Маските задължителни във Вашингтон и на открито

Извънредно положение за общественото здраве до 9 октомври
12
Маските задължителни във Вашингтон и на открито
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На фона на нарастването на новите случаи на коронавирус кметицата на американската столица Вашингтон Мюриъл Баузър разпореди задължително носене на маски на лицето и на открито, съобщи БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Дневният брой на новозаразените в столицата за първи път от няколко седмици насам достигна трицифрени стойности миналата сряда.

Изключения от задължителното носене на маски ще бъдат допускани за деца под тригодишна възраст, за хора, които "активно се хранят или пият" и за активно спортуващите на открито, стига да не са в близост до други хора.

Разпореждането не се отнася и до "служители на федералното правителство, докато са по работа". Вероятно тази формулировка изключва президента Доналд Тръмп и членовете на Конгреса от задължението да носят маска, докато работят.

Кметството разпорежда също така задължително носене на маски на закрито в предприятия и офис сгради, отворени за обществеността, както и в общите пространства на многофамилните жилищни сгради.

Баузър освен това удължи извънредното положение за общественото здраве във Вашингтон до 9 октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: маскивашингтоноткрито
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
От пръдня лови ли инфекция. Ако е така във Вашингтон се оборудват с филтри сложени на газовете.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после тези хора с маските като се заразят от който и да е вирус ще го изкарат по-тежко понеже ще са с намален имунитет.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Вашингтон са доста по-добре в последните два месеца и е странно, че сега искат маски и на открито. Там сега за денонощие имат по около 10 човека новозаразени на 100000 човека население, все едно в България да са около 700 новозаразени за денонощие, а имат щати с по 20-30 новозаразени на 100000 души население.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камелия, няма такова понятие "кметица".
7
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама в това е разковничето на намаляване на заразените - носене на маски и на открито!Най-много се заразява при разминаване или вървене един след друг, един отпред да кихне и 10 метра назад всичко се заразява!
6
15
 
6
 
! Отговори
до 1 от славянин преди 3 години
''пратете им нашите интелектуалци, начело с Мангъров, да им обяснят че маските не вършат работа, освен да ги карат да мълчат''Това че искат да носиш маска не означава че тя върши работа! Всички държави обявили преди 2 месеца победа над вируса заради ''адекватните'' рестриктивни мерки, вкл. и носенето на маски на открито след това масово започнаха да обявяват ежедневeн ръст на новозаразените! Заради ''ефективността'' на репресивните мерки!
5
1
 
4
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Не ни занимавайте с тези военнолюбци.
4
1
 
3
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Не ни занимавайте с тези военнолюбци.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе в Русия дали носят маски или са същите умници като американците?
2
9
 
8
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
До Анонимен 1Слагай по три маски едновременно, но акъл не раздавай.
1
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пратете им нашите интелектуалци, начело с Мангъров, да им обяснят че маските не вършат работа, освен да ги карат да мълчат