Заради престъпността Тръмп праща федерални агенти в Чикаго

Изострят се отношенията между Белия дом и местни власти
23 юли 2020 08:40, Елка Василева
11
Заради престъпността Тръмп праща федерални агенти в Чикаго
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще изпрати федерални агенти в Чикаго за справяне с престъпността.

По време на събитие с органи за опазване на реда Тръмп също така разкритикува инициативите за преразпределяне на средства за полицията, като ги обвини за покачващата се престъпност в някои градове, предаде БНР.

Освен в Чикаго президентът обяви, че ще изпрати федерални агенти и в друг град с кмет-демократ - Албъкърки, щата Ню Мексико. Стъпката се очаква да изостри отношенията между администрацията в Белия дом и местни власти, които подхождат с тревожност при вида на военизирани федерални офицери по улиците.

Още по темата

Тръмп описва редица ръководени от демократи градове като такива, които са “извън контрол” в политизиран до крайност момент - по-малко от четири месеца преди изборите. В предизборни клипове президентът отправя мрачни предупреждения с посланието, че ситуацията ще се влоши, ако опонентът му демократът Джо Байдън спечели през ноември.

Междувременно в Портланд властите поискаха въздържаща заповед срещу федерални агенти, изпратени в отговор на протести. Агентите са обвинени в арестуване на хора без причина и използване на прекомерна сила.

Администрацията пояснява, че изпратените в Портланд агенти са от различен тип от тези, които ще бъдат изпратени в Чикаго и Албъкърки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трумп винаги прави това което трябва да се прави.И най-важното,никога не лъже.Човек с достоинство.
8
3
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 3 години
Заради престъпността Тръмп праща федерални агенти в Чикаго ... а наколенки носят ли си ? Щото там пада едно коленичене и молене за прошка .... А малки хавлиени кърпички да им мият черрните крака ? А вазелин , за да предразположат протестиращите и да създадат емоционална връзка с тях .
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в чикаго е ад заради *** демократи.целия ЕС е техен слуга - главно меркел и маkрон, а те пък налагат на мижитурките в ЕС, така че освен тумор, демократите си имат метастазите ЕС и по света.
6
5
 
1
 
! Отговори
Фаш.организация преди 3 години
Тюмбелеци,с пищое мислят се Рамбовци,3 ка руснаци да видят и ша дигнат ръцете
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗащо пък да плачат . Вероятноста следващия президент на САЩ да е печчка , либерал или гейчо е много , много голяма .... а може и да е всички тези три качества в едно ... Едеален кандидат за Президент. Да не станеш изведнАж голям почитател на Кание Уест наесен след изборите ? Ахахаха.
4
6
 
6
 
! Отговори
Тръмп е ВЕЛИК лузър преди 3 години
До АнонименТръмп е ВЕЛИК! Плачете печки, либерали и гейове...Споко с емоциите . Ноември ще получиш нови указания , кой е велик и кой те е разочаровал като ВЕЛИК лидер на САЩ . Не прекалявай с възторга да не се наложи работодателите ти да ти правят нова самоличност след изборите , за да си запазиш работата като ***.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е ВЕЛИК! Плачете печки, либерали и гейове.
2
15
 
8
 
! Отговори
Се ла Ви ... преди 3 години
Ноември Тръмп ще бъде изритан от политиката и забравен. Признаците че това ще се случи вече станаха твърде много . А родните тролчета ще изтрият по някоя сълза и ще преместят портрета на любимия си Тръмп в килера до снимките на другите си предишни идоли ... Ленин...Брежнев... Елцин...Буш... Клинтън...Обама... с трепетно очакване от ПР агенцията към която тролят да им изпратят портрет на новия им кумир , който трябва да бранят в социалните мрежи .Това е животана трола. Кръговрат на портрети.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
местните социалистически власти