм срещу америка