Майкъл Коен с още разкрития за "расиста" и "мафиот" Доналд Тръмп

Белият дом е категоричен, че бившият адвокат лъже
8 сеп 2020 21:10, Нели Христова
95
Майкъл Коен с още разкрития за "расиста" и "мафиот" Доналд Тръмп
Снимка: БГНЕС

Книгата на Майкъл Коен, бившият адвокат на Доналд Тръмп, вече излезе на пазара, а страниците й разкриват нови тайни за човека, който ръководи САЩ. Според Коен, Тръмп се държи "като мафиот", който "има много ниско мнение за всички чернокожи хора".

Още по темата

Белият дом е категоричен, че Коен лъже

"Майкъл Коен е  опозорен престъпник и лишен от права адвокат, който излъга Конгреса", заяви прессекретарят Кейли Макенани в изявление през уикенда. "Той е загубил всякакво уважение и не е изненадващо да видим последния му опит да се възползва от лъжи." А в книгата си адвокатът твърди, че Тръмп е виновен за същите престъпления, заради които той е лежал в затвора.

Различни американски новинарски издания публикуват цитати от книгата. Ето някои от основните твърдения.

За чернокожите и Мандела

"По правило Тръмп има ниско мнение за всички чернокожи хора - от музиканти до политици", пише Коен в книгата си. Той твърди, че според Тръмп покойният президент на Южна Африка и активист срещу апартейда Нелсън Мандела "не е лидер". "Мандела прецака цялата държава. Сега тя е една дупка", категоричен бил Тръмп.

"Кажи ми една страна в света, която е управлявана от черен президент и не е дупка. Всички те са едни тоалетни", казал веднъж Тръмп на адвоката си. Тези думи потвърждават обвинение от 2018 г., според което президентът на САЩ е наричал всички африкански държави "дупки". Тогава Тръмп каза на репортерите: "Не съм расист. Аз съм най-не расисткият човек, който сте интервюирали". Но обвиненията в расизъм преследват Доналд Тръмп още от самото начало на мандата му и продължават да са проблем преди изборите през ноември.

За Барак Обама

Според Коен Доналд Тръмп изпитва само "омраза и презрение" към Барак Обама. "Той нае двойник на Обама за да заснеме видео, в което омаловажава първия чернокож президент и след това го уволнява", пише бившият адвокат, а американските медии отново започнаха да въртят клипа, в който настоящият президент на САЩ отново поема ролята си в риалити предаването The Apprentice и уволнява човек, представящ се за президента Обама. Твърди се, че видеото е било заснето за републиканската конвенция през 2012 г., когато Мит Ромни е номиниран за републикански кандидат, но така и не е излъчен.

За гласовете на латиноамериканците

"Никога няма да получа глас от латиноамериканец. Както чернокожите, те са прекалено глупави, за да гласуват за Тръмп. Те не са моите хора", казал президентът на Коен.

Неговите коментари по отношение на латиноамериканците са подложени на строго наблюдение през цялото му президентство, особено след като той неколкократно пренебрегва мексиканците по време на кампанията си.

През 2019 г. президентът Тръмп каза на митинг в Ню Мексико: "Никой не обича мексиканците повече от мен".

За евангелистите

Коен разказва как след като спечелил изборите, Тръмп се срещнал с евангелски лидери в Тръмп Тауър. След като всички си тръгнали, той се обърнал и казал: "Можете ли да повярвате, че хората вярват в тази глупост?" Публично обаче президентът на САЩ усилено ухажва евангелския вот и заявява, че самият той е дълбоко вярващ. Неговият вицепрезидент Майк Пенс е благочестив евангелист.

За Владимир Путин

Според Коен Доналд Тръмп се възхищавал на колегата си Владимир Путин, защото "можел да превземе цяла държава и да я управлява сякаш е негова собствена компания - като Организацията на Тръмп". Адвокатът твърди, че Тръмп се подмазвал на руския президент, за да има достъп до руските пари в случай, че загуби изборите през 2016 г.

Но въпреки тези близки отношения, адвокатът отрича руска намеса в кампанията на Тръмп: "Тя беше твърде хаотична и некомпетентна, за да може всъщност да се осъществи заговор с руското правителство."

За порно звездата Сторми Даниелс

През 2016 година Коен уреди солидна сума пари да бъдат платени на порно звездата Сторми Даниелс, която твърдеше, че има връзка с Тръмп, за да си мълчи. Това е едно от престъпленията, което води до ареста и присъдата на адвоката. Коен отдавна настоява, че е изпълнявал заповедите на президента, но Тръмп винаги е отричал това.

