Новата любима лекарка на Тръмп вярва в извънземни, демони, рептили

Д-р Стела Еманюел във видеоклип, пълнен с неверни твърдения за лечението на COVID-19
29 юли 2020 20:30, Елка Василева
75
Новата любима лекарка на Тръмп вярва в извънземни, демони, рептили
Кадър: YouTube

Името на д-р Стела Еманюел не беше широко известно до преди два дни. Педиатърът и религиозен проповедник стана онлайн хит, след като се появи във видеоклип, изпълнен с фалшиви и неверни твърдения за лечението на COVID-19.

Нейните думи бяха подкрепени и от американския президент Доналд Тръмп, който сподели фалшивото видео в личния си профил в Twitter. Публикацията му беше изтрита от социалната мрежа.

Оригиналният видеоклип е изпълнен с неверни твърдения, пише на сайта си bTV.

Какво представлява видеото?

На него се виждат група от хора, наричащи себе си „Американските лекари на първа линия“. Те са облечени с бели лекарски екипи и говорят разпалено на фона на Върховния съд във Вашингтон.

Те изреждат редица неверни и фалшиви твърдения за лечението на коронавируса, включително че хидроксихлорокинът е чудодеен лек за COVID-19, както и че маските не предпазват от разболяване.

Още по темата

Клипът изглежда на пръв поглед доста елементарен, но благодарение на Доналд Тръмп, сина му Тръмп Младши и крайнодесния новинарски уебсайт „Брейтбарт“ в рамките на едва шест часа то става изключително популярно онлайн.

Видеоклипът се появява в редица антиваксинални групи, споделя се и от хора, които подкрепят конспиративни теории. Подобно на клипа „Пландемик“ се разпространява мълниеносно, като все повече негови копия се качват онлайн.

Кои са „Американските лекари на първа линия“?

Това наименование е една от причините видеоклипът да стане толкова популярен онлайн. На пръв поглед изглежда като достоверна организация, създадена след появата на COVID-19 в САЩ.

Въпреки това не може да бъде открита никаква информация за подобна организация.

На запитвания от американски медии участниците в клипа твърдят, че са медици, които лекуват пациенти с коронавирус, но така и не казват в кои болници и медицински заведения практикуват.

Д-р Стела Еманюел: Използваме ДНК от извънземни за лечение!

Един от най-разпалените участници във видеоклипа е д-р Стела Еманюел – педиатър и религиозен проповедник.

Тя многократно подкрепя използването на хидроксихлорокин – медикамент, за който вече е доказано, че носи повече вреди отколкото ползи при лечението на COVID-19.

Но не тези нейни твърдения са шокиращи – Еманюел многократно попада в полезрението на медиите заради други свои изказвания, като например, че медиците използват ДНК от извънземни, за да лекуват дадени болести.

Тя също така твърди, че с това ДНК се разработва тайна ваксина, която да накара хората да спрат да вярват в религията.

Отделно от това смята, че различни гинекологични и фертилни проблеми като кисти, ендометриоза и стерилитет се дължат на това, че хората правят секс с демони и вещици в сънищата си.

Стела Еманюел е и твърд поддръжник на конспиративната теория за рептилите – гущери, които управляват световното население.

Във видеоклипа Еманюел твърди, че хидроксихлорокинът е чудодейният лек, който ще сложи край на COVID-19 по света. Тя също така казва, че излекувала редица пациенти с медикамента.

„Ехо, не ви трябват маски! Има лек!“, казва тя в един момент от видеото.

Към края на клипа се вижда как останалите присъстващи се опитват да избутат Еманюел от микрофона и да спрат нейната изпълнена с фалшиви твърдения реч, но е прекалено късно – клипът е споделен от „Брейтбарт“ онлайн и бързо събира приблизително 16 милиона гледания, значително повече от тези на „Пландемик“.

Защо видеоклипът стана толкова популярен?

Една от причините е в убедителния външен вид на участниците в него. Отделно, той е създаден само с една-единствена цел – да се хареса на всички опоненти на задължителната карантина и поддръжниците на отварянето на икономиката.

Това, в комбинация с пресподелянето от „Брейтбарт“ прави видеото онлайн сензация.

Докато социалните мрежи успеят да се намесят и да премахнат едната част от клиповете, те вече са нанесли сериозни последици.

Д-р Стела Еманюел отвръща на удара!

След като оригиналният клип беше свален от Facebook, Стела Еманюел направя изявление, в което казва, че Исус ще накаже социална мрежа за действията им.

„Ако не върнете обратно видеоклипа онлайн, Бог ще ви накаже! Никой не може да се меси в делото Господне. Ако не върнете клипа онлайн, Исус ще спре сървърите ви“, казва тя.

Отговор има и американският президент Доналд Тръмп, който лично спомогнал за разпространението на клипа. Той коментира пред „Ню Йорк таймс“ ситуацията.

