Мъж от Флорида си купи Lamborghini с COVID-помощи

Властите са конфискували колата, както и 3,4 милиона от банковите му сметки
30 юли 2020 16:18, Ния Христова
47
Мъж от Флорида си купи Lamborghini с COVID-помощи
Снимка: Pixabay
Полицията във Флорида арестува мъж, който се е възползвал се с измама от COVID-помощни средства в голям мащаб. Властите са конфискували автомобил Lamborghini, както и 3,4 милиона долара от банковите сметки на мъжа, съобщи Министерството на правосъдието на САЩ, пишат от американското издание Times.
 
Дейвид Т. Хайнз е бил арестуван в петък и в понеделник вече са му били повдигнати обвинения, според съобщение от Министерство на правосъдието. 29-годишният младеж от Маями е получил общо 3,9 милиона долара като заем по програмата Paycheck Protection, която е предвидена да помага на малкия бизнес по време на коронакризата. Мъжът е обвинен в банкови измами, неверни изявления пред финансова институция и сделки с незаконни постъпления.
 
Според Министерството на правосъдието той дори е поискал около 13,5 милиона долара от името на различни компании. Одобрени са били почти четири милиона.
 
С парите той си е купил спортния автомобил на стойност 318 000 долара. Твърди се също, че е ходил да пазарува в луксозни магазини в Маями. Също така е дал на властите невярна информация за това колко е плащал на служителите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Do 35 преди 3 години
До ivoИво, Ивоо...ти май си нямаш и представа защо хората са по площадите.Вяярвай си...че каскета се бори срещу олигарсите.
36
0
 
25
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Тук с помощи от държавата и кисело мляко нимой си купиш!
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еврейче...
34
1
 
11
 
! Отговори
ivo преди 3 години
До Анонименми то в България се започна,ама "народа" излезе по кръстовищата да защитава олигарсите
33
0
 
16
 
! Отговори
h1ze преди 3 години
Е тукащните тикви не си купуват спортни коли, а направо строят хотели по морето. Американците имат още какво да научат как се краде и къде да ги крият!
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аматьор - Лойко и Дебелян си разделиха 4 милиарда само от КТБ, това няма да го видите никога в обвинителния акт разбира се благодарение на услужливия каскет и Цацата
31
2
 
12
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Ти разбираш ли бе, кратунисте, че между "Последните няколко години много от горепосочените минаха през прокуратура и се заведоха дела...." и ефективни присъди, разликата е, като да платиш на строителна фирма за къща, и те да смятат с чертежа, че работата им е свършена, или да поръчаш пържола и те да ти донесат снимката от менюто за ядене. Толкова им е ефективността на тия мутро-комунисти в прокуратурата. Гешев е абсолютното дъно!
30
1
 
19
 
! Отговори
Пустиняк преди 3 години
Този си е помислил че е в Бг и ще му се размине, докато каскета преследва роми крадящи тенджери по селата.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с къщите за гости? Не знам защо се сетих от тази статия и с шефа на противодействие на копупцията, направиха ли го посланик?
28
3
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
И аз се чудя на тази особеност..... Много години всички ревяха (дори и от ЕС), че в България няма ни един осъден от власт имащите или така наречените олигарси - тогава никой не скачаше.Последните няколко години много от горепосочените минаха през прокуратура и се заведоха дела.... Сега всички скочиха като ужилени когато най-накрая се направи стъпка поне в правилната посока. Всеки си има право на мнение, но според мен при протестиращите то е твърде разнопосочно и няма да доведе до нищо ново.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе и тука погнаха големите крадци (поне аст от тях) ама народа протестира защото се солидаризира с крадците.
26
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 29 години - младеж!?
25
0
 
6
 
! Отговори
До до 20 преди 3 години
И там за където говориш го отнасят "кокошкарите". Тези с милионите и милиардите законно си лобират за да изменят законите, така че да им е изгодно на тях. Тези не ги закачат защото голямата част от икономиката и работниците са при тях. Пак го отнасят малките риби както е било винаги във всеки строй по света. За едно и също нещо единият е в затвор а другият е на някой остров в домашен арест ...при нас дори не могат да стигнат до арест иначе острова си го има пак.
24
0
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Спрямо големите батковци от така наречените "бели" държави(някой да не скочи за расизъм) нашите крадци са на светлинни години... те дори не са и достойни последователи, но се учат. Нашите не откриват топлата вода, а следват опита на хората от държави, където това е регламентирано... Преди години един австриец ми каза - " И при нас има корупция, но е само по големите етажи. Сядат шефа на една фирма с друга и се пита - Ти колко пари искаш за да ползваш моите продукти в твоите?" Още има да ги гоним
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А шкаф с ??? има ли този от Флорида?
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пича няма късмета Гешев да им е главен прокурор там. Щяха да уредят сделка без да връща паритe по схемата "Недосегаемите".
21
0
 
22
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
До АнонименХаха...ами, отиди да крадеш малко в САЩ, да видиш какво ще ти се случи :)Отиди и в Германия или Англия и опитай измама или кражба.Нали и там било, както тук.Хайде де.Ама, в щатите като те хванат, няма болнични, няма отлаганияя на делото...започваш от 5г. минимум.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слаба ракия е тоя. У нас острови се купуват с държавни пари.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля министерството на правосъдието на Флорида да заповяда да поработи малко в България. Щото нашто не работи.
18
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина живее със заблудата че само в България се правят далавери и масово се краде.А истината е че в богатите държави така наречени "бели държави" се краде и се *** много повече от колкото можете да си представите. Нашите български измамници нали от тях се учат.