"Никога не си струва да уреждам тези неща с пари, но много, много приятели ме посъветваха да й платя", каза Тръмп на Коен. "Ако това стане публично, не съм сигурен как ще реагират моите поддръжници. Но се обзалагам, че те биха си помислили, че е страхотно, че съм спал с порно звезда."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе Коен, ти защо не си плащал данъци и си лежал в затвора ?! Ти си криминален !!!
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майкал Коен ти си криминален, защото не си плащал данъци и лежа в затвора за това !
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вече съвсем ясно си давам сметка ,колко е бил прав Хитлер с политиката и действията си към това проклето племе към което принадлежи и въпросния автор на тази поръчкова книжка срещу Тръмо
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистик ,соросоида дрогиран и пиян шизофреник,бе що не ходиш да правиш като вятъра на някои от твоите любими чернокожи .....
64
1
 
8
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Президент Д. Тръмп е най дейния Американски президент в историята на САЩ. Друг е въпроса че е правил грешки...правил е обаче и правилни неща!
63
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нах голямото зло на земята това са евреите.
62
3
 
12
 
! Отговори
За Коен преди 3 години
Лошото е че като кажеш че Коен е некадърен предател, ще те изкара антисемит.Но на това, което той прави в България му се казва: еврейски номера или номера на китайката. Айде изкарайте ме и мен расист!
61
3
 
9
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 3 години
Типично еврейско нападение,както по времето на президент Р Никсън от страна на евреина Кисинджър
60
1
 
12
 
! Отговори
Уважавам Тръмп преди 3 години
Хващам се че все повече уважавам този куку!Да - Мандела прецака ЮАР!Тръмп не уважава Барак Обама - не защото е черен, а щото е вятърничав. Той не уважава и Хилъри!Не би паднал толкова низко че да я уважи.Тръмп говори това, което мисли, за разлика от тенденцията в САЩ - тотална цензура, уж срещу расизма. Идва черен расизъм: Двама тъмни се събуждат. Единият: Сънувах кошмар - сънувах че съм бял! Другият: Гадост!
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Коен. Това обяснява всичко!
58
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Тръмп все повече ми харесва.
57
3
 
29
 
! Отговори
реалист преди 3 години
"Кажи ми една страна в света, която е управлявана от черен президент и не е дупка."Да казваш истината и да те линчуват заради това.Толерастията ще погуби цивилизованият свят
56
7
 
10
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 3 години
Опа... Бочко Прoстaтa Тиkвa няма нищо общо с Американския Президент. Нито интелект нито култура нито маниер нито визия нито възможности нито образование. Тръмп не би си позволил да се превърне в това смeшно и жaлко човeче което е сега нашия рaзбoйник.
55
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"покойният президент на Южна Африка и активист срещу апартейда Нелсън Мандела"Интересен начин да напишете: терориста расист лежал в затвора за взривяване на жени и деца подтикнат от расова омраза Нелсън Мандела.
54
12
 
9
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Като лъже защо не го съди за клевета...Всъщност Коен не казва нищо ново....
53
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като в България само, че към бели хора!Ха познайте как се казва българския Тръмп?Подсказвам за 80%-те - толупи, лош матрял, *** и.т.н. За малко да го кажа, ама, не! Познайте!
52
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямото падение в Американската история....НЕподготвен, НЕспособен и НЕадекватен пРезидент.
51
25
 
28
 
! Отговори
za USA преди 3 години
Доналд Тръмп е велик президент , като Джон Кенеди и Томас Уилсън!!!
50
36
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Без да съм Ванга и Нострадамус мога да кажа 2 неща със 100% сигурност: - Доналд Дъмп и Фигуранта Зельонъй Чорапушка няма да видят втори мандат. Хубаво прочетете какво съм написал и елате след време да ми целунете ръката за пророческите дарби, другаре комунисти
49
6
 
30
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Според мен, не е расизъм да казваш истината! Расизъм е когато искаш да обидиш невинен човек, а не да кажеш истината за него! Това, че една страна е "дупка" няма нищо общо с цвета на кожата на Президента там, а това че Президентът там е чернокож, няма нищо общо с това, че той явно не работи добре за да не е "дупка" страната...Тръмп изразява своите обелтивни наблюдения и заключения, които могат да се тълкуват кой как иска, но те имат само един истински смисъл и той не е расистки!