Тръмп за пожарите и климатичните промени: Ще се застуди!

Шеф на агенция: Иска ми се науката да е съгласна с вас
15 сеп 2020 09:13, Елка Василева
30
Тръмп за пожарите и климатичните промени: Ще се застуди!
Снимка: архив, БГНЕС

Темата за опустошителните пожари по Западното крайбрежие на САЩ, отнели живота на най-малко 35 души, стана част от реториката в президентската кампания.

Президентът Доналд Тръмп изказа мнение, че глобалното затопляне е обратим процес и отказа да приеме, че причина за пожарите са климатичните промени, предаде БНР.

По време на визита в Сакраменто Тръмп не се съгласи с местните власти, като каза „Ще се застуди“.

„Иска ми се науката да е съгласна с вас“, отговори ръководителят на агенцията по природни ресурси на Калифорния Уейд Крoуфут.

Още по темата

„Всъщност не мисля, че науката е наясно“, отвърна Тръмп.

За президента горските пожари са следствие на лош мениджмънт, докато има консенсус между учените, че климатичните промени са водеща причина за тях.

Темата става една от централните в предизборната кампания, като кандидатът на демократите Джо Байдън остро нападна Тръмп от Източното крайбрежие. Байдън заяви, че Тръмп отказва да поеме отговорност.

„Имаме нужда от президент, който уважава науката, който разбира, че щетите от климатичните промени са вече тук“, каза Байдън.

Смъртоносните пожари до момента са изпепелили огромни площи в щатите Сиатъл, Орегон и Калифорния. Властите очакват броят жертвите да се увеличи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
1
 
! Отговори
да си живеем у вас я преди 3 години
Колко на брой са комунизмите в общия им комунизъм В общото всеки вид иска да остане единствен Абе всеки различен иска да си играе с мен у дома ми че да стане негов *** философия на вечния бездомник и непрокопсаник
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Палят собствената си земя за политически дивиденти и оставане на власт. Режимът използва страх и терор и умишлени пожари за оставане на власт и подчиняване на несъгласните с режима.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хюсеин Обама и Меркел понесоха знамето на комунистическия интернационал, а зелената сделка е тяхното последно демонично корупционно творение. Тотална деиндустриализация и подчиняване на Запада на китайската ком партия.
27
1
 
3
 
! Отговори
гошко преди 3 години
До Анонимен 21До преди месец горяха няколко американски града. Това едва ли беше от глобалното затопляне. Затова пък една определена партия в САЩ определено насърчаваше събитията тогава.Не искам да съм конспиратор, но има известни сходства.Със или без глобално затопляне една гора може да се запали.А ако заплатата ти или политическото представяне зависят от глобалното затопляне и ако вече имаш история на други пожари?
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запада рита по камбаната. С тях се опитва и наш боко да рита и той да е като мъжете. В Русия киловат ток е 4 рубли = 9 стотинки в България 22 стотинки .Познайте кога ще имаме индустрия и икономика ако купуваме морално остарели ф16 вместо да си достроим АЕЦа за който и без тва дадохме много пари ;)
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пак азНеинтелигентните в САЩ и Европа гласуват за твоите хора - комунистите. Демократите са американското БСП. Хюсеин Обама, Меркел, Макрон, Юнкер, Трюдо. Хора които съсипаха цели континенти. Има лек за комунистите и името му е Пинoчет.
24
5
 
2
 
! Отговори
пак аз преди 3 години
Винаги съм смятал, че средностатистическия гражданин на САЩ не е кой знае колко интелигентен и в последните няколко готини все повече се затвърждава у мен това мнение. Вярно е, че има страшно много интелигентни и новаторски настроени хора, но те са рожба на имиграционни процеси. Щом си избират такъв *** като нашия Боленчо Лидеров (щото единствената разлика между Тръмп и него са милионите на Тръмп), значи са *** та дрънкат американосите.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата бързо могат д се върнат към нормата с бан на таралясниците.А бемците съдени защото десетилетия лъгаха с клиин дизела едно мръсно гориво неприложимо за леки коли.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забраната на автомобили в града е хубаво нещо, но вече няма смисъл. Градовете са ужасно замърсени и потрошени от тия трошки. Трябва да има забрана в резерватите, примерно на Витоша и по селата. Градовете са загубени вече или възстановяването им ще иска много средства. Освен ако това не е една от целите, да трошум и оправяме, за да върти едни пари. Светът е глупав, така че, като нищо.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гошкоИзтъква ни се факта големи горски пожари. Преди години четяхме новини за по 270 нови пожари в руската тайга. Изследваме ли как възникват пожарите? Кой е подпалвачът или кои са подпалвачите?
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е прав друг е въпроса че можеше да изпрати войници на помощ
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма жалки опити немските барутници отделящи огромни колическва ко2 спомагат за глоблното затопляне.Всеки немски барутник В8 В2 г класе ес класе н бунището и пълен бан за движение в града на автомобили с ДВГ освен малолитражни хибриди.Да не говорим за дизели пълната им забрана трябва да е тотлна и необратима.За тези канцерогенни таралясници юясто в градовете няма.
18
0
 
3
 
! Отговори
гошко преди 3 години
Имаме някакъв факт, в случая големи горски пожари.Имаме също известна разлика в оценката на причините зад този факт, в случая някои (Тръмп) казват че е поради лош мениджмънт, други казват че е поради глобално затопляне.Всъщност.... какво значение има? Факта си остава - пожари.Ако наистина горят, поради глобалното затопляне, какво? Трябва да приемем че Г.З. има и горите така ще си горят по принцип? Не трябва ли също да има някакъв адекватен тип управление/мениджмънт, т.е. да, мениджмънта
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опазил Бог бавния Джо да стане президент. Тоя *** ще вкара обратно САЩ в комунистическата зелена сделка и ще ги превърне във васал на Китай. Бавния Джо работи за Китай, а Тръмп работи за САЩ.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Климатични промени има от както свят светува. Жалки са опитите на левичарчетата да контролират не само човека, но и климата. Ние сме едни прашинки. През различните епохи е имало както застудявания, така и затопляния. И отказа на разни младежи да ядът месо няма да промени нищо. Най-много да им oкапят зъбите на младини.
15
1
 
7
 
! Отговори
Видев преди 3 години
Човек не може въздейства на природата тя оказва влияни върху нас.Имало е ледникови периоди след което топли, милиарди години е било така по добре топъл период отколкото ледников
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изричайки фразата "Ще се застуди!" на 15.09, бай Дончо абсолютно не рискува да не познае. След като преминат първите есенни дъждове и Тикволандия ще забрави за пожарите. Боко с ръка на сърцето ще се похвали, че ги е победил.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"щатите Сиатъл" Сиатъл е град в щат Вашингтон...
12
1
 
3
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Епа, това също е начин природата да се самоизлекува! Само като вдигне температурата! Останалото ще го свърши "високо интелигентната", "умнаната", "гениалнаналта" човешка раса!
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е толкова глупав, че е цяло чудо как пази равновесие. Върна САЩ 30 години назад.