Каква кола можете да си купите за 1000 лева в САЩ и в България?

При новите еврокупувачите са прецакани, така ли е и при най-старите?
Обновена: 31 юли 2020 19:07 | 31 юли 2020 14:13, Ния Христова
35
Каква кола можете да си купите за 1000 лева в САЩ и в България?
Снимка: Pixabay
Купувачите на нови автомобили в Европа, включително и в България, са откровено прецакани спрямо тези в САЩ. По-строгите стандарти за парниковите емисии, както и високите акцизи върху горивата са причината да се образува истинска пропаст между двата пазара.
 
За парите, които отвъд океана ще ви гарантират солиден, комфортен автомобил с поне шестцилиндров мотор, от тази страна на океана ще получите компактна малолитражка. Нашият опит да сравним най-спортните модели с цена до 30 000 долара в Щатите и у нас го доказва убедително, пишат от automedia.bg.
 
А как стоят нещата при втората употреба? В България се е зародила цяла индустрия, която изкупува бракувани автомобили, описани от застрахователите на Запад като тотални щети. След това ги възстановява при далеч по-ниските цени на труда тук и после ги излага по автокъщите като "качваш се и караш".
 
Възможно ли е това свръхпредлагане да компенсира разликите в стандарта спрямо САЩ? За справка, просто отворихме наслуки обявите в Craigslist и в Mobile.bg, за да видим какъв автомобил в движение може да се купи за 600 долара или за 1000 лева.
 
Прави впечатление, че в Щатите никой не си прави труда да стяга и "разхубавява" автомобилите от този сегмент преди продажба, каквато е практиката у нас. Като цяло обаче за сума до 600 долара в САЩ може да се купи автомобил с размери и най-вече с двигател, каквито не са достъпни в Европа дори и за двойно повече пари. Във втората част на галерията са 15 автомобила до 1000 лева на българския пазар, които ще ви помогнат сами да направите сравнението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Америка си е Америка! Само помислете:милиони чакат да "влезат"!
22
0
 
9
 
! Отговори
Бизнеспарк преди 3 години
В САЩ когато бях на бригада, преди повече от 10 г, за 400$ си купих Субару, верно 1990г,но със ръчни скорости и всичко по колата работеше! 4х4, Ел. Стъкла, нисък разход - галона беше 2 долара :))) и Няма Кат и тн. На един лист пишете 2 имена и дата и това е :) САЩ пръска, а вие злобейте :P
21
0
 
4
 
! Отговори
А бе преди 3 години
До АнонименЗа 1000$ наш близък от Маями си купи Тойота Рав 4,която кара вече 8-а година.
20
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До Ром'сНаскоро видях статистика за средната възраст на автомобилите в САЩ,която доста варира в различните щати-от 12 години в по-богатите,та до 17 в по-бедните.Във всеки случай и там си държат на изпитаните модели с минимум електроника,карат си ги по 500+хил.мили!
19
1
 
3
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Автомобилният парк на жителите на САЩ е малко под 12 години,а и при нас тоже би е вече към 24 ,но и американците работят 3 пъти повече от нас!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 1000 лв в сащ може да си купите една от онези Matchbox, дето ги продаваха по бай-Тошово време.
17
6
 
8
 
! Отговори
Еколог преди 3 години
До Програмист"Благодаря за предложението, ще си карам тойотката CHR хибрид. Другия месец навършва годинка милата :)" - е, значи веднага трябва да да подмениш със нов модел. Ти си екотерорист и със този стар модел кола оказваш убийствено влияние на природата. Всичко по тази кола е старо, замърсяващо природата, работещо по стари технологии и е ужасно неикономична. Както знаеш вече са забранени бензиновите и дизеловите коли. Всичко друго освен електромобили са ужасно стари таралясници и екобомби.
16
13
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Благодаря за предложението, ще си карам тойотката CHR хибрид. Другия месец навършва годинка милата :)
15
0
 
9
 
! Отговори
Hoho преди 3 години
До ПрограмистЗа единадесет хиляди нова Дачия, само на снимка :)
14
0
 
5
 
! Отговори
x преди 3 години
https://automedia.investor.bg/a/2-***/42729-kakva-kola-shte-vi-kupyat-1000-leva-v-sasht-i-v-balgariyaето я статията, бая зор докато я намеря в АутоМедия.....един линк като хората сложете де
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Допълнение от 12Американките извън обърканите фемен движения от L.A., NY, и други луди градове са доста почтени жени и ....дашни поне С такова впечатление останах аз :)))С две думи Америка е супер яка
12
13
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
А какво предлагате? Куцо кьораво и сакато да се вози на 30 годишни таралясници?Нова дачия струва 11 хил.лв, напълно постижимо и за хора с ниски доходи, с един петгодишен лизинг. Ама искате да карате БМВта и Мерцедеси за хиляда лева и да се чувствате като баровци нали?
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е само с колите разликата между Европа и САЩ, при електрониката е още по фрапантна, това съм го видял с очите си, за имотите...в нафрашканите крайбрежния ( Източно и Западно) цените са доста по високи от средностатистически имот тук, но ако не искаш да си у тарапаната, а идеш в т.нар Ръждив колан ( природата е уникална) планини, реки, езера...и се забие в някое живописно " каунти" къщите са като из нашите областни градове, че има и доста под тези цени...така че който има мерак да бега
10
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До ПрограмистИ какво предлагаш: коли ще ги сменяме през 5 години? Щото вече не са модни? ГСМ-*** също ще хвърляме през година, щото новия модел имал 12 камери а сегашния само осем? Къщата ще я продаваме смед 5 години, и ще купуваме нова, щото старата вече не е в престижен квартал, и материалите на новата са екологично чисти и не замърсяват луната на Ганимед? Ще сменяме програмистите през 6 месеца, защото са над 25 и не знаят най-модните феймворкове на ръст, а ползват само жава?
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На запад малолитражките, принципно са по-скъпи и повече държат цена. Там хората разбират по-добре математиката, така че големите мотори, навсякъде са по-ефтини.
8
1
 
29
 
! Отговори
. преди 3 години
До ПрограмистА я си представи, че животът ти поднесе изненада и се озовеш от другата страна. Пак ли така ще мислиш? Дано не ти се случва, но си го представи хипотетично! Хората карат коли за 1000 лв. от немай къде!
7
34
 
8
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
знаете ли как ми е писнало от такива дето са си купили кола за 1000 лв?Трябва да се въведе закон по който всички автомобили над 10 годишна възраст да се спират от движение.
6
0
 
27
 
! Отговори
В САЩ преди 3 години
Тези коли се продават с проста "традиция", на талона отзад си добавяш имената, взимаш ключовете и плащаш. Няма кат, мат.Тук още 1000лв. за "нов внос" и поне 300 за от собственик.
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По автокъщите се вижда, как пристигат тотални таралясници, измиват ги външно и двигателите, поизчистят ги с прахосмукачки, пастират ги, мажат гумите от външната страна да почернеят и общо взето това е. За километражите не говориме...
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за 1000лв 2000-та година нов внос на 120 000км.