Ноам Чомски: Тръмп е най-големият престъпник в човешката история

Интелектуалецът го нарече "долнокачествен диктатор"
24 юни 2020 21:00, Нели Христова
243
Ноам Чомски: Тръмп е най-големият престъпник в човешката история
Снимка: БГНЕС

Според активиста и интелектуалец Ноам Чомски Доналд Тръмп е "безспорно най-големият престъпник в историята". В последните си коментари към президента на САЩ пред социалистическото тримесечно списание "Якобин" той допълни, че Тръмп е "долнокачествен диктатор", а Републиканците са "по-лоши и от старата комунистическа партия".

"Може и да ви звучи прекалено, но да - Тръмп е най-големият престъпник в историята, безспорно. Никога не е имало такава фигура в политическата история, която да е била толкова страстно посветена на това, да унищожи проектите за организиран човешки живот на Земята в близкото бъдеще", заяви Чомски,  "най-важният жив интелектуалец". 

"Не преувеличавам", категоричен бе Чомски. Според него Тръмп се нарежда сред известни престъпници като Бърнард Мейдоф, отговорен за аферата "Понзи", убиецът на Кенеди Лий Харви Осуалд, гангстерът Ал Капоне, наркобоса Пабло Ескобар, педофила Джефри Епстийн, серийните убийци Тед Бънди и Джак Изкормвача и обирджиите Бони и Клайд.

Това не е първата критика на Чомски към президента на САЩ. През май той заяви пред The Guardian, че Тръм е отговорен за смъртта на хиляди хора заради съкращенията във финансирането на здравеопазването и прехвърлянето на своите отговорности върху губернаторите на отделните щати, които сами трябваше да решат как да се борят с коронавируса.

"Това е добра стратегия за избиването на много хора и подобряването на неговата избирателна политика", казва интелектуалецът. През април през "Демокрация сега!" той отново осъди остро реакцията на САЩ в кризата с COVID-19, но и тази на Европейския съюз. Чомски се заяви че е "тъжно, че лидерите на Европа закъсняха с поемането на отговорност".

В последното си интервю интелектуалецът предсказва, че светът ще излезе от пандемията, но ще плати "ужасна цена", ала "никога няма да се възстанови от престъплението на Тръмп към промените в климата".

"Цената се увеличава много заради гангстера в Белия дом, който убива десетки хиляди американци и превърна в САЩ в най-лошо ударената от коронавируса страна. Ние ще излезем от пандемията, но няма да се измъкнем от друго престъпление, което Тръм извърши - затоплянето на земното кълбо. Идва най-лошото и ние няма да се спасим от това."

Професорът по лингвистика в Масачузетския технологичен институт допълни, че републиканците са изчезнали като партия и запазват мълчание относно някои скандални действия на Тръмп, като уволнението на инспектори, които следят за корупционни сделки.

"По-лошо е и от старата Комунистическа партия. Лидерът заповядва и ние падаме на колене", възмущава се Чомски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето пример как на доказан *** като Чомски СВ предоставя най-висока трибуна. По-глупав текст отдавна не бях чел.
176
1
 
21
 
! Отговори
СС преди 3 години
Аз пък си мислех, че е Хитлер. Нали все него изкарват най-лошия в световната история?! :) Тръмпа взима преднина явно, хихих
175
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственните по- големи престъпници са наще управляващи.
174
2
 
28
 
! Отговори
IT-прец преди 3 години
тоз на ква дрога е бре, не че е най-добрия но никой нямаше *** да отиде да се види с Ким от Сев. Корея, той го направи, сложи ембарго на китайските стоки, върна милиони работни места в щатите, намали финансите за военните си и намали военното присъствие тук и там по света, а това че здравната система на щатите НЕ е ОК той не е виновен, просто системата им там е такава от много години но и така не се научиха от Канада където пък здравната им система е ТОП.
173
2
 
38
 
! Отговори
Бее мерзавци преди 3 години
Явно навремето когато Чомски си е писал книгата "Медиите под контрол" е черпил опит от предшествениците на сегашните демокрастави медии. Що за еврейска наглост,та макар и на 90 години? Тръмп не започна война! Това ли ви е проблема бееее мерзавци?
172
0
 
18
 
! Отговори
Чомски? преди 3 години
Ясно!
171
2
 
38
 
! Отговори
Lazcano преди 3 години
Чел съм книгата му "Медиите под контрол".Много интересна изключително точна в обяснението каква е всъшност истинската функция на медиите.Супер актуална.Но с това свое изказване той изцяло си противоречи.Изперкал е явно човека
170
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, баш Тръмп предизвика затоплянето на планетата :))
169
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евреите са генетично увредени. Те са против всичко нееврейско. Няма значение кой е на власт. Щом не играе по тяхната *** надават вой.
168
25
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Тръмп е поредния клоун-гл0пак на президентския пост в САЩ . Както бяха преди него Обама.. Буш.. Клинтън... Няма и никога няма да има човек с РЕАЛНА власт на който всяка крачка да е под наблюдението на медиите . За това си има бушони. Като Тръмп. Избори наближават . Медиите само послушно регулират мнението на простолюдието за или против , докато Тръмп се договори да ще изпълнява или не разпорежданията на икономическите и военни бизнескръгове в САЩ които са истинските господари на Америка.
167
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом евреинът - анархо-либерало-комунист - е против Тръмп, значи Тръмп действа правилно. Да живее Тръмп!
166
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чомски вече прилича на полуразложен труп. Оставете човека да си бръщолеви на мира.
165
16
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
И изведнъж, когато чуха нещо което не им хареса, всички станаха по-големи експерти и от Чомски.
164
2
 
8
 
! Отговори
Шреч преди 3 години
Тоя цака приятелите си и хич не му пука, ще направи от америка клоака.
163
24
 
8
 
! Отговори
Олд преди 3 години
Trump killer of USA.
162
13
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Тръмп е най-добрият президент на САЩ от десетилетия насам! Но, това американците ще го разберат след време! Сега още не са узрели!
161
7
 
45
 
! Отговори
Грамотна преди 3 години
Че е нагъл и арогантен, спор няма, то кой янки не е? Но той НЕ хвърли атомни бомби над мирни градове, НЕ предизвика кризата край Куба, НЕ започна Виетнамската война, не разсипа Чили, НЕ уби законно избрания президент, не нахлу в Либия, НЕ стана за смях с Моника пред целия свят и т.н. Чомски е изперкал вече, водят го за носа.
160
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е най-доброто нещо случвало се на САЩ от началото на 60-те години. Чомски вече е на възраст,а явно го е страх още да развърже каишката на която е. Жалко за него.
159
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може човек който е прекратил война,да бъде престъпник ? Има ли нормален човек изобщо на този свят кйто да го твърди ? Това може единствено да донесе ,,Нобелова Награда за Мир'' и нищо друго.Питам се накъде върви този свят,и какви ценности трябва да се следват от тук натам за в бъдеще.Вече изгубих вяра в живота.
158
2
 
11
 
! Отговори
Такива ми ти работи преди 3 години
Тръмп е естествено продължение и следствие на политиката на САЩ от послесните десетилетия.Всички пародии с противопоставянията демократи републиканци са си откровен булшит...