Доналд Тръмп защити 17-годишния, убил двама

Президентът на САЩ отива в епицентъра на протестите - Кеноша
Обновена: 1 сеп 2020 09:32 | 1 сеп 2020 08:35, Елка Василева
40
Доналд Тръмп защити 17-годишния, убил двама
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити 17-годишен младеж, обвинен в убийството на двама души по време на безредиците в Кеноша в щата Уисконсин, предаде ДПА.

Според него стрелецът е опитвал да спаси живота си. „Мисля, че е бил в много голяма беда. Вероятно е щял да бъде убит“, каза вчера президентът на пресконференция.

Тръмп ще посети днес Кеноша, където избухнаха протести срещу полицейското насилие и расизма, след като Джейкъб Блейк, 29-годишен чернокож, бе прострелян от полицията на 23 август и остана парализиран, съобщи Ройтерс.

В третата нощ на протестит 17-годишният Кайл Ритънхаус уби двама протестиращи и рани трети с автомат.

Още по темата

Той бе подведен под отговорност за две убийства и един опит за убийство. Адвокатът му каза, че планира да пледира, че клиентът му е действал при самоотбрана.

По време на посещението си в Кеноша Тръмп няма да се срещне със семейството на Блейк, а вместо това ще поздрави правоохранителните органи за действията им за справяне с безредиците, посочва БТА.

Губернаторът на Уисконсин, демократът Тони Евърс, призова Тръмп да не идва, защото според него това само ще влоши нещата.

Полицай от Сейнт Луис бе убит през уикенда - поредният случай на насилие срещу служител на реда в американския град през тази година.

Двадесет и девет годишният Тамарис Боанън почина в неделя, ден след като бе улучен с куршум в главата. Той оставя жена и три деца.

Задържан е 43-годишен мъж, но още не са му повдигнати обвинения. Заподозреният е бял. Боанън е чернокож.

„Това е ужасно напомняне за опасностите, пред които нашите смели мъже и жени в полицията доброволно се изправят всеки ден, за да ни осигурят безопасност“, каза в комюнике кметицата на града Лайда Крюсън.

Тази година е белязана от много насилие в Сейнт Луис, който от години се нарежда сред най-опасните градове в САЩ. Броят на убийствата през 2020 г. е почти рекорден, увеличава се и броят на стрелбите, при които няма загинали.

Освен Боанън, още седем полицаи бяха простреляни в Сейнт Луис, включително четирима на 1 юни по време на протест след убийството на чернокожия Джордж Флойд в Минеаполис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Междсу другото тримата терористи които той застреля са обирджии изнасилвачи и педофили.
31
0
 
2
 
! Отговори
Белчо Белчев преди 3 години
Готина пушка, готина самозащита
30
0
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
гледах записите - 100% случай на самозащите - първо стреляха по него след това го надабнаха като го удряха и със скейтборд, добре че имаше пушка иначе сега щеше да е при Свети Петър, а нея не гъ ри, пардон, Афро-Американци, дето го съдят за Убийство нямат никаква правда база и ще Загубят. Момчето Невинно!!
29
1
 
4
 
! Отговори
анон преди 3 години
и още нещо- родината както и повечето щати на америка имат "касъл доктрин"- разрешено е ако някой ти влезе в къщата неканен да го застреляш в главата, в краката, в гръб- без значение. горко ти е тежко обаче ако го гръмнеш дори на 1 метър извън къщата ти- примерно пред вратата ти или в двора ти- тогава ще го лежиш.
28
0
 
7
 
! Отговори
анон преди 3 години
хайде да не е "автомат"... а полуавтоматична пушка...
27
1
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Айде.. кръчмата се отвори.Само за сведение -убиец има когато има доказано убийство и труп. И Ютова е дело на съда да се докаже.Всичко друго е кръчмарски приказки. Така поне е в демократичните и правовите държави.А , ако ти си бил свидетел или знаеш нещо по делото и го укриваш подлежиш на наказателна отговорност. Така ,че отиди в полицията доброволно
26
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До Анонимен 17Не е верно това. Стига да има взлом стреляш в главата и няма проблем.
25
2
 
