64 арестувани на протест срещу расизма в Луисвил в САЩ

Той беше в памет на убита през март чернокожа жена
Обновена: 26 авг 2020 13:36 | 26 авг 2020 13:36, Елка Василева
4
64 арестувани на протест срещу расизма в Луисвил в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Американската полиция арестува днес повече от 60 души по време на протестно шествие в Луисвил, щата Кентъки, организирано в памет на Бреона Тейлър, чернокожа жена, убита в града през март от полицаи, които нахълтали в апартамента й, предаде Ройтерс.

На 64 души бяха повдигнати обвинения за блокиране на движението и причиняване на безредици, съобщи пред журналисти и.д. началник на полицията в Луисвил Робърт Шрьодер.

Протестите бяха организирани от активистката група "Докато не постигнем свобода" (Until Freedom), призоваваща за въздаване на справедливост за Тейлър и нейното семейство. Близо 300 души се събраха на проявата в Луисвил според информации на медиите.

Още по темата

Видеозаписи, качени от полицията в социалните мрежи, показват как през нощта се събират тълпи, а полицаи се опитват да ги разпръснат.

"Насилието или повреждането на чужда собственост е неприемливо и ще срещне незабавен отговор", заяви на брифинг вчера преди протеста кметът на Луисвил Грег Фишър и добави: "Надеждите и очакванията ни са протестите да бъдат мирни".

Тейлър бе убита, когато полицията нахълта в дома й без предупреждение. Един полицейски служител в Луисвил бе уволнен, а двама преместени на административни длъжности, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав беше тръмп, повечко белина за такива...
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2:Едва ли има някой, който да се е чуствал комфортно или дори без напрежение при общуването си с чернокожи от САЩ. Дълга тема.
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще бъда благодарен на някого ако ми каже какъв тип разговори може да се води с тези чернокожи от САЩ. Дори жителите на Африка са много по-работливи и по-образовани от онези.Чернокожите в САЩ са толкова залюпени, че над 99.99% от тях си нямат хал-хабер какво е България и къде се намира, дори не знаят какво е това Европа, имат проблеми с таблицата за умножение. Техните ценности са да имат лъскава кола и златни ланци. Толкова, не са прочели и една книга в живота си, само бледи цитати от Библията.
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен какво ме интересува това? Бели ги убиват също, но тогава се мълчи я у лево.