Регистрираха случай на чума при човек в САЩ

Това е първи случай в щата Колорадо от 2015г. насам
18 юли 2020 08:29, Ния Христова
22
Регистрираха случай на чума при човек в САЩ
Снимка: Pixabay

Регистриран е случай на чума при човек в американския щат Колорадо. Лекарите смятат, че няма серозна причина за притеснение, съобщава вестник Denver Post.

Това е първи случай на заразяване на човек в щата от 2015 г. Предположенията са, че той се е заразил от катерица. Заразеният вече е оздравял.
 
Чума се среща сред животинските популации в щата от 1940 г., казва за вестника доктор Дженифър Хаус, ветеринарка в местното управление по здравеопазване.
Още по темата
 
Според нея чумата се среща предимно сред гризачите, но в някои случаи може да се предава и на други животни, това включва домашни кучета и котки, а в много редки случаи и на човек.
 
В повечето случаи заболелите се влияят успешно от лечение с антибиотици. Само в Колорадо от 2005 г. са регистрирани 21 случая на чума при хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 3 години
Като гледам по разни реалита какви индивиди има из горите и селата на щатите , напълно нормално е да се заразят с нещо екзотично. Не вярнам да е нормален човек
14
1
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Ами, да! Преобладаващо са лели.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички американци са чумави. Те са виновни за коронавируса и 99% от всички злини по света. Няма как народ изграден върху геноцид на 2 континента да не бъде уродлив и заразен!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Само лелки ли хранят кучета и котки?Не помниш ли отчаяните писма до медиите от съседите на някакъв дядо, който отглеждал 60 котки в двустаен апартамент в "Надежда"?И, доколкото си спомням, тогава се оказа, че щом става въпрос за котки, а не за кучета и щом като тези котки не излизат в общите части на блока, институциите са безсилни.Сега не знам дали има някаква промяна в този род правилници.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чумата е често среана при животните и може да се разпространи с ухапване от много насекоми, охат, папатак или кърлеж може да я прехвърлят на човек, за щастие както някой написа се лекува с *** пиницилин, и да, бездомните котки и кучета могат да се превърнат в преносители.
10
2
 
4
 
! Отговори
Ама не се безпокойте преди 3 години
Ако демократите спечелят изборите и последват примера на Меркел да канят еди-какви-си мигранти и да им дават по 4 интеграционни години (лежане, ядене, безделничене и ударно правене на деца на издръжка на данъкоплатците), тогава не само чума, ами и още много други екзотични болести ще ви налазят, драги презокеански приятели.
9
3
 
6
 
! Отговори
Goto преди 3 години
Страхотна новина. Направо смях...
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как ще е опасно, нали не е коронавирус. Всички знаем, че други болести вече не съществуват!
7
12
 
3
 
! Отговори
От 2 преди 3 години
Брей! Много стари моми, хранещи котки, са ми писали минуси. :-)
6
0
 
10
 
! Отговори
4 до 7 преди 3 години
Къде да се заразя бе?Бактериална инфекция е, причинена от Yersinia pestis. Лекува се с антибиотик.
5
6
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Хайде дай пример с себе си като се самозаразиш
4
1
 
30
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В САЩ се завръщат болести изкоренени преди повече от 100 години!В Европа е на път да стане същото,поради безконтролното нашествие на мигранти.Отровните плодове на Дедо Соросовата пропаганда дават ефект...
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2Нищо няма да стане защото се лекува без проблем.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чумичката вече се лекува с най-обикновен пеницилин
1
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това вече е опасно. Не ми се мисли какво ще стане в България при толкова бездомни кучета и котки и разни лелки, които ги хранят!