3
 
! Отговори
Черно-Бял ТилИвизор преди 3 години
До КаскетАми те си го знаят...Но предпочитат и те като Тръмпоний да дават предпочитанията си към определен етнос или религиозна група за да ПРЕДИЗВИКВАТ РАЗДЕЛЕНИЕ и КОНФЛИКТИ между хората ."Разделяй и владей" ... нали се сещаш ? Обединен народ не може да бъде владян от неккадърници, крадци и мутри. Обаче ние сме разделени..... И успешно ни командват и крадат всякакви криминални ***.
24
4
 
4
 
! Отговори
Каскет преди 3 години
"Ако някой убие друг ...ТО ТОЙ Е УБИЕЦ и трябва да отиде в затвора ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, и няма никакво значение дали е бял... черен..."Това ходи го кажи на Тиквата, на Гешев, на криминалния политчадър в България и на полицейската мафия в Дупница. Че убиеца на Янек го обвиниха в неправилна филателия, а не за убийство.
23
8
 
8
 
! Отговори
Хай Буй преди 3 години
"Отбранявал се е с автомат. Това май не е оръжие за самоотбрана."Другия път специално заради теб ще си купи противотанково оръдие. То е чисто отбранително.
22
3
 
9
 
! Отговори
Черно-Бял ТилИвизор преди 3 години
Докато ги делите на черни и бели-ТАКА ЩЕ Е.Все някой ще си прави каквото си иска използвайки като оправдание цвета си.Самите медии така увеличават и разпалват расовата омраза. Някой убил друг щото бил черен/бял... ГЛУППОСТИ. СПРЕТЕ ДА ДЕЛИТЕ ХОРАТА НА ЦВЯТ, ПОЛ, РЕЛИГИЯ ИЛИ ПРЕДПОЧИТАНИЯ , РАСИСТИ...Ако някой убие друг ...ТО ТОЙ Е УБИЕЦ и трябва да отиде в затвора ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, и няма никакво значение дали е бял... черен... мусюлманин... веган... гееей... колекционер на пощенски марки...
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Стрелял е с автомат при самозащита, ха ха ха. Оранжевият с нов виц"Е ти с какво искаш да стреля, с лъжица ли? Разбираме че ти се ще да е стрелял с лък и стрела, но сега времената са други.
20
6
 
2
 
! Отговори
Атанас Свиленов преди 3 години
"Следващия президент на САЩ какъв ли ще е. Имали са бял, черен, сега оранжав, какъв цвят следва"Ами гледай Кучета в резерв на Тарантино. Или ще е мистър Браун или мистър Пинк. Но Пинк звучи гейски и може да е некоя Пуси.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващия президент на САЩ какъв ли ще е. Имали са бял, черен, сега оранжав, какъв цвят следва
18
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стрелял е с автомат при самозащита, ха ха ха. Оранжевият с нов виц
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18 - ДА
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14 - зависи какъв "цвят" е крадецът... справка - докторът от Пловдив и един гризач дошъл да тършува за пореден път
15
3
 
14
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
С какво да го застреляш, с пистолетчето с пластмасови топчета, с това с капси или с газовото турско за пораснали деца, защото като обикновен гражданин (не осъждан) не ти разрешават да имаш късо огнестрелно оръжие,понеже обосновката за необходимост каскета от служба КОС ти я отхвърля.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
прескачането на оградата води ли се за взлом?
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Реалистче можеш да го простреляш, сигурноно.. не бива, защото ако е без огнестрелно оръжие, и ако го гръмнеш в гърба ще патиш многостреляш го само в ръцете и задължително гледай при пристигането на ченгетата да има нож поне