Байдън води на Тръмп с 10 % в президентската надпревара

Остават 100 дни до гласуването в началото на ноември
28 юли 2020 09:35, Елка Василева
65
Байдън води на Тръмп с 10 % в президентската надпревара
Джо Байдън. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изостава от предполагаемия си съперник от Демократичната партия Джо Байдън с 10 пункта на национално ниво в президентската надпревара през 2020 г., показват резултати от последно проучване на CBS News/YouGov, огласени в понеделник.

Според проучването Тръмп се радва на подкрепата на 41% от вероятните избиратели в САЩ, докато Байдън е подкрепен от 51%.

Още по темата

Резултатите също така показват, че 4% от вероятните избиратели все още не са решили кого да подкрепят, докато други 4% заявиха, че биха предпочели да гласуват за друг кандидат.

Според друга неотдавнашна анкета, за която информира миналия петък ABC News, Джо Байдън има лека преднина пред Доналд Тръмп, като 279 т.нар. "електорални гласове" биха отишли в подкрепа на кандидата на Демократическата партия, а 187 републикански "електорални гласа" за Тръмп. За да бъде осигурена победата на даден кандидат за президент, трябва да бъдат събрани минимум 270 електорални гласове, припомня БНР.

В цитираното от ABC News проучване се посочва, че федералните щати, които тласнаха Доналд Тръмп към победата на изборите през есента на 2016 г. - Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин, понастоящем са склонни да подкрепят кандидата на Демократическата партия. Отбелязва се обаче, че тази предизборна картина може значително да се промени през следващите 100 дни преди самото гласуване в началото на ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тея пенсионери дали ще изкарат до края на мандата?
6
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя и Килъри Клинтънова водеше на бай Дончо с 75% ...Джо Бидон води на бай Дончо в ... деменцията.
5
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йелке, ще ти се Байдън да води на Тръмп. Разликата ще е смазваща ноември.
4
27
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Мухахаха. Очаквам БайГън да победи та да се наслядя на реакциите на нашенските тролчовци , яростно защитаващи Трумп , как изведнАж ще получат просветление отгоре / разбирай, ПР агенцията и НПО / и ще започнат със същата страст да пишат хвалебствия за Байгънчо . Колко бил предвидлив... и как изгонил разочарованието Тръмп... и как сега, най-накрая Америка щяла да стане Велика ... отново...Няма по-добри фурнаджийски лопати от нашенските фурнаджийски лопати. Факт .
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак сега го виждам как изглежда този Байдън, а той на всичкото отгоре водел с 10%.
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия избори, бай Дончо, ще спечели с огромно мнозинство!
1
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и хилъри водеше ама..