Тревожно в САЩ: 47 милиона американци са безработни

Цифрата надхвърли многократно очакванията на експертите
25 юни 2020 21:10,
76
Тревожно в САЩ: 47 милиона американци са безработни
Снимка: БГНЕС

Още 1,48 млн. американци са попълнили декларации за социални помощи за безработица през изминалата седмица, съобщиха от Министерството на труда в САЩ.

Още по темата


Тези числа са много по-високи от очакваното от министерството и демонстрират част от последиците от пандемията в страната, предава AFP.

С новите декларации общият брой на безработните в САЩ, след затварянето на бизнеса в страната в средата на март, достига повече от 47,2 млн. души, докато броят на осигурените безработни, които действително получават социални помощи, спадна с до 13,4%, пише „Фокус“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Статистик преди 3 години
ужас, в щатите има 47 милиона безработни! от тях 38 милиона са чернокожи. расисти!!!но спокойно: всичките 38 милиона чернокожи безработни са добре осигурени със социални помощи, програми за интеграция, програми за развитие на бизнес идеи, помощи за социално подпомагане и програми за здравно осигуряване. Е, другите бели безработни нямат подобни програми и помощи, но това е америка все-пак. тук всеки се справя сам, и държавата няма задължения за подпомагане на безработни.
67
0
 
1
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
Нали кмета на Младост си я избраха за промяна и по-добро бъдеще , не успя да вирее и една година, та за какви млади и независими в политиката ми говориш
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то и тука ако си закриеш фирмата и държавата започне да плаща на всички работещи в нея по 600 долара на седмица както в момента е в САЩ ще има 2 милиона безработни.
65
3
 
4
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
Тоя форум е като селска кръчма. 80% си говорят едно и също и винаги . 15 % хамериканци обясняват колко са велики и как всички други са зле и 5% хвърлят по някое обобщаване... тук таме. Айде с здраве
64
3
 
8
 
! Отговори
Не е това проблема преди 3 години
Тревожното е, че на повечето им хареса да не работят, а държавата да им плаща- за деца, за ток, вода, интернет, наем и т.н.С две думи, откриха за три месеца, че при социализма лежането е голямо и сега не щат да си го изработят по капиталистически.:-)
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Визията ми е, че трябва да се фокусирате върху правенето на деца и качественото им възпитание и образование. Натам те поемат щафетата. За вас няма да се оправи много, за децата ви ще се оправи малко повече, за внуците още повече. Няма смисъл да се вълнувате колко били безработните в САЩ. Сега сме зависими от тях, ще ни удари. Но ако днес почнем да се грижим за бъдещето си, да сме по- независими от тях, утре ударът ще е по- лек. Действайте! Арбайт!
62
1
 
4
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Човека е млад ,и не е бил с никакви мутри пич,трябва само прокурора да се избира от народа и шефовете на съда и всичко ще се промени иначе промяна няма да има
61
1
 
5
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Бокича е комунист също като Станишев и Кобурга ,този човек е обикновен и млад от поколението на 80 те 90 те няма общо с партии , но е истински българин от тия които някога са преобръщали светове не е *** нито е на дрога нито е на алкохол ,образован,млад,смирен човек визеонер , трябва визеонер само такъв човек може да поведе народа към по-добро ако Боко продължава да е на власт нищо добро не ни чака
60
1
 
4
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Този човек е от тия единици с капацитет да поведат народа ,съвременен гении, и тнт , лошото е ,че в форумите не се организират хора да съберат подписи, този човек е обикновен но има нещо в него той е от тия дето обръщат светове , жалко,че овцете ще си гласуват пак под строй ,дойде ли той мафията ще изчезне и ще настане природа решете си искате ли природа ,човека е земен ,даже земен е малка дума за нашите стандарти
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
63-Бокича, как кой!
58
1
 
4
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Кой е този човек?
57
2
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Не съм такъв. Иначе щях да си трая. И не намесвай Левски. Говоря така за младите защото виждат че са егоисти и искат да стане така както им е в купонджийскиъе мозета. Напротив и аз искам, ама ужасно искам да вървим напред ама все ни спъват. Кой мислиш, че ще дойде. Мислиш, че ще дойде някой който ще бръкне тошкова надълбоко, че да тръгнем по правия път- европейския. Няма да стане пич. Всички са били от котилото на мутрите и бизнесмените с бели яки. Всички.
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ви казвам не ги мислете Американците, и при 30%безработица те ще си ги отглеждат,във тях е хляба във тях е ножа,да му мислим ние с празните дисаги каква ще я къдрим зимъска!
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напишете нещо за санкциите на Русия, СП2...нали лошо при ушанките..ха ха ха.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
броят на осигурените безработни, които действително получават социални помощи, спадна с до 13,4%-----Добре, че братчеда ти е от тези 13%.Ха ха ха напикаx се от смех.
53
1
 
4
 
! Отговори
До56 преди 3 години
***,***,ще мучим ние и всички останали,они ще печатат и ще раздават на калпак на поданиците си,а пък ние ще правим като Вятъра!!!!
52
1
 
2
 
! Отговори
Нема значка преди 3 години
Важното е, че 20-30 хиляди пенсионера ще поживеят още година-две.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На края на годината кравите ще измучат още по-страшно. 30 трилиона ...буууум.
50
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ дават 2400 долара на месец безусловен базов доход а в бг кредитиза тия със стаж нямаш ли стаж няма и кредит
49
2
 
4
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
Колега не всеки млад човек е на дрога или алкохол ти ако си такъв това си е твое решение, младите от форума има един човек ,жалко ,че такива като теб явно платени си подкрепят тиквата като правешкия ,този млад човек е различен като Левски е от времето на Левски не е имало такъв