Байдън води на Тръмп с 10 % в президентската надпревара

Остават 100 дни до гласуването в началото на ноември
28 юли 2020 09:35, Елка Василева
65
Байдън води на Тръмп с 10 % в президентската надпревара
Джо Байдън. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изостава от предполагаемия си съперник от Демократичната партия Джо Байдън с 10 пункта на национално ниво в президентската надпревара през 2020 г., показват резултати от последно проучване на CBS News/YouGov, огласени в понеделник.

Според проучването Тръмп се радва на подкрепата на 41% от вероятните избиратели в САЩ, докато Байдън е подкрепен от 51%.

Още по темата

Резултатите също така показват, че 4% от вероятните избиратели все още не са решили кого да подкрепят, докато други 4% заявиха, че биха предпочели да гласуват за друг кандидат.

Според друга неотдавнашна анкета, за която информира миналия петък ABC News, Джо Байдън има лека преднина пред Доналд Тръмп, като 279 т.нар. "електорални гласове" биха отишли в подкрепа на кандидата на Демократическата партия, а 187 републикански "електорални гласа" за Тръмп. За да бъде осигурена победата на даден кандидат за президент, трябва да бъдат събрани минимум 270 електорални гласове, припомня БНР.

В цитираното от ABC News проучване се посочва, че федералните щати, които тласнаха Доналд Тръмп към победата на изборите през есента на 2016 г. - Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, понастоящем са склонни да подкрепят кандидата на Демократическата партия. Отбелязва се обаче, че тази предизборна картина може значително да се промени през следващите 100 дни преди самото гласуване в началото на ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двамата са педофили.
26
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са го закъсали яко, щом изборът им се свежда до Тръмп или Байдън... И предния път беше така, когато трябваше да избират между Тръмп и Хилъри...
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя подкрепяш афроммуните не искам и да го гледам както и тях самите.Нищо общо нямам с тези черни и жълти животни които в държавите си на произход нямат дори течаща вода а пиат и срат от едно и също място затова и там се пръкват всички болести.Тези животни чиито живот не струва абсолютно нищо не искам и да ги чувам.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друг път води.
23
1
 
31
 
! Отговори
хахах преди 3 години
Тя и Хилари водеше, чак книжки беше написала как е победила. Достоверни медии определено !
22
1
 
10
 
! Отговори
Мила преди 3 години
"Байдън води на Тръмп с 10 % в президентската надпревара". Хайде научете го този български език, вече!
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп ще издуха Байдън на изборите, защото е по-адекватния от двамата.
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън дали ще е жив още 100 дни?Нещо ми се гледа пътник,ше гушне букета скоро...
19
0
 
13
 
! Отговори
Хъммм преди 3 години
Байдън е доста безличен, спотайва се и е на принципа "Който не работи , той не греши" и 100 дни са много време и нормалните хора ще се уморят от това.
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
късия едва ли ще успее да му помогне опят?
17
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Дън водел с 10% на бай Тръмп,ама след 100 дни бай Тръмп ще спечели,защото не прави войни по света като всички предишни президенти,дори изтегля войски и не харчи излишни пари на американеца.Това се оценява високо,защото остават повече пари в обикновените хора!
16
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Байдън, освен, че е доказан изнасилвач и крадец - далавераджия, сега е и напълно изкуфял. На предизборен митинг излиза на сцената с жена си и по някое време пита - а коя е тази жена?Забравил, че е женен за нея?Затова в САЩ му викат "сънния Джо", защото постоянно говори глупости и не може да разбере какво става, както когато човек е в просъница.Преди него точно толкова изкуфяла беше Клинтъница.Текущия президент и той не е цвете с акъла, но е по-добре.Толкова ли няма нормални кандидати?
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
неженският вариянт на Цола Драгойчева?
14
22
 
5
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Не разбирам колко трябва да си смазан от живота и озлобен, за да се радваш, че начело на света е неграмотен, фалирал лъжец, който на моменти е по-нагъл от Тиквата и Варели Симеонов - та тоя вече редефинира истината: вярно е само онова, което той туитне. (Още по не разбирам ако си американски бедняк и гласуваш за него, ама това си е тяхна работа). Ако тоя *** спечели още един мандат, просто идиокрацията ще победи на всички нива.
13
13
 
4
 
! Отговори
Инспектор Доналд Т. преди 3 години
До От подземиетоМоже би те гони деменцията и не си спомняш новините от преди месец че ... ...Доналд е единствения американски президент ходил в подземието след като пред оградата на Белия дом са били забелязани десетина протестиращи .Била е извикана националната гвардия , полицията , тайните служби и армията .не че нещо.... точно се бил сетил да го "инспектира" . Направена била проверка на наличните памперси за възрастни. И инспекцията е приключила час след като протестиращите си заминали.
12
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Перхидролното недоразумение е out номври....след това съдебни дела до откат.....ще бъде победа за него ако отърве затвора.
11
1
 
23
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Пилците се броят на есен. Като минат, тогава ще видим кой е крив и кой - прав!
10
4
 
23
 
! Отговори
Джо (не Байдън) преди 3 години
Всичко зависи от проучването. Когато хората ги е страх да кажат, че ще гласуват за Доналд Тръмп, защото може да ги уволнят за расизъм, и да им пратят откачалките от антифа да и изпотрошат и омажат фасадата на къщата с образи на Джордж Флойд и БЛМ, ще си помислят какво да кажат и за кой после да гласуват тайно. Отделно ако CNN прави проучване ще си подбере подходяща извадка от хора за да изглежда поручването както те искат. Всичко е възможно през ноември, а сеира ще е голям
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом цитираш ABC и CBS news, които са стожерите фалшивите новини, значи нямаш капка морал и интегритет
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Води, ама по медиите. Накрая пак ще е Тръмп. Що и американската работа прилича на нашата работа. Всички прилики с реални лица и събития са случайни.