Без нито един починал в Ню Йорк за пръв път от месеци

През април властите в града отчитаха по над 500 смъртни случая дневно
7
Без нито един починал в Ню Йорк за пръв път от месеци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Властите в Ню Йорк за пръв път от няколко месеца не са регистрирали нито един починал за денонощие от новия коронавирус. Това съобщи на брифинг днес кметът на града Бил де Блазио, цитиран от ТАСС.

"Факт е, че за пръв път от месеци насам за последното денонощие в града няма нито един починал от коронавируса, това е прекрасна новина", каза той на брифинга, който се предаваше на живо на сайта му. Кметът констатира, че "болестта все още далеч не е победена" и добави, че "предстои още много работа".

След началото на пандемията от коронавируса в щата Ню Йорк, на територията на който се намира и едноименният мегаполис, възникна една от най-тежките епидемични обстановки в САЩ. През април властите в града отчитаха по над 500 смъртни случая дневно.

По данни на Университета "Джонс Хопкинс", който публикува обобщени данни въз основа на информацията от федералната и местната власт в САЩ, в Щатите са установени общо над 3,3 милиона случая на заразяване от коронавируса и са починали над 135 200 души. В града Ню Йорк са инфектирани над 219 000 души, а починалите са над 23 200. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
3455 преди 3 години
За денонощие там умират около 700 човека и те всичките ли са ги тествали за Корона-та?Целият свят е на път да си отвори икономиките ,да заработят ,само нас ще ни затворят отвсякъде.
5
0
 
1
 
! Отговори
а,ние преди 3 години
8 човека за денонощие...е това ако не е срам за държавата....
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както казваше един вече покоен артист - Кога ще ги стигнем американците, ето вече дори ги надминахме.
3
1
 
6
 
! Отговори
V преди 3 години
Слава Богу!
2
1
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Добра новина, вируса отслабва определено, въпреки разпространението. Но заглавието пак е малко нескопосано написано :). Все едно вдно никой от нищо не е починал там.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една добра новина днес.