Над 40 000 новозаразени с COVID-19 в САЩ за денонощие

Продължава да е на първо място в света по брой заразени и починали
27 юни 2020 11:10, Ния Христова
9
Над 40 000 новозаразени с COVID-19 в САЩ за денонощие
Снимка: БГНЕС
Над 40 000 новозаразени с коронавирус са регистрирани в САЩ през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позовава на информация от Центровете за контрол и превенция на заболяванията. 
 
Американската федерална агенция съобщи за нови 40 588 потвърдени случая. Така общият им брой в страната достигна 2 414 870. 
 
В САЩ за последните 24 часа са починали 2516 човека. 
 
Страната продължава да е на първо място в света по брой заразени и починали. 
 
Вицепрезидентът Майк Пенс отбеляза, че в 34 щата се наблюдават признаци за стабилизиране на броя на новозаразените. 
 
Той обаче призова американците да продължават да спазват социална дистанция, за да помогнат да се спре разпространението на вируса. 
 
На първата пресконференция в Белия дом, свързана с COVID-19 от месеци насам, вицепрезидентът заяви, че в 16 щата нараства броят на заразените, както и че федералното правителство се фокусира върху увеличаването на заразените в южната част на САЩ. 
 
Той изтъкна, че странта не се е върнала към положението отпреди два месеца. 
 
"Истината е, че забавихме разпространението", каза Пенс, но отбеляза, че "все още имаме работа за вършене". той помоли всички американци да помагат в борбата с коронавируса. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
3
 
! Отговори
българи 53% преди 3 години
глупости няма никакъв вирус само ни лъжат за да ни чипират, не им вярваме, дали са им пари по 3000 лева, къде са тия болни дайте изкарайте ги да ги видим?а? а?
6
3
 
5
 
! Отговори
kaputt преди 3 години
войната между клановете ротшилд и рокфелер продължава, докато има пандемия производството не може да работи ,не функционира износа но печелят болниците за което трябва да плаща управляващата власт, Тръмп или трябва да вземе крайни мерки но тогава в двата случая потушаване на протести или прекратяване на пандемията и отваряне на всички производства ще доведе до негативни настроения за обществото и съответно изборите могат да бъдат изгубени, всички тези събития са заради предстоящите избори в сащ
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изграждат масов имунитет. Къде са магърите да кажат "браво" на американците?
4
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така е в Китай е пълно с доказани педофили и сексуални извратеняци както е и в Япония и в цяла Азия.Всички спонсорирани от ККП в единият случай и от Якудза в деугият.
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либералната партия е финансово подържана от ККП с цел Китай да е световен лидер номер едно което ще им развърже ръцете за експлоатиране на детски труд заробване на други народи и сексуални посегателства на малолетни и непълнолетни от Европа и други части на Света за забавление.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално нали всички чупеха и рушаха паметници.Сега да съдят либералите за подстрекателството.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая ще стане както го беше казал Смирненски "последните ще бъдат първи", докато ние си продължаваме да прилагаме и отменяме мерки.