Падна визовата забрана за чуждестранните студенти в САЩ

Тръмп искаше да ограничи влизането на други граждани заради пандемията
17 юли 2020 08:45, Ния Христова
8
Падна визовата забрана за чуждестранните студенти в САЩ
Снимка: Pixabay

Държавният департамент на САЩ обяви, че чуждестранните студенти от Европа са освободени от забраната за пътуване, която беше наложена от администрацията на президента Доналд Тръмп. Това е станало чрез меморандум, изпратен до американския конгрес, съобщават от "Уолстрийт джърнъл".

Студентите, които вече имат визи за обучение в Съединените щати, ще могат да пристигнат в страната през есента, както и тези, които отговарят на изискванията за кандидатстване за виза.
Още по темата
 
редоставянето на това освобождаване ще помогне за икономическото възстановяване от пандемията COVID-19 и за засилване на ключовите компоненти на нашите трансатлантически отношения", се казва в съобщението на говорител на Държавния департамент.
 
Миналия месец президентът Доналд Тръмп издаде президентска прокламация, която преустанови влизането на чуждестранни граждани с временни визи H-1B, L, H-2B и J поне до края на годината. Мярката беше свързана с това да се ограничи имигрантите да получат работа в САЩ по време на индуцираната от коронавирус икономическа криза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Ми чудесна новина за нашите студенти, които да искат да са на бригада там ахахха, тръгвайтеееее
7
0
 
6
 
! Отговори
абсурдистан преди 3 години
и Първи децата на бсп да харчат крадените долари от народаа овцето на протести ,та да осигури на бсп отрочетата светло бъдеще в Сащ
6
2
 
12
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Хиляди студенти не отиват никъде!!!
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много прости хора тук,какво общо има Русия т въпросната статия много ми е интересно?
4
7
 
9
 
! Отговори
WELCOME преди 3 години
Да не забравят като отидат , като видят чернокож американец и се пада на колене . Сега така се прави, не е срамно. И се целува крака . После обратно си слагаш маската.
3
3
 
9
 
! Отговори
А преди 3 години
"За Русия кажете как са нещата че за там голям наплив има да следват научен комунизъм"Синът на другарката Нинова иска да ходи там да прави мастер и да живее свободно в Сибир
2
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Забраната за влизане на студенти(които могат лесно да бъдат контролирани) ми звучи странно,на фона на безконтролно наклуващите от Юг милиони латиноси....
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Русия кажете как са нещата че за там голям наплив има да следват научен комунизъм