Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Започва разследване след поредния случай на смърт
23 авг 2020 09:40, Александър Попов
245
Полицаи застреляха тъмнокож в САЩ, оправдано или пак смъртоносно насилие?

Полицаи в Луизиана застреляха тъмнокож мъж при опит за арест.

Инцидентът е станал в град Лафайет, щата Луизиана и беше заснет и пуснат в социалните мрежи.

Американският съюз за граждански права и свободи определи инцидента като “ужасен случай на проява на полицейско насилие над чернокожи, довел до смърт”, съобщава каналът.

От местната полиция съобщиха, че органите на реда били повикани в малък магазин заради мъж, който заплашвал продавача с нож. По време на ареста той се опитал да избяга, след това полицията използва електрошок, за да го спре, но това се оказало неефективно. След като мъжът с ножа се насочил към друг магазин, полицията открила огън.
Съобщава се, че мъртвият е 31-годишният Трайфорд Пелерин.

Майката на Трайфорд заяви, че синът й е интелигентен, срамежлив и е потърсил терапия за социална тревожност. Нейните адвокати планират да съдят полицията за смъртта на Трейфорд Пелерин в петък вечер.

Смъртта на Пелерин накара тълпа протестиращи да се съберат в събота и да демонстрират срещу последната фатална полицейска стрелба. Те бяха разпръснати от полицията.

Според семейството му, Пелерин може да е имал криза, започна и частно разследване, за да се изясни въобще имал ли е нож застреляният, както твърди полицията.

Семейството вярва, че Пелерин може да е имал криза на психичното здраве, каза Кръмп.

"Полицията на Лафайет застреля Пелерин няколко пъти, когато той се отдалечи от тях, казва Маргарет Хуанг, президент и изпълнителен директор на Юридическия център за борба с бедността. - Убийството му изисква анализ на прекомерната употреба на сила от органите на реда".

Във видеото, заснето от очевидци, което бе разпространено в социалните мрежи, най-малко шестима полицаи обграждат младежа, докато той се опитва да влезе в магазина и стрелят по него от близко разстояние около 10 пъти.

Щатската полиция започна разследване на инцидента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още по темата: САЩубийствоЛуизиана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11 ОСОБЕНО СРАМЕЖЛИВ БИЛ ХАХАХА С НОЖ У МАГАЗИНА ДА КОЛИ ПРОДАВАЧА, ЧЕНГЕТАТА ГО ПРОГОНИЛИ ОТ ТАМ, А ТОЯ *** СЕ ЗАПЪТИЛ КЪМ СЪСЕДНИЯ МАГАЗИН ПАК ОТ СРАМЕЖЛИВОСТ!БОЖЕ, БОЖЕ КАКВА НАГЛОСТ, КАКВА БЕЗСРАМИЕ!
89
1
 
16
 
! Отговори
до Пак преди 3 години
Ако в действителност се изправиш срещу въоръжен не,гър на кристали, вероятно от спокойствие ще се простреляш сам, докато ти треперят ръчичките.Форумни шампиони, много.После бягате с 200 да ви го въртят!
88
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста "богат" речник има тая дето снима.
87
3
 
14
 
! Отговори
бялКоч преди 3 години
Дааа света трябва да е силно преобладаващо бял, за да спре това насилие и тази престъпност
86
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майката на Трайфорд заяви, че синът й е интелигентен, срамежлив и е потърсил терапия за социална тревожност.Ахахах. Да бе, да :)
85
14
 
4
 
! Отговори
Пак преди 3 години
неоправдано убийство. Защо стреляха 7-8 пъти??? А не един път в крака? Посещавам стрелбище чат-пат. От толкова близо аз лесно ще го уцеля в крака както бавно си ходеше. Те са полицаи, упражняват се редовно.
84
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами там си има правила, не оправдавам, че го разстреляха, но и той си знае какво следва ако не изпълниш полицейско разпореждане, така че си е отчасти самоубийство. Та там дори ако те спрат с колата и се просегнеш до жабката за документи ще те гръмнат, полицая от къде да знае дали не бъркаш да вадиш пистолет?
83
1
 
20
 
! Отговори
КОФЕ БАБОНЕ преди 3 години
Ето това е добра новина.Още 1-2 милиарда такива и света ще стане по-добро място!
82
4
 
10
 
! Отговори
Мистерия преди 3 години
За мен най-голямата мистерия е как в 2020-та година, където всеки телефон с фенерче вече прави 4к клипчета, всички важни клипове, които се въртят са с резолюция 300 на 300 пиксела и се снима основно в дървета, небето, паважа и така нататък..Тая явно ползва картоф за телефон... бати филма. Как пък едно нормално клипче се не появи?
81
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Застреляли са го, по време на въоръжен обир! Статията е манипулативна, срамежливо се казва, че заплашил продавача с нож! Що не си зададат въпроса защо все черни са в статистиките за обири и изнасилвания? Не....гри...те в Америка са като ромите тука!
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе и аз имам нож в джоба на панталона напоследък по улиците на София срещам много неприятни и агресивни хора.Минава покрай тебе вади един автоматичен нож и те ръгва няколко пъти в гърба.До 5 минути си на земята.Като ги знам линейките как идват до 200 минути когато е спешно считай че си си труп.А така поне като го видя че иска да ме ръга ще изкарам ножа и ще го ръгна и аз.Даже се замислям и за кевларена жилетка *** е много скъпа.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точен Стрелец ***... Вече го написа веднъж, като го напишеш два пъти, нито става по-смешно, нито по-вярно. "Не било трудно" за трениран, това показва колко разбираш. Винаги е трудно. Просто е по-възможно.
78
1
 
9
 
! Отговори
Кур Ви Набивам преди 3 години
Тая псува почти колкото Бойко бе!
77
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Да бяха казали полицаите,че е имал бомба и като на нашите ченгета щяха да им вярват
76
5
 
4
 
! Отговори
Точен Стрелец преди 3 години
Било трудно да го уцелиш в краката...За теб е трудно, защото отката ще те бие в челото. За трениран полицай не е трудно.
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истина, 90:Много тъпичко сравнение. Можеш ли повече или това е тавана ти. Защото както казва вашия вожд ,,той бил *** и вие сте прости". Ей така, да го опровергаеш, ако не е опасно за здравето ти.
74
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
демоКРАДцията е смъртносно НАСИЛИЕ под булото на 'общото благо'.
73
5
 
4
 
! Отговори
Кое му е трудното преди 3 години
До АнонименБило трудно да се стреля в краката... И кое му е трудното? Те тренират по 2 пъти в седмицата стрелба. Ще уцелят и ябълка на главата на въртящо се момиче.Тренирани са. Тва не е като ти да хванеш патлака и отката да те бие в челото...
72
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе въобще имате ли и най-минимална идея как се "стреля в краката", колко невероятно трудно е да улучиш? Това не е кино!
71
1
 
2
 
! Отговори
Радвам се да ви видя преди 3 години
"Имаше нож джоба"... може просто много да се е радвал да ги види?