Горските пожари в САЩ продължават взимат жертви

Огнената стихия е отнела живота на девет души за последните 48 часа
11 сеп 2020 08:02, Ния Христова
2
Горските пожари в САЩ продължават взимат жертви
Снимка: БГНЕС
Десетки големи пожари, които са подсилвани от вятъра, продължиха да горят в горски и населени територии по Западния бряг на САЩ в четвъртък. Огнената стихия е отнела живота на поне девет души през последните 48 часа. Сотици хора бяха принудени да се евакуират, съобщават властите в района, предаде "Ройтерс".
 
Според данните на полицията четирима са загинали при пожарите в Калифорния, други четирима в Орегон, а дете на една година е изгубило живота си в щата Вашингтон.
 
В четвъртък на около 500 хиляди души в Орегон, около една осма от населението на щата, им е наредено да се евакуират, съобщи говорителка на щатската служба за управление на извънредни ситуации.
Още по темата
 
Хиляди са напуснали домовете си и в щатите Калифорния и Вашингтон.
 
През тази седмица около 100 големи пожара горят в западните щати. Най-тежко е положението в щата Орегон, където около 3000 пожарникари се борят с трийсетина горски пожара. Представители на противопожарните служби казват, че са нужни два пъти повече пожарникари, за да овладеят стихията.
 
Полицията е започнала разследване за палеж при поне един от пожарите в Орегон, който е започнал в Ашлънд близо до щатската граница с Калифорния. Няколкостотин къщи са опожарени. Огънят е отнел живота на двама души досега. Според полицейски източници се очаква броят на жертвите да нарасне.
 
В Калифорния е разпоредена евакуацията на около 64 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Миии... преди 3 години
Квот - такова.
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ВЗЕМАТ бе, Ния. Ти взела ли си или си взила?