$50-60 ще струва дозата COVID ваксина на американска компания

Администрацията на Тръмп работи за намаляване цените
29 юли 2020 10:54, Елка Василева
34
$50-60 ще струва дозата COVID ваксина на американска компания
Снимка: архив, БГНЕС

Ваксината срещу COVID-19, разработваната от американската компания Moderna Inc., може да струва между 50 и 60 долара за един курс ваксинация, пише "Файненшъл таймс", позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Цената, която е по-висока от предложената от някои други производители на ваксини, ще важи за САЩ и за другите държави с високи доходи, сочи информацията на финансово издание.

Още по темата

На брифинг късно снощи президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че неговата администрация работи за намаляване на цените на лекарствата в страната, като заяви, че е несправедливо американските граждани да трябва да плащат по-високи цени от останалия свят, предаде БНР.

"Смятам, че цените на лекарствата могат да спаднат с 50% и дори с повече при определени случаи", отбеляза президентът, като продължи да подчертава, че е недопустимо САЩ да поемат разходите за цените на лекарствата, за да бъдат те по-ниски в останалата част от света.

"Хората отиват в Канада по лекарско предписание от САЩ", заяви той, обещавайки, че това ще се промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Браво на Тръмп!Въпросът е каква цена договарят меркел и урсула за европа, за да е евтина в африка.ПП. Докато в същото време лицемерно помага политически байсеф да забрани производството на евтини индийски генерици за спин.
1
3
 
20
 
! Отговори
х преди 3 години
Каквото и да става, винаги всичко е за пари. 7 милиарда по 60 долара колко прави....420 милиарда долара. Бабачкаааа...