В САЩ дистанционната работа продължава и след кризата

Над 80% от фирмите са съгласни да променят начина на работа
29 юли 2020 02:28, Петя Славова
16
В САЩ дистанционната работа продължава и след кризата
Снимка: pexels.com

Голямо мнозинство от компании в САЩ планират да запазят най-малко частично дистанционната работа, след като санитарната криза отмине. Това сочат резултатите от проучване на Националната асоция на компаниите, цитирано от АФП.

Две трети от анкетираните отговарят, че са "напълно съгласни" или "съгласни", че натрупаният опит от техните компании по време на пандемията от COVID-19 ще доведе до по-гъвкави начини на наемане и на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно нормално е да са съгласни.Все пак така спестяват от наеми и от софтуер.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И онова за БАН-ските лели е много на място казано ( 11).Частник няма да те държа на работа, ако си стоиш вкъщи за да мързелуваш или за да си гледаш домакинската работа.Но в институция на бюджетна издръжка това може да стане, стига да си протеже на някого. Ще си седиш вкъщи без да вършиш служебна работа, но заплатата и трудовия стаж ще ти текат за сметка на данъкоплатците.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Много правилно го каза.Може и да има предимства работенето от вкъщи, ако човек наистина добросъвестно си изпълнява задачите, но не са много хората, чиято служебна работа може да се върши у дома им.
13
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
Колко хора работата им позволява да работят от къщи? Не повече от 5 % от хората.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер е да работиш от вкъщи. Най-малко не си губя 2 часа на ден за път, не си набутан в претъпкания офис тип open space, разходите на месец за работа са по- малко. Клюките си ги разнасяме по viber, остава ми повече време за семейството и приятелите.
11
1
 
7
 
! Отговори
Андък де, анджък преди 3 години
В БАН откога упражняват този метод?Седят си разни дебели лели у дома, гледат си децата и внуците, готвят си манджите, ходят веднъж седмично за по няколко часа в институтите, в които уж работят, поклюкарстват си там малко, разменят по някоя готварска рецепта, решат по махленски за кого да гласуват да вземе по-висока научна степен и на кого да направят мръсно, за да не бъде одобрен за печат труда му.А пред медиите твърдят, че работят по теми, чиито резултати ще са налице след като се пенсионират
10
1
 
2
 
! Отговори
Моси преди 3 години
До СимоТака ли симо. и ли разяснил повее за аргументиет, подкрепящи позицията ти?
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Обясни ми, защо трябва д асъм в офис, за да правя изчисления, да изготвям финансови прогнози, да пише репорти, да провеждам конферентни разговори, както и разговори по единично, при положение, че мога да го правя на дивана вкъщи по нощница, а ако някой настоява да пусна камерата, мятам едно сако отгоре за 5 минути?
8
8
 
1
 
! Отговори
Симо преди 3 години
Не е много удачно да се работи дистанционно.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работя "дистанционно" на моменти още от 2016-а. Ами не е "работа". Ако решите да правите така, обособете си една стая, като офис. Ако живеете с хора, котио постоянно са у вас, кажете им, да не ви безпокоят. И така може да вършите 8 часа офис работа в рамките на 4.5 ;), а ако искате, да си хванете и втора. Майната и на договирте. Ако не ви хванат, няма значение.
6
4
 
6
 
! Отговори
Виц преди 3 години
Ало..Какво правиш?А нищо на работа съм в къщи....
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМного ми е интересно как работят от в къщи................................Не си блъскай главата с неща които не ги разбираш.
4
5
 
5
 
! Отговори
Petar, NY преди 3 години
Никога не залагайте срещу Американската икономика
3
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно как работят от в къщи.Работата от в къщи е същото като туризъм от в къщи.А като стана дума, туризъм и работа са две съвсем различни неща.Работата навсякъде си е работа, с две ръце и глава, а туризмът е просто пръдня.Когато ганчовците разберат разликата между работа и туризъм, тогава ще имат пари.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в турция, по време на кризата, опитите се приближиха много до щастлива развръзка!Слава на алла и неговия кьопек!
1
2
 
7
 
! Отговори
Хахаххс преди 3 години
В сащ санитарната криза няма да отмине в близките години