Ново видео показва смъртта на Даниел Пруд. Пак в САЩ, пак при арест

Мъжът е имал психически проблеми
3 сеп 2020 18:15, Нели Христова
87
Ново видео показва смъртта на Даниел Пруд. Пак в САЩ, пак при арест
Снимка: Facebook

Поредно видео, заснето от задължителните камери, които трябва да носят полицаите в САЩ, показва как чернокож мъж, който не носи оръжие, е задушен от органите на реда. Те дори се смеят на страданията му.

Даниел Пруд е арестуван на 23 март в Ню Йорк. 41-годишният мъж имал проблеми с психическото здраве, а този, който звъни на органите на реда е брат му, тъй като мъжът бил агресивен спрямо тях.

"Вдигнах телефона и се обадих, защото исках помощ за брат си, а не той да бъде линчуван", казва Джо Пруд. Брат му Даниел, който е баща на пет деца и работи в склад в Чикаго, бил на гости на роднините си в Ню Йорк.

Това, което се е случило с него, дълго време не стига до медиите, но вчера семейството му публикува видео и записи, които показват какво се е случило с него. Сред тях са и фаталните 12 минути, които водят до смъртта му.

Пруд излязъл да тича гол. Когато полицаите дошли, той веднага се подчинил на заповедта им да легне на земята. От време на време той обижда полицаите и ги плюе, но не се опитва да ги нарани физически.

12-минутното видео показва как Пруд лежи гол на земята с белезници, а полицаите му се подиграват. След като той казва, че има коронавирус, те слагат на главата му качулка, която органите на реда по принцип използват, за да не бъдат наплюти от задържаните. Много защитни организации обаче се обявяват против тях, защото те са довели до смъртта на десетки затворници, принудени да ги носят.

Пруд настоява качулката да бъде махната и крещи на полицаите: "Разкарайте я от мен". Крещенето му обаче преминава в тихо мърморене, след като един от офицерите го притиска с две ръце към земята и му казва да "спре да плюе". Пруд спира да се движи, вижда се, че от устата му излиза вода, а един от полицаите го пита: "Човече, да не повръщаш?" Друг го докосва и отбелязва, че тялото му е прекалено студено.

След това идва линейката, а медиците правят сърдечен масаж на мъжа. Той е качен в линейката и откаран в болница. Пруд е в мозъчна смърт, а седмица по-късно животоподдържащите апарати са спрени. В своя доклад медицинските специалисти са категорични, че това е убийство, причинено от "усложнения от задушаване в условията на арест".

Пруд умира два месеца преди Джордж Флойд, който също издъхна след задушаване по време на арест. Кончината на Флойд обаче бе оповестена в медиите почти веднага, а кадрите от смъртта му предизвикаха масово недоволство, което продължава и днес. Въпреки протестите обаче атаките над чернокожи от страна на полицията не спират.

В момента тече разследване по случая, а групи за защита на правата на човека настояват полицаите, които са допринесли за смъртта на мъжа, да бъдат съдени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
8
 
! Отговори
АтанаСпорМюнхен преди 3 години
Аман вече с изцепките на този етнос.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Америка не си поплюват с престъпниците.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черните станаха повече растити от белите. При всеки опит да бъдат проверени или нещо си почват да говорят за расизъм, което е смешно. Те са граждани на една и съща държава с белите и могат да ги проверят, колкото искат. Да не говорим, че голяма от тях са.... Така че полицията е подложена на всекидневен тормоз според мен с тяхното държание. Ако искат да се оправят трябва да погледнат проблема вътре в себе си. Нищо против тях нямам даже слушам такава музика от дете.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е психично болен какво прави гол на улицата? Защо семейството му не е взело мерки, така че да не представлява опасност за себе си или за околните. В САЩ притежанието на оръжие е легализирано и полицаите са под огромен стрес и напрежение. Пълно е със злобни малцинства, въоръжени с автомати, пушки, пистолети. Чеpнилкитe в САЩ са страшно нагли същества и мразят и завиждат на белите. Палежите на цели квартали са чист тероризъм. Ако Тръмп не бъде преизбран комунистите ще досъсипят САЩ.
15
2
 
11
 
! Отговори
О, Нели! преди 3 години
Но пък като прочетеш, че психично болният афроамериканец работи в склад и е създал 5 (пет!) дечица, всичко си идва на мястото. Ще търсят "справедвилост", естествено.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще направят, ще викат расисти расисти и нищо не могат да направят туй е положението, айде обратно в джунглитe. С тия клипчета никой няма се шокира, хората вече са 300 пъти повече умни Времената се менят и нравите се менят.
13
4
 
9
 
! Отговори
О, Нели! преди 3 години
*** се е изгубила в превода, както винаги. Пише, че братът търси помощ от полицията заради агресия на психично болния към семейството. Дошли полицаите и го линчували, пък той само ги заплашвал, плюл ги, казвал, че е болен от корона, но иначе не се опитвал да ги нарани. Междувлеменно тялото му изстинало от задушаване, но той умрял след седмица в болницата. След няколко месеца семейството се сеща да търси справедливост - разбирай пари като обезщетение за проявения расизъм.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по-опасни са тези които вярват в тази дума наречена "расизъм". Която впрочем, ще е измислена от някой 100000% неуспял комплексар някъде по света. Страшно е обаче, и от друга страна, ( за който може да мисли трезво) е смешно, как има хора, които се връзват на тези глупости. Мършата няма раса, нито народност.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за убитите бели от чернокожи при тив протести? *** засттрелял 12 годишно момче пред сестричката му? Също като у нас. Всички медии по света са в ръцете на..... знаем всички. Тези които мразят белия човек и Християнството.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В видеото пише, че умира седем дни след ареста, това удобно сте го пропуснали в статията.
9
2
 
18
 
! Отговори
Момо преди 3 години
На 41 години, тотален освидетелстван психар, бачкатор в склад... с 5 деца... Не, нищо не казвам.
8
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе нещо за Африка няма ли да покажат и какво е станало със белите фермери в Африка САЩ са расисти и какво, който не му харесва расизма да си ходи отдето е дошъл. Белия човек лети в Космоса, другия не се различава много от маймуните. Тия не докараха ли СПИН на чочеството дето допълзяха от Африка в САЩ.
7
2
 
4
 
! Отговори
кво?? преди 3 години
И пак не ме интересува
6
5
 
17
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До кога ще ни занимавате с тези ***?
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се опитва да заразява със смъртоносна болест си е опит за убийствоДобре е да се знае,че те е позволено
4
15
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Еми кpaваpника не се различава много от Koчинaтa!
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекалили са с мерките срещу заразите.То не само корона вирусът се предава със слюнка.Какъв е този варварски обичай да се плюе по хората.И в Англия една жена загина след такова нападение
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига ни занимавахте с тия
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е имал коронавирус и е плюл хората, напълно разбираемо са му сложили тая качулка.Въпреки че тя едва ли много ще ги запази, а иначе лесно могат да прекарат с нея, както е станало.