Администрацията на Тръмп отмени мярката за чуждестранните студенти

Хиляди международни студенти бяха заплашени от депортиране
15 юли 2020 08:15, Ния Христова
4
Администрацията на Тръмп отмени мярката за чуждестранните студенти
Снимка: БГНЕС

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп отмени условието за оставане в страната за обучение. До решението се стигна, след като университетите Харвард и Масачузетския технически институт заведоха иск срещу правилото, предаде БНР. 

Хилядите международни студенти бяха изправени пред риск от депортиране. 
 
Миналата седмица администрацията разпореди, че за да остане в страната, всеки международен студент е необходимо да посещава поне един курс лице в лице.
Още по темата
 
Това се превърна в предизвикателство за университетите, които трябваше да променят плановете си, които са съобразени с пандемията от COVID-19. Студентите от своя страна бяха застрашени от възможността да се наложи да прекъснат образованието си. В някои случаи в последната година от обучението си по време на изследователска работа.
 
Харвард и MIT подадоха иск за блокиране на политиката и по време на изслушване във федерален съд в Бостън съдията обяви, че училищата и федералното правителство са постигнали споразумение. 
 
Редица университети и образователни асоциации се обявиха в подкрепа на иска. Подкрепиха ги Google, Twitter, Facebook и други технологични компании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Мак Доналд преди 3 години
Жалко. Още една гениална идея на Русия перчем остана неразбрана от обществото ....Като прекрасната идея за оградата с Мексико. Оная тенекиената дето вятъра я духна . Брилянтна идея ... отишла на вятъра .Ами решението да не пуска араби в САЩ .... И там нещо се прецака . Като чудо за три дена.А безценния съвет да се пие белина ... тия дето го послушаха вече с в един много по-добър свят . Другите още се мъчат...Ще видим до къде ще го докара с напускането на СЗО и караниците с Китай ... скоро.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмпакът от Банкя :)))))
2
5
 
2
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
"*** ми, дойди ми" - все едно гледам Тъпакът от Банкя...
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...които трябваше да променят плановете си, които са съобразени с пандемията от COVID-19".Нищо не е съобразено с ковид-19, всичко е насочено с/у Доналд Тръмп, 45-тия съвсем легитимно избран президент на САЩ, всичко от 4 години насам каквото тези либерастични отпадъци са направили, е на 100% с цел да свали Тръмп. Нищо не им се получи, сега ковид-19 им е последния коз преди изборите ноември. Либерастичната *** иска да раздели Тръмп от съпортърите му но стана точно обратно, Тръмп трейн мачка!