„Поради някаква причина интернет искаше да махне тези видеа и ги махна. Смятам, че лекарите са много уважавани. Има една жена, която е удивителна, докато говори, която има страхотен успех в лечението и те изтриха гласа й. Не знам защо я махнаха. Може би са имали основателна причина, може би не“, коментира американският президент.

Причината за това хидроксихлорокинът все още да се тиражира като „чудодеен лек“ е подкрепата от Доналд Тръмп, а и не само. Според американския президент хидроксихлорокинът е лекарството, което ще спре глобалната пандемия.

Тръмп още в началото на пандемията заяви пред медии, че пие превантивно хидроксихлорокин – нещо, което е изключително опасно за здравето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми а дано чудодейното лекарство да му подейства де, колко още да чакаме...
59
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Е такава лекарка иска Бойко Борисоф и за себе - лъсната с вакса за обувки, за да се почувства най после и той бял, като Тръмп.
58
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
нищо не разбрах...Какво всъщност са искали да кажат ония и за какво става дума в статията?
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кукуруку"И на едните, и на другите много им пречат фактите, установени от скучната и досадна академична наука"Имаш предвид десните екстремисти които вярват че мъжете и жените са различни, срещу "академичната наука" която твърди че мъж с отрязан член е жена?
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тръмп"Ми то и лекарката същото теле с капаци"Тя е май_му_на не теле.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"крайнодесния новинарски уебсайт Брейтбарт"хахахах. Либерастите от брайтбарт ги изкараха крайно десни.
54
0
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Не му е любима .... ама Тръмпела има отчайваща нужда точно преди изборите да покаже някаква любоф към чернокожите си избиратели и да се опита да докаже че не е расист . Щото иначе ще му изстине президентския стол и има голяма вероятност ако не го преизберат да отворят наново делата за измама срещу него, които той тихичко прекрати след като стана президент. Не че ще го вкарат в панделата , но сериозно ще олекотят банковите му сметки за да се съгласят да го оправдаят.
53
0
 
1
 
! Отговори
DOCTOR преди 3 години
До Анонимен: tazi e ot secta. lexomyl 3/2/24/h.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо , че е докторка, ама да си пие хапчетата.
51
0
 
6
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 3 години
И аз също вярвам(без шега) че някои хора са демони и рептили в човешки образ...особено тия с черните шапки!?
50
0
 
2
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
А нашите масони във какво вярват? Напълно изтрещял и изкукуригал Свят...
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58/И ще има улици, градове и училища кръстени на Оруел./:):)и кръстени на ковид1984
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До епидемиологИстината е че хидроксихлорохина ще смъртоносен, поне докато Байдън не стане президент. После всичко ще е ОК! И марксистите ще спрат да палят бият и обират.И ще настъпи така жадувания комунистически рай в сащ и европа. И ще има улици, градове и училища кръстени на Оруел.
47
0
 
11
 
! Отговори
ined преди 3 години
В САЩ е пълно с рептили и извънземни и все някой трябва да ги лекува и тях
46
2
 
4
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Който знае английски нека види видеото. Расистите се заядоха с афроамериканската доктокторка, ами за другите лекари нещо да кажете, а??? Тъпотията и продажноста на журналистите е безкрайна:https://youtube/watch?v=wRe4w_rG-rYДокато не са изтрили линка убийците и лакеите им.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за рептилите си го измисли *** сама!
44
0
 
4
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
Eлкееее, тази черконокожа докторка е от Камерун завършила университет в Нигерия и точно нея атакувате. Излекувала е 350 пациента с ковид. А на събитието бяха много други лекари които са на фронт линията за ковид-пациенти. Те всичките казаха че хидроксихлорохин помага. Но те не са интересни за публиката ви. Нали!Нищо опасно няма в хидроксихлорохина и се изписва на милиони хора от десетилетия ако посещават Африка. А Форд-института скоро публикува че намалява смътността значително.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Стела Еманюел е твърд поддръжник на разпространеното вярване за рептилите, завладяли, подчинили и управляващи световните елити, а от там и всички нас.
42
3
 
10
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
Либерастите много мразят истината. Заклеймяват, плюят с/у онези които се осмелят да се опълчат с/у корумпираната либерастична месомелачка. Какви ли не лъжи и методи ще използват за да дискредитират някой и да наложат лъжливата си пропаганда. И журналягите от тоя смешен сайт разбира се превеждат лъжите им дословно за някоя друга стотинка.Пълна деградация. Не можете да спрете Тръмп и нормално мислещите хора, които си държат на семейството и морала, разбрахте ли ?!?
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ не бха ли изкупили цялото количество рамзесивер ли какво беше, то не е хидроксихлорин?!? Това, че маските не пазат от заразяване, освен ако не са спациални медицински, е ясно на всеки и го обясниха 1000 пъти. В това няма изненада.