Рекорд в САЩ: Над 60 000 случая на COVID-19 за 24 часа

Общо заразените досега са над 3 милиона души
8 юли 2020 08:16, Елка Василева
16
Рекорд в САЩ: Над 60 000 случая на COVID-19 за 24 часа
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от 3 милиона са вече регистрираните заразени с коронавируса в САЩ, предаде Ройтерс.

Франс прес съобщи, че през последното денонощие са били потвърдени рекордните над 60 000 нови случая.

Броят на заразените нараства чувствително през последните две седмици в двайсетина щата. Вчера двата най-многолюдни американски щата - Тексас и Калифорния - регистрираха рекордните за тях над 10 000 нови случая за денонощие, отбелязва Ройтерс.

Преди това този праг бе преминат от последователно от Ню Йорк и Флорида - съответно на четвърто и на трето място в САЩ по брой на населението.

Още по темата

През последното денонощие в страната са били регистрирани рекордните над 60 000 нови заразени, съобщи университетът "Джонс Хопкинс", цитиран от Франс прес.

Повече от 1100 души са починали в Съединените щати от COVID-19 за изминалите 24 часа. Смъртните случаи в страната от причиняваното от новия коронавирус заболяване вече са 131 362.

САЩ са далеч напред на първо място в света по брой заразени и починали.
Президентът Доналд Тръмп от своя страна омаловажа статистическите данни, които обяснява с големия брой направени тестове. Много представители на здравните власти обаче определят ситуацията като тежка, отбелязва Франс прес.

На кръгла маса в Белия дом за образованието Тръмп се подигра на Харвардския университет - един от най-престижните в света - за решението му всички лекции през новата учебна година да бъдат онлайн заради пандемията.

"Мисля, че това е смешно. Мисля, че трябва да ги е срам", каза Тръмп. Президентът на САЩ призова училищата и университетите в страната да отворят отново наесен.

Тръмп изрази несъгласие с анализа на епидемиологичната обстановка в Съединените щати, направен от водещия американски инфекционист Антъни Фаучи.

"Ситуацията сега наистина не е добра. . . Все още сме на върха на първата вълна", заяви в понеделник директорът на американския Национален институт по алергии и инфекциозни заболявания. Той подчерта, че Европа е в доста по-завидна ситуация.

Запитан в телевизионно предаване за коментар, Тръмп реагира остро на думите на д-р Фаучи. "Мисля, че сме в добра позиция. Не съм съгласен с него", каза американският президент.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
777-777-7777 преди 3 години
Фейк новини !!! Това не е истина !
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Мангъров напред! Като полската кавалерия срещу танковете - много смели глупци се навъдиха и ще става по зле. Вместо тихичко да си чакаме ваксина по парковете с бира в ръка отвориха барове и стадиони - та дори и кина и театри!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко процента са черни, колко бели? Колко процента са бедни и колко богати?
7
2
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Освен войната със самите си тях благодарение на лошата им здравна система и лоша храна. В америка средната смъртност на ден в сащ е 8000 души на ден, смятайте
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е вече масово изтребление. Няма война, в която Щатите да са губели по 1000 души на ден.
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
55 442 това е броя новозаразени за 7.06 според уърлдометърс, от къде ги измислиха 60 000!!! Е няма такава пропаганда като в България!!!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛюбопитенЛафа... изобщо не е актуален, особено, ако ти или твой близък е в тази бройка...
3
9
 
7
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
И ще намалее ли населението на САЩ от цялата работа?Въобще няма да се отрази на популацията!Има един стар,но вечно верен лаф-"Смъртта на един е трагедия,смъртта на хиляди-статистика".Бих добавил-статистика,която всеки ползва както му е удобно...
2
8
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Мангъра отдавна дава акъл не само на Бойко ами и на бай Дончо.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да направят още една серия от протести. Със сигурност бройките ще намалеят защото няма да остане материал за заразяване.