Как би изглеждал Белия дом, ако Кание Уест стане президент на САЩ?

Все още не е ясно колко сериозен е рапърът, но хората вече са притеснени
8 юли 2020 15:12, Нели Христова
84
Как би изглеждал Белия дом, ако Кание Уест стане президент на САЩ?
Снимка: БГНЕС

Навярно голяма част от хората си мислеха, че eдва ли ще има по-култов президент в Белия дом от Доналд Тръмп. Но той може да се окаже само началото на една американска трагедия.

Преди дни рапърът Кание Уест обяви в Twitter, че ще се кандидатира за президент на изборите тази година. Все още не е ясно дали е внесъл нужните документи за независим кандидат, а в някои щати, включително и в Ню Йорк, вече е прекалено късно. Но Уест вече има солидна подкрепа зад гърба си от хора, като съпругата му Ким Кардашиян и милиардерът Илон Мъск.

Това не е първият път, в който Кание Уест изразява намерението си да се кандидатира за президент на САЩ. През 2015 година той обяви, че ще се кандидатира през 2020 година, но по-късно се отказа, след като се срещна с Доналд Тръмп в Белия дом и реши, че го харесва достатъчно, за да отложи политическата си кариера за 2024 година. Но рапърът многократно е бил критикуват за подкрепата си към Тръмп, което може да го е принудило все пак да се кандидатира за президент през 2020 година.

Още по темата

И макар все още да не е ясно дали това не е просто една добра PR кампания, много хора започнаха да се чудят как би изглеждал Белият дом, ако Кание Уест се настани в него?

Разбира се, дебатът започна с това кой ще е неговият вицепрезидент? Някои потребители в мрежите залагат именно на Мъск, други на активистката Кендъс Оуенс, която напълно подкрепя политиката на Тръмп, а трети - на актьора Тери Крюз.

Разбира се, ако Уест стане президент на САЩ, то съпругата му Ким Кардашиян ще стане Първа дама. Тя е посещавала Белия дом в ролята си на активист, който се бори за съдебна реформа. Едва преди няколко години риалити звездата обяви, че ще започне да учи право, за да помогне на онези, които са несправедливо в затвора.

Не е ясно точно какви са възгледите на Кание Уест и какви разбирания ще защитава. Единственото, което се е чувало от него, са много спорни коментари относно расовата политика. През 2014 г. чернокожият рапър казва, че расизмът е "отминала концепция", която "не съществува и не означава нищо в днешно време".

"Расизмът е като подскачаща топка в стая с две котки, когато вие не искате да си играете с тях. Оставяте ги да се бият за топката. А подскачащата топка няма нищо, няма цел, нищо повече от това да подскача", обяснява той.

Според него, "афро-американското робство е избор", а през 2018 година Уест пише в  Twitter: "Може и да не сте съгласни с това, какво казва Тръмп, но мафията не може да ме накара да не го харесвам. И двамата имаме драконова енергия. Той ми е брат."

Връзката на Кание Уест с Доналд Тръмп даде и резултат - президентът помилва 63-годишна жена, която бе осъдена на доживотен затвор заради трафик на кокаин. Тя бе една от каузите на съпругата на рапъра - Ким. На следващата година Уест обяви, че работи в тясно сътрудничество с Тръмп за освобождаване на колегата му  A$AP Rocky, който бе задържан в Швеция след предполагаемо нападение.

Кандидатурата на Кание Уест за президент през 2020 година предизвика сериозно объркване. И докато едни се смяха, други леко се притесниха и дори започнаха да критикуват рапърът и семейството му, заради това, че възприемат живота като едно "риалити предаване" без да се интересуват, че от лидера на САЩ всъщност зависят милиони животи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С две големи бели вертикални тонколони в овалния кабинет. Една отляво и другата отдясно зад стола на бюрото. С по три говорителя всяка. И по средата Кание.
22
3
 
9
 
! Отговори
Дъ фърст бич преди 3 години
Дончо му е платил или обещал нещо, за да разкъсва вота на афроамериканците, че на Байдън рънинг мейта вероятно ще е от тях.
21
3
 
21
 
! Отговори
Как преди 3 години
Белия дом ще стане Черния дом.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужаст и аз взех вече да св притеснявам.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много зле как също ако беше Еминем или Джон елтън
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз на мястото на Кани бих си засадил коз в двора, и бих викнал райтъри да го изрисуват в графити целия :) Ама това съм аз, Кани може да е по-обран в поведението си, кой знае.
17
3
 
3
 
! Отговори
Пишо преди 3 години
Добър продуцент е Кание Уест , но е изкукал вече
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кание - президент!
15
1
 
13
 
! Отговори
cky2kbg преди 3 години
за белия дом не знам как ще изглежда, но ел. таблото отпреде трябва да го дигнат на 5 метра високо на стълба както е по кварталите
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черният дом ?
13
2
 
6
 
! Отговори
ура преди 3 години
ще посадят банани
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тери Крюз игра президента в "Идиокрация". Това ще е много символично.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има нова гражданска война...
10
1
 
9
 
! Отговори
x преди 3 години
Ще узаконят шмъркането
9
2
 
10
 
! Отговори
Митю очите преди 3 години
Че изглежда се едно некой от Столипиново да стане президент или премиер. То и са не е по добро положението с рома Б Борисов и др.екзотики
8
1
 
6
 
! Отговори
79005 преди 3 години
Играчка, играчка, а после плачка...
7
2
 
11
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Няма да пиша нищо против американския президент или нейните кандидати заради бруталната цензура и диктатура в сайта.....Все пак сме с един отбор с Того и Северна Корея.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя вЕрно ще е най-култувият президент, ако стане. Ще е първия президент в света, чиято Първа дама има порно, а тъст му си смени пола и вече му е тъща.
5
3
 
22
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Как би изглеждал Белия дом, ако Кание Уест стане президент на САЩ?Като във филма "Планетата на мaймyните" Чернокожите в САЩ са 13% обаче, заедно с червенокожите, ЛГБТ и прочие които искат да живеят на социал без да работят са 20% грубо. Работещите латиноси и други имигранти гласуват за ред и работа а не за безплатни банани за знаете кой :)
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все си мислех, че по-смешен кандидат за президент от Митю Пищова не може да се намери, а то имало.