30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти

Последните му думи: Мислех, че това е измислица
13 юли 2020 19:15, Нели Христова
178
30-годишен мъж почина от коронавирус, след като присъства на COVID-парти
Снимка: БГНЕС

"Мисля, че направих ужасна грешка". Това са последните думи на млад мъж, който издъхва, след като се заразява с коронавирус. Той вярвал, че COVID-19 е измислица и заради това решил да присъства на популярните, но незаконни, COVID-партита. И това била първата му и единствена грешна стъпка.

Така наречените COVID-партита се организират от хора, които са заразени с коронавирус. Те, както и хората, които решават да присъстват, са убедени, че пандемията е измислица. Но за да потвърдят тези си свои виждания, инфектираните събират на едно място десетки хора, за да видят дали още някой ще се зарази. Така 30-годишният мъж осъзнава, че COVID-19 е истински по-сурово, отколкото очаква.

"Точно преди пациентът да издъхне, той е погледнал медицинската сестра в очите и е казал: "Мисля, че направих ужасна грешка. Мислех, че е измислица, но не е", казва д-р Джейн Епълби, главният лекар в болницата в Сан Антонио, Тексас.

Тя си позволява да направи случая публичен, след като забелязва, че броят на заразените в района рязко започва да расте. Преди седмица увеличаването на броя на болните от коронавирус е било с 5% на ден, а сега то е скочило до 22% на ден.

"Опитвам се да споделя истории от истинския свят, за да предупредя обществото, че вирусът е много сериозен и може да се разпространява лесно", обяснява лекарката. Средната възраст на заразените също е спаднала рязко - в болницата в Сан Антонио има много млади хора - между 20 и 30-годишни, които са в тежко състояние заради COVID-19.

"Моля ви, носете маски, стойте си вкъщи, ако можете, избягвайте големи групи от хора, мийте си ръцете и се дезинфекцирайте", призовава д-р Джейн Епълби пред NEWS4SA.

Случаите на COVID-партита из цяла Америка не са малко. Има данни за подобни сбирки в Университета в Алабама, където студентите се състезават, кой ще се зарази първи. Организаторите, които са инфектирани, канят хората, те оставят банкнота от няколко долара в буркан, а този, който даде първата положителна проба, взема парите.

Тези партита са вдъхновени от сбирките, които се организират, за да могат децата да се заразят с варицела, преди да бъде изобретена ваксината за това, и "всичко просто да приключи" - те вече имат имунитет и родителите няма да бъдат изненадани неприятно някой ден. Но двете болести са много различни - коронавирусът е прекалено непредвидим и колкото и да искат младежите "всичко просто да приключи", то краят може да е фатален.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не си направите едно Ковид забавление, за да се отървем от глyпocтите дето ги бълвате денонощно?
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човешката глупост е безгранична.
73
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И те така те. Има ковид партита. И много шебеци ходят, та да изморят бабите си и да им изпушат апартаментите.
72
0
 
15
 
! Отговори
Мисля,... преди 3 години
...че едно ковид-парти би се отразило много добре на повечето безсмъртни юнаци тук!Дерзайте, юнаци!
71
14
 
6
 
! Отговори
BG преди 3 години
Fake news. Oще преди няколко дена стана ясно че такива партита няма !
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До избирателЩо питаш Бе! Ние не сме медия, дето не иска паре! Шушон...
69
1
 
14
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Да пускам ли детето на протесто? Нема и 40 още. Да не вземат да го изхвърлят платените на полицаите та да го скъсат от бой. Иначе е умно дете. Едно време завърши с 4! Не е имало до сеги толкова умен в родата!
68
8
 
16
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Добър вечер Dnes.bg,тъй като чета само Вас и вярвам само на Вас,да Ви по питам...Има ли протести днес?!Нямате ни една новина по темата,та затова питам!
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с последните думи на умиращ ми напомня оня виц, дето една 80-годишна баба ще мре и като слуша какво си говорят пазещите я , с последни усилия казва "Подигнете ме да видя главнята".
66
5
 
11
 
! Отговори
Нама оставка преди 3 години
Ние които подкрепяме правителството сме повече, ходе те си на ковид партита наречени митинги и протести, но знайте ОСТАВКА НЯМА ДА ИМА
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарство има ама само за богатите!!!!
64
22
 
8
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
В София 40,000 искат оставката на мафията, тази продажна медия ни занимава с корона парти ... продажни к*рви!
63
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 69Абе има,ама да си чул политик да почине или милионер?!Явно има и лекарство,ама не за всички!
62
0
 
14
 
! Отговори
Американска работа преди 3 години
Кажи им американци ...и това е достатъчно. Не , че и тука няма такива, де
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 65корона няма хрема!друго е при вас.
60
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на 30 някои вярват в дядо Мраз!
59
2
 
13
 
! Отговори
баба Гичка преди 3 години
Ох, ще разкажа на внука и той е на 30 (сега на неговата възраст са неграмотни) за 30 годишен мъж и за последните му думи, да повярва в корона вируса, като му разкажа за последните думи на 30 годишен мъж да се постресне, сърдечно благодаря на редакцията за полезната и важна информация от болницата в Сан Антонио, Тексас, и благодарности също така на главния лекар в болницата в Сан Антонив, Тексас доктор Джейн Епълби, благодаря ти Джейн, че споделяш тази изтория да разкажа на внучето да се пази!
58
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52Възможно е да е умрял от наркотици и родителите на това момче да не искат да се разчува че то е употребявало наркотици и да са казали на докторите да го пишат корана
57
18
 
13
 
! Отговори
“Журналистика” преди 3 години
И един мармот завива шоколада в станиол на предполагаемото парти...аре стегнете се малко. Идеята е ясна, но няма да ни спрете да протестираме!!! Радвайте се на 50 лева, които сте взели за да напишете тази модерна версия на приказките на братя Грим!
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези млади не се грижат въобще за здравето си.После коронавируса е бил виновен.