САЩ изкупи световните запаси от "Ремдезивир"

Лекарството е доказано, че действа срещу коронавируса
1 юли 2020 18:38, Петя Славова
69
САЩ изкупи световните запаси от "Ремдезивир"
Снимка: БГНЕС

Никоя друга държава няма да може да закупи лекарството, което може да помогне за лечение от COVID-19, поне през следващите три месеца, пише в The Guardian.

САЩ закупиха почти цялото количество от "Ремдезивир" за следващите три месеца, а то е едно от двете лекарства, доказано, че действат срещуCOVID 19 без да оставят възможност за закупуването му от Великобритания, Европа и останалия свят, предава БГНЕС.

Експертите са обезпокоени както от едностранните действия на САЩ, така и от по-широките последици, например в случай на наличие на ваксина. Администрацията на Доналд Тръмп вече показа, че е готова да надмогне всички други страни, за да осигури медицинските доставки, от които се нуждаят САЩ.

Още по темата

"Те имат достъп до по-голямата част от доставката на това лекарство, така че за Европа няма нищо“, заяви д-р Андрю Хил, старши научен сътрудник в университета в Ливърпул.

"Ремдезивир" е първото лекарство, одобрено от лицензиращите власти в САЩ за лечение на коронавирус. То се произвежда фармацевтичната фирма "Gilead" и е доказано, че помага на хората да се възстановят по-бързо от болестта. Първите 140 000 дози, бяха доставени за клинични изпитания по целия свят, но вече са свършили.

Администрацията на Тръмп е закупила над 500 000 дози, което е цялото производство на "Gilead" за юли и 90% от производството на фирмата за август и септември.

"Президентът Тръмп направи невероятна сделка, за да гарантира на американците достъп до първата разрешена терапия за COVID-19", заяви американският секретар по въпросите на здравеопазването и човешките ресурси Алекс Азар. "Доколкото е възможно, ние искаме да гарантираме, че всеки американски пациент, който се нуждае от "Ремдезивир" ще може да го получи. Администрацията на Тръмп прави всичко възможно, за да научи повече за животоспасяващите терапии за коронавируса и да осигури достъп до тях за американския народ", добави Азар.

Лекарството, което е изобретено за лечение на Ебола е патентовано от "Gilead", което означава, че никоя друга компания в развитите страни не може да го произвежда. Цената на курс за лечение е около 3200 долара, според изявлението на американското правителство.

Сделката беше обявена, след като стана ясно, че пандемията в САЩ е извън контрол. Антъни Фаучи – водещият експерт по обществено здраве в страната и директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, заяви официално, че САЩ вървят назад в борбата с пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно лечение с този препарат ще струва 2340 $,Европейският съюз даде разрешение за употребата му въпреки че всичко показва че е абсолютно неефикасен !Всички това е въпрос кой ще забогатее бързо от това,
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Демокрацията на САЩ свършва там където започва интереса им. Най - правилно казано. Какво се случва след това не ги интересува. Бих си затраяла ако оставяха и другите да си гледат интереса.Да ама не.Първо са те,за другите ако остане.Е може ли така? При това положение дали някой ще продължи да вярва на Америка и нейната демокрация? Май скоро ще остане само ВБ защото за нея няма накъде. другаде.Ама и тя ще се разочарова. САЩ никога не дават сирене те само продават.
40
3
 
2
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Спокойно другари. Краварите се подлъгаха по фалшива новина и изхарчиха едни пари в наша полза. Само Русия разполага с истинското лекарство!! И то ще бъде дадено на всички!! Срещу много пари..
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самочувствието на американците е до набето. Те си мислят, че другите нации им завиждат и ги мразят. А реалността е, че те сами си навличат такова отношение, като се поставят над всички други.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците като спрат да произвеждат и изнасят за САЩ и ще видите как ще клекнат американците, дето се мислят за по-тарикати от другите хора.
37
1
 
16
 
! Отговори
Както каза един преди 3 години
европейски политик. С приятели като САЩ не ти трябват врагове.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Курса на лечение от Ебола ли е толкова скъп или евентуалното лечение от коронавируса щом неотдавна го открили за който някои ще кажат голям праз с праз лук и още други зеленчуци също се лекува и то много по-добре.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Портокала да го д*ха, и без това се доказа, че тяхното лекарство се оказа, че не е толкова ефективно.
34
1
 
2
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Лекарството е доказано, че не намаля броя смъртни случаи. Само съкращава болничния престой на тези, които оцелеят. Но предполагам, че ще ни продадат едни бройки американците и на нас. Също както французите ни пробутаха тамифлуто, 99% от което се изхвърля с изтекъл срок на годност.
33
2
 
3
 
! Отговори
Usa преди 3 години
А някой да обърна внимание, че лекарството е американско и естествено, America is first. А европейците да дават социалки и да чакат някой да им помага.
32
5
 
8
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Статията лъже, дори не споменава, че лекарството е американско, патентовано е в САЩ и се произвежда в Щатите! Значи интернационала иска Америка да произвежда за жълти, черни и т.н а щатските граждани кучета ги ялиЕвропа да помисли първо за СВОИТЕ над 500 МИЛИОНА ГРАЖДАНИ, а после да обявява ваксината и лекарствата срещу китайската чума за " световно благо" или там каквото им е поредното комуно- клише!
31
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Споко, ще даде по 1 на феновете си от България! Сигурен съм!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и за Правителствена болница ли няма да има?Депутатите на какво разчитат тогава, та се инатят и ходят без маски.
29
5
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
Ами това е американска компания. Естествено, че ще оправят първо себе си.
28
9
 
0
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
руснаците да *** като мухи! Всичко се прави с цел спечелване на изборите!Тръмп и Путин са приАтели!
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките американски болни от короната,но поне Бил Гейтс ще натрупа още пачки.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма реклама му направиха на това лекарство. Че СЗО го е удобрил, не значи, че друго лечение няма... хамериканска му работа.
25
3
 
8
 
! Отговори
аьаьаь преди 3 години
Ама то и белината работи, защо не я изкупят
24
2
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
И като цяло, ето американското кино до къде доведе света. Всеки човек да иска да е Батман, та ако ще и прилепи да яде
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквано, все пак фирмата е американска и ще произвежда първо за САЩ. Още едно доказателство, колко е важно всяка държава да развива собствени технологии, а не да разчита някой да я спасява.