САЩ завършвала ерата на безкрайните войни в далечни земи

Тръмп се похвали с нарастващата военна мощ на страната
Обновена: 14 юни 2020 13:00 | 14 юни 2020 08:40, Камелия Цветанова
77
САЩ завършвала ерата на безкрайните войни в далечни земи
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп,  заяви пред випускници на военната академия “Уест пойнт”, че тяхната задача е да защитават "жизненоважните интереси на Америка", а не да водят “безкрайни войни” в далечни земи.

“Завършваме ерата на безкрайните войни. Не е задължение на американските войски да разрешават стари конфликти в далечни земи. Ние не сме полицаите по света. Но нека враговете ни да са наясно: ако нашият народ е застрашен, никога няма да се колебаем да действаме. И когато се сражаваме, отсега нататък ще се сражаваме само за победа”, каза той, цитиран от БНР.

В словотоси президентът бегло докосна темата за расовата несправедливост в САЩ, като каза, че завършващите кадети са пример за пъстротата на Америка.

Тръмп се похвали и с нарастващата военна мощ на страната, като каза, че САЩ разработват хиперзвукова ракета, която ще развива 17 пъти по-голяма скорост от сегашните аналози и ще може да поразява цели на 1600 км разстояние с точност до 36 сантиметра отклонение. Според него, това ще бъде „най-бързата ракета в света“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: САЩвойнитръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Американ"нобеловата награда за мир, както я дадоха на Обама за убийството на терориста Бин Ладен?"На обонго наградата не я дадоха за тетрото с осама. Дадоха му наградата веднага след като беше избран без да е направил нищо. Явно са считали за голямо постижение американски президент няколко дни да не започне война.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости. Без значение кой спечели изборите президента на САЩ ще е Бенямин Нетаняху и войните си продължават по график.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиперзвукова ракета няма как да постигне 36 сантиметра точност. Това е около 15 пъти под теоретичния максимум дори на перспективните технологии, не на сегашните. Пък и ако си говорим с цифри, няма начин да насочиш обект, техащ с между няколко стотин килограма и няколко тона, движещ се със скорост 20 километра в секунда с точност 36 сантиметра. По вероятно е да е 36 метра или 360 метра по - скоро.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И когато се сражаваме, отсега нататък ще се сражаваме само за победа, каза той, цитиран от БНР. ....а до сега за кво се сражавахте за $$$ ??
50
3
 
3
 
! Отговори
Неразбиращ преди 3 години
Хиперзвукова и 1600 км обсег нещо не ми се връзват. Да не са направили катюши?
49
2
 
6
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Дали сега педалщчиците от Стокхолм ще дата на Тръмп нобеловата награда за мир, както я дадоха на Обама за убийството на терориста Бин Ладен?
48
9
 
5
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
Алоу, петолъчниците.Не плюйте по дядо Дончо, защото човека е личен избор на товарищ Хаяско!Явно сте забравили, че когато го избраха за президент, в руската Дума отвориха бутилки с шампанско!И помнете :Дръжте спестяванията си само в рубли и юани, че долара и еврото няма да ги бъде!:)
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен.нека сащ да върне на индианските племена земите.чукчета са руски граждани и не са гонени от земите си и се имат за русские сащ да сега третира чернокожите и ги убиват вижте си картината какво става в сащ и говорете но вие от чуство и съвест не разбирате нямате чуство за виновни
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Идеалносега това го прави нато и ес както си написал дерибействат в сирия ирак либияи още други държави вие натовците унищожавате и после викате дръжте унищожителя
45
4
 
3
 
! Отговори
РАША НАША преди 3 години
До Идеално уви гоподине рушнаците не са комунисти а са демократична държава ако бяха комунисти избори нямаше да има а цкпсс назначаваха своите генерални секретари а сега има президент избран от народа.стига стези стари девизи само да има кои да обвинявате това сте вие американските кукли на конци раша е била раша я има раша ще успей мислете му вие че сте верни школници на нато и ес
44
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу тръмп! Вреден е за света!
43
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повторното избиране на тръмпне е в интерес на България --керемидков да духа супата.
42
5
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
лице-мер нали впк на сащ го назначи за президент сега и 2 мандат 350 милиардаоръжие на са 748 милиарда на Пентагона и щял да се изнася от сирия и иракизтеглете се от света и не ни пречете с воини и вируси да си живеем живота
41
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем нормално изказване на човек който се страхува от военни действия и се е крил под леглото всеки път когато са му носили повиквателните за казармата . Цели шест пъти.
40
6
 
27
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Въпросните кадети са основно деца от семейства с нисък социален статус (затова и много са цветнокожи), които посредством влизането си във въоръжените сили, търсят един лесен начин да се издигнат до ниво ниска средна класа по доходи и страндарт на живот. Проблем номер едно им е, че ги пращат за пушечно месо във безкрайните войни за експанзия на ционизма. Само от Ирак, където ходиха да търсят имагинерни оръжия, 5000 от тях ги върнаха в ковчези. Дано Тръмп промени нещо, но е малко вероятно!
39
28
 
5
 
! Отговори
Идеално преди 3 години
Нали комунистите това искаха. *** в България тоже. Сега ще видите как комунистите ще "оправят" света.Добре, че хванахме последния влак преди червените да дойдат пак. Ако не бяхме в ЕС и НАТО рушнаците сега щяха да дерибействат в София.
38
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Света не е многополюсен. Света отново си е с един полюс наблюдавайки технологичния и човешкия прогрес. Света днес просто има повече полицаи. Така че е по правилно да се нарече полиполицейски свят.
37
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп повтаря приказките на Путин, а Путин приказките на които сме се наслушали през последните 100 години. САЩ е световен полицай, САЩ се меси във вътрешните работи на свободолюбивите страни дори преди 2 дни повтори руската мантра за липса на химическо оръжие в Ирак при условие че всички знаят къде отиде това оръжие включително и Тръмп. Садам го укри при приятеля си Асад.
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че САЩ се отказват да са световен полицай означава че други ще се заемат с тази длъжност. Кандидати бол Русия, Китай, Турция сигурно има и други.
35
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо 40И когато руснаците върнат земята на чукчите и другите народи какво? Не разбрах. Искаш да кажеш, че след това американците ще върнат земята на индианците ли?В Русия няма нито един загинал народ. И преди, и сега всички народи там са действително равноправни и чукчите нямат никакво желание да се делят.