Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Започва разследване след поредния случай на смърт
23 авг 2020 09:40, Александър Попов
245
Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Полицаи в Луизиана застреляха тъмнокож мъж при опит за арест.

Инцидентът е станал в град Лафайет, щата Луизиана и беше заснет и пуснат в социалните мрежи.

Американският съюз за граждански права и свободи определи инцидента като “ужасен случай на проява на полицейско насилие над чернокожи, довел до смърт”, съобщава каналът.

От местната полиция съобщиха, че органите на реда били повикани в малък магазин заради мъж, който заплашвал продавача с нож. По време на ареста той се опитал да избяга, след това полицията използва електрошок, за да го спре, но това се оказало неефективно. След като мъжът с ножа се насочил към друг магазин, полицията открила огън.
Съобщава се, че мъртвият е 31-годишният Трайфорд Пелерин.

Майката на Трайфорд заяви, че синът й е интелигентен, срамежлив и е потърсил терапия за социална тревожност. Нейните адвокати планират да съдят полицията за смъртта на Трейфорд Пелерин в петък вечер.

Смъртта на Пелерин накара тълпа протестиращи да се съберат в събота и да демонстрират срещу последната фатална полицейска стрелба. Те бяха разпръснати от полицията.

Според семейството му, Пелерин може да е имал криза, започна и частно разследване, за да се изясни въобще имал ли е нож застреляният, както твърди полицията.

Семейството вярва, че Пелерин може да е имал криза на психичното здраве, каза Кръмп.

"Полицията на Лафайет застреля Пелерин няколко пъти, когато той се отдалечи от тях, казва Маргарет Хуанг, президент и изпълнителен директор на Юридическия център за борба с бедността. - Убийството му изисква анализ на прекомерната употреба на сила от органите на реда".

Във видеото, заснето от очевидци, което бе разпространено в социалните мрежи, най-малко шестима полицаи обграждат младежа, докато той се опитва да влезе в магазина и стрелят по него от близко разстояние около 10 пъти.

Щатската полиция започна разследване на инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: сащубийствоЛуизиана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
9
 
4
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Господин Тиквoний Борисов е наредил на нашите полицаи и жандармеристи и шефовете им да не пипат с пръст т.нар. Протестери, които не са нищо друго освен бригади на Сорос, Путин и Сие петоколончици. Господин Борисов, мекушавостта Ви не е добродетел! Вие разочаровахте и предадохте и най-верната си база гласуващи за ГЕРБ с неувереността си и толерастизма си по отношение на протестиращите *** от Антифа. Наистина трябва да хвърлите оставка!
149
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко американско е shit.
148
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видеото показва, че американскатаполиция действа абсолютно неправилно.Просто беше извършено престъплениеот страна на американската полиция.
147
1
 
0
 
! Отговори
Police Chief преди 3 години
Accident! Shit happens sometimes!
146
1
 
17
 
! Отговори
за демократите преди 3 години
Демократите в целия свят са гадни и долни лицемери...............само вижте БГ-демократи като СДС, ДСБ, реформатори и подобна дясна *** и демократическата партия в САЩ с лидери като Байдън и дъртата вещица Килъри Клинтън!! Дано Доналд Тръмп спечели и следващите избори в САЩ и натика лидерите на демократическата партия в затворите, че да се кротне света от тях!!!
145
2
 
12
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Всички империи се разпадат отвътре.................Римската империя, след това СССР...........сега ще бъдем свидетели на разпадането на САЩ.............след време дай боже и на ЕС!!!!
144
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извадил нож!?И какво е очаквал, да го почерпят с рахат локум? То и да не бяха полицаи, пак същото щяха да направят с него.Който нож вади, от калайка умира.Стара американска поговорка.
143
1
 
16
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Добре поне, че американската полиция си върши работата, за разлика от българската.
142
1
 
22
 
! Отговори
някой преди 3 години
Някой ако е давал караул в казармата, сигурно си спомня инструктажа: първо викаш "Стой ще стрелям", после стреляш веднъж във въздуха и после на месо. Тия прости стъпки ако следваш никой няма да пита колко интелигентен е бил убитият и дали е имал социална тревожност.
141
0
 
26
 
! Отговори
Случаен преди 3 години
Ако беше убил невинен човек, щеше да бъде оправдан, че е социален психопат! Браво на полицията, защото е спасила може би няколко човека от наранявания. Не го оправдавайте убитият, той е потенциален терорист!
140
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимащата... Не знам колко интелигентен е бил застреляния, ама тя е направо трепача на интелекттите по всичките земни кълбета...
139
0
 
25
 
! Отговори
някой преди 3 години
Афро-швед със социална тревожност?!? Ако на тия номерът им мине, очаквам бум на случаите на социална тревожност и при балканските им събратя.
138
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като слушам английския на снимащата Мунка, всичко е ясно.... Шиби е имал нож, добре знае,че може да бъде застрелян. Много добра работа на полицията. Всъщност, чисто самоубийство или провокация или и двете...
137
0
 
27
 
! Отговори
някой преди 3 години
Даже снимащият викаше "Get on the ground" "They gonna shoot him". Правилата са ясни, всеки си решава.
136
13
 
2
 
! Отговори
VGY преди 3 години
Ако не сте живели в САЩ от къде знаете точно каъв е живота и отношението към черните?
135
0
 
31
 
! Отговори
Отново преди 3 години
Интелигентен и срамежлив тъмнокож, обиращ невинно магазини с нож в ръка ! На протест, ооставка.. !
134
0
 
15
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
що така не са ли чули " ние ги хващаме те ги пускат " как ще ги пуснат сега! Трябвало да се снаблдят с бяло сладко и локум и да го кандардисат да го почерпят.Най-много да беше порязал някой друг полицай с ножа.
133
1
 
5
 
! Отговори
Арен преди 3 години
Защо не показаха как стрелят това е спеколация Нормален човек щеше да снима до кари явно човека зад камерата е знаел какво ще стане
132
1
 
24
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Тия американски полицаи са страшни грубияни и расисти!Вместо да паднат на колене пред крадеца и да го помолят учтиво,те опитват да го задържат и да му сложат белезници!А инцидентъ е могъл да се реши още по -хуманно -оставят го да вземе каквото има в касата +няколко пакет чипс,бисквитки и плодов сок ,като се направят,че не виждат какво става!?...Но лично аз видимо не съм разбрал,че в САЩ вече ще съдят полицаите за ИЗПЪЛНЕНИЕ на служебните задължения!
131
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До АлабалаСамо в бантустана промитите от брюкселската пропаганда ес тикви вярват, че някой бръсне ес за слива... поне от 7-8 години е така, а 2015та юнкер го обяви официално.Тази година митсубиши обяви, че спира с новите коли в европа, lg, а сега и xiaomi не си продават топ модерите в европа...