Учители от Флорида подадоха иск срещу лидерите на щата

Властта иска училищата напълно да отворят врати за новата учебна година
21 юли 2020 09:45, Ния Христова
6
Учители от Флорида подадоха иск срещу лидерите на щата
Снимка: БГНЕС
Учители във Флорида подадоха иск срещу лидерите на щата, които искат училищата да отворят напълно врати за новата учебна година. Искът е подаден Асоциацията по образование във Флорида. От асоциацията искат да блокират извънредната изпълнителна заповед, издадена по-рано този месец, предаде БНР.
 
Делото е заведено срещу губернатора, комисаря по образование и борда по образование. Издадената заповед изисква училищата да осигурят обучение лице в лице пет дни в седмицата за онези родители, които искат да изпратят децата си в класната стая. Подателите на иска твърдят, че принуждаването противоречи на законите на Флорида, които изискват училищата да бъдат безопасно място.
Още по темата
 
В понеделник здравните власти в щата, че новите случаи на COVID-19 са над 10 000 и 92 смъртни случаи свързани. 
 
Делото във Флорида е част от течащия национален дебат за връщане на децата в класната стая. Плановете на училищата са различни във всеки щат. Докато някои избраха хибриден план, който да включва микс от часове лице в лице и от разстояние, други преминаха към изцяло виртуални занятия в началото въпреки очакванията на президента Доналд Тръмп за бързо връщане към нормалното. 
 
Самият Тръмп днес ще се включи в брифинг на групата за справяне с коронавируса след тримесечно прекъсване. Това става след призиви да промени подхода си спрямо пандемията, както и да подобри рейтинга си, който отбеляза спад спрямо очаквания му опонент на изборите през ноември - демократът Джо Байдън. 
 
Тръмп също показва пълна подкрепа за носенето на маски, което е изцяло в контраст с предишните му настроения по темата. В Туитър президентът публикува своя черно-бяла снимка, на която той носи маска и определя носенето на маска като нещо "патриотично".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Ами освен родителите да подадат иск срещу учителите, които искат да вземат заплати без децата да ходят на училище. Трябва ли обществото да започне да се учи от АЗБУЧНИТЕ истини за разпределението на труда.
5
1
 
0
 
! Отговори
Ковид 19 преди 3 години
Ми да бяхте мислили хибриден план, когато ме създавахте, пък сега, олеле, майко, какво стана?
4
3
 
2
 
! Отговори
Въпрос? преди 3 години
Някой знае ли какво пише на снимката и какво общо има с Флорида?Иначе точно там да се отворят училищата ще е гибелно и апокалиптично!
3
1
 
4
 
! Отговори
От Плевен преди 3 години
Вземете прочетете малко историа как преди 100 години щатите в Америка, които са взели мерки срещу Инфлуенцата и са били с маски и пазели дистанция, имат над 10 пъти по- малко жертви. И снимки има, и всичко...Но човечеството не си взима никаква поука от преживяното..
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са. Системното оглупяване на децата ни с цел създаване популации от 20 - 30 годишни *** и социални инвалиди е в ход от години. Ако преди е имал някакъв шанс да си далеч от зомби екрана, то сега законово ти вкарват в виртуална действителност.Няма живи контакти, няма социална среда.Какво му е патриотичното да носиш маска?
1
6
 
1
 
! Отговори
Баба Марта преди 3 години
Учителите ще се оставят без работа, защото не могат да смятат и се оставят да ги манипулират!