САЩ изкупи световните запаси от "Ремдезивир"

Лекарството е доказано, че действа срещу коронавируса
1 юли 2020 18:38, Петя Славова
69
САЩ изкупи световните запаси от "Ремдезивир"
Снимка: БГНЕС

Никоя друга държава няма да може да закупи лекарството, което може да помогне за лечение от COVID-19, поне през следващите три месеца, пише в The Guardian.

САЩ закупиха почти цялото количество от "Ремдезивир" за следващите три месеца, а то е едно от двете лекарства, доказано, че действат срещуCOVID 19 без да оставят възможност за закупуването му от Великобритания, Европа и останалия свят, предава БГНЕС.

Експертите са обезпокоени както от едностранните действия на САЩ, така и от по-широките последици, например в случай на наличие на ваксина. Администрацията на Доналд Тръмп вече показа, че е готова да надмогне всички други страни, за да осигури медицинските доставки, от които се нуждаят САЩ.

Още по темата

"Те имат достъп до по-голямата част от доставката на това лекарство, така че за Европа няма нищо“, заяви д-р Андрю Хил, старши научен сътрудник в университета в Ливърпул.

"Ремдезивир" е първото лекарство, одобрено от лицензиращите власти в САЩ за лечение на коронавирус. То се произвежда фармацевтичната фирма "Gilead" и е доказано, че помага на хората да се възстановят по-бързо от болестта. Първите 140 000 дози, бяха доставени за клинични изпитания по целия свят, но вече са свършили.

Администрацията на Тръмп е закупила над 500 000 дози, което е цялото производство на "Gilead" за юли и 90% от производството на фирмата за август и септември.

"Президентът Тръмп направи невероятна сделка, за да гарантира на американците достъп до първата разрешена терапия за COVID-19", заяви американският секретар по въпросите на здравеопазването и човешките ресурси Алекс Азар. "Доколкото е възможно, ние искаме да гарантираме, че всеки американски пациент, който се нуждае от "Ремдезивир" ще може да го получи. Администрацията на Тръмп прави всичко възможно, за да научи повече за животоспасяващите терапии за коронавируса и да осигури достъп до тях за американския народ", добави Азар.

Лекарството, което е изобретено за лечение на Ебола е патентовано от "Gilead", което означава, че никоя друга компания в развитите страни не може да го произвежда. Цената на курс за лечение е около 3200 долара, според изявлението на американското правителство.

Сделката беше обявена, след като стана ясно, че пандемията в САЩ е извън контрол. Антъни Фаучи – водещият експерт по обществено здраве в страната и директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, заяви официално, че САЩ вървят назад в борбата с пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Сетила се Мара да се побара. То и оня от горе така пуска вирусите, като ги изкупува с цветни хартийки от марсианците
21
4
 
9
 
! Отговори
Пандемия УханскаЧума преди 3 години
Доказа, ама Друг Път!! Кой купува Ремдесевир не е у ред, а който го прие - при страничните му ефекти, си е направо за психо-заведение!!!
20
4
 
6
 
! Отговори
Бай Чичо спиш ли ! преди 3 години
Хахахаха...... това лекарство се прилага чрез инжектиране във вените !!! Сега 300 млн. агънца ще се наредят на опашка да ги "наинжектират" едно хубаво, па после глей сейр !!! Ама какво ще им инжектират- сок от ананас ли, котешка пикня ли , вода от язовир "Тича" ....никой не знае ! Ае честито на печалившите !!!
19
3
 
7
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Само дето няма такова нещо с доказано, че действа, те и лекарство за малария имат и спирт пиха. Да се оправят.
18
8
 
4
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Ши ги споделят с нас нали?Пуне да дадат фъзможност на Бобку да купи със злато *** шкафчиту МУ?
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво им е това лекарство?! За някакво обикновено грипче което минава за 1 ден ? Не ги разбирам, явно те са глупави, и въобще какво разбират САЩ, те нищо не са направили досега. добре че ние тука си имаме детското докторче мангъров и винету пачката, които знаят всичко за вирусите
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ - изнасят демокрация, внасят лекарства. Лекарства, които са нужни на другите. Извод - демокрацията на САЩ свършва там, където започват лекарствата.
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързо Борисов да предплати няколко милиарда за лекарството на САЩ ще ни го доставят за световното първенство през 2030 година.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нас като важен стратегически партньор ще ни дадат първи.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе краварите оти не пият белина и дезинфектант както им каза боядисаният ами пият лекарство против ебола.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, Ивайло Пенчев ще им подари 2 респиратора и САЩ ще му дадат лекарството с предимство :)
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли са ни съюзниците :))) С такива съюзници - няма какво да се плашим от враговете, хахаха.
10
6
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
по добре да пием белина отколкото та се тровим с това лекарство всичко ебизнес и печалби пуснаха ни вируса сега ще се опитат да ни продадат нещона петорна цена
9
5
 
4
 
! Отговори
Gorskio преди 3 години
Хайде на бас, че илачът не действа, както и хидроксихлорохин, белина, мистър пропър и другите рекламирани от бай Дончо... И Гилеад изкараха едни бързи кинти, а лос президентос си направи ПиАр...
8
2
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Как беше ,демократично -неолибералната мантра "Пазара определя".Както един месар във филма "Опасен чар" каза ,"Кой има най.много сухо ,он,че пЪрв", в сцената когато се разпродаваха хипотетичните апартаменти
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Ето това са изключителните евроатлантически ценности! Ето какви трябва да станем и ние! Българските бизнесмени да се учат на евроатлантизъм! Ценности, ценности и пак ценности и за десерт долари!
6
5
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
плача, че все повече индивиди като вас например не знаят какво е сарказъм. За това уви ремдезевир няма открит.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато щатския долар е световна резервна валута без златно покритие ще е така ще изкупуват всичко и ще правят трилионни дефицити на гърба на останалия свят.
4
2
 
23
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
С това ви действие крава.рите показват недвусмислено какво мислят за останалата част от света. Дано всеки лидер на държава и всеки един от обикновените хора да си направи извод.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тамън за три месеца ще му видим страничните ефекти.Дотогава китайците ще са направили ментета.