Оранжево стана небето над град Сан Франциско – заради пожарите

Огънят е обхванал над 1 млн. хектара в три американски щата
10 сеп 2020 08:47, Елка Василева
5
Оранжево стана небето над град Сан Франциско – заради пожарите
Снимка: БГНЕС

Небето над град Сан Франциско стана оранжево. Причина за странния му цвят са десетките пожари, които горят в щата Калифорния. Дори през деня се наложи шофьорите да използват фарове. Гъстата оранжева мъгла затрудни движението.

Най-малко 96 големи горски пожара са обхванали площ от 1 375 000 хектара в американските щати Орегон, Калифорния и Вашингтон. Това съобщи Националният междуведомствен център за борба с пожарите, който е базиран в Айдахо, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

Хиляди жители на Орегон се евакуират заради пожарите, обхванали площ от над 230 000 акра, съобщи губернаторът на щата Кейт Браун на пресконференция, предавана по Си Ен Ен.

Няколко големи пожара бързо се разрастват заради жегата, сушата и силния вятър. Огънят може да доведе до най-големия брой жертви и щети в историята на щата, предупреди Браун.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм съобщи, че общата площ на пожарите в неговия щат тази година е достигнала рекордните за щата около 930 700 хектара.

Снимки от американски спътници, публикувани от НАСА, показват, че във вторник димът от пожарите е обхванал почти цялото западно крайбрежие на Съединените щати. Температурата на повърхността на места е превишавала 191 градуса по Целзий.

Най-малко трима души са загинали в Калифорния, предадоха Ройтерс и ТАСС. Жертвите на стихията се увеличават до 11. Застрашени от пламъците са хиляди домове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
8
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
"ДОРИ през деня се наложи щофьорите да използват фарове". Ха, ха, изостанала работа! Losers!A НИЕ караме на фарове ОСНОВНО през деня, защото иначе глобяват. То през ноща няма как да не забележиш, че без фаровете не се вижда почти нищо. Само на пълнолуние и ясно небе може и то невинаги, или ако си наистина лyyyyddd. Даже се чудя как не са ни накарали да светят и стоповете денем и да носим по две резервни гуми или нещо друго... напредничево?
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооо, ооооо, рранжево небеетоОрранжево морееето, На Боко уду пеетоОранжево звъни!
2
0
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
USA HAS ACUTE UNACCEPTABLE Electromagnetic SMOG..Се подава от контакта опит zа блокиране на страшно вредни облъчвания на океана от територията на САЩ С специално задимяване..НЯМА ДА ВИ ТЪRПИМЕ ОЩЕ МНОГО ..УВРЕДИХА ВАЖНА ОБЕМНА ОХРАНА НА ТИХИЯ ОКЕАН СРЕЩУ ПРОНИКВАНЕ НА ИЗВЪНЗЕМНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ВКЛ ОТ "АНДРОМЕДА"..Вижте края на ***../"You must to See the end of Paleozoic era
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука в Тиквуландия и без това си караме с фарве.