Над 20 пострадали при пожар на американски десантен кораб

Инцидентът е станал във военноморска база в Сан Диего
13 юли 2020 07:40, Елка Василева
5
Над 20 пострадали при пожар на американски десантен кораб
Снимка: БГНЕС

Най-малко 21 души пострадаха при пожар на американски десантен кораб във военноморска база в Сан Диего, щата Калифорния, съобщи Асошиейтед прес.

Пожарът, предшестван от взрив, избухнал малко преди 9.00 часа местно време на борда на кораба "Боном Ричард", който се намирал в базата за техническо обслужване.

В момента на пожара на борда на кораба се намирали 160 моряци. Седемнайсет моряци и четирима цивилни са получили леки наранявания и са били откарани в болница. В гасенето на огъня участваха пожарни катери и военни моряци.

Щатният личен състав на "Боном Ричард" е около хиляда души.

Причините за пожара се разследват.

Според началника на противопожарната служба на Сан Диего Колин Стоуел има вероятност пожарът да продължи няколко дни и корабът може да изгори до ватерлинията, предаде телевизия Си Ен Ен, цитирана от Франс прес.
 /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пука му на някой...
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПаметливИма три коментара. Къде видя русофилите да подскачат? Не мери всички със своя аршин.
3
1
 
11
 
! Отговори
У преди 3 години
Пожар на кораб е едно от най-лошите неща! Има стотици затворени помещения, а на този сигурно има и всякакви муниции, гориво и каквото се сетите. Затова има няколко системи за предупреждение и гасене на пожари. Идеята е да се гаси в зародиш чрез разни спринклери, пяна,прахово, а за по-опасните места с гориво има и СО с-***. Тя задушава огъна, но и хората, затова се ползва само в Маш Отделение.А ние трябва да си огледаме къщите за ел проблеми, че из тези дни пожарната в квартала свири всеки ден!
2
2
 
10
 
! Отговори
Паметлив преди 3 години
Беше невиждана соро*соидна радост,когато се запали "Кузнецов" при ремонт.Сега русофилите подскачат.Руснаците били пияни,американците-сигурно дрогирани...Истината е,че инциденти винаги има,обаче напоследък зачестяват НАВСЯКЪДЕ!Качеството на работниците и инженерите непрекъснато пада,поради една проста причина-на никой не му се работи тежка работа,нито му се учат сложни неща.Всеки иска да си стои пред компютъра и да разцъква.Затова напоследък софтуера се развива главоломно,а механиката е в упадъ
1
5
 
4
 
! Отговори
верно преди 3 години
Дървени легени. Те за туй горет.