Шокиращо безразличие - 2/3 от американците не знаят нищо за Холокоста

23% от тях са убедени, че той е мит
Обновена: 16 сеп 2020 22:55 | 16 сеп 2020 22:08, Нели Христова
353
Шокиращо безразличие - 2/3 от американците не знаят нищо за Холокоста
Снимка: БГНЕС

Близо 2/3 от младите американци не знаят, че 6 млн. евреи са били убити през Холокоста. А повече от 1 на 10 души вярват, че самите евреи са причинили Холокоста, сочат данни на ново проучване, което показва шокиращо безразличие към едно от най-големите престъпления на XX век.

Според проучването, което обхваща млади американци от 18 до 39-годишна възраст, близо 48% не могат да посочат името на нито един концентрационен лагер или гето, създадени по време на Втората световна война. 23% от участниците вярват, че Холокоста е мит или че жестокостта е била преувеличена. Един на всеки осем души (12%) заявява, че не е чувал или не мисли, че е чувал за Холокоста.

Повече от половината - 56%, признават, че са виждали нацистки символи в социалните си мрежи, а 48% са попадали на публикации, които отричат или изкривяват истината за Холокоста.

"Тези резултати са шокиращи и тъжни, но и ни показват защо трябва да действаме сега, докато все още има оцелели от Холокоста, и да дадем гласност на историите им", казва Гидиън Тейлър, президент на Конфедерацията по еврейските материални искове срещу Германия, който поръчва проучването.

"Трябва да разберем защо не се справяме добре в образоването на младите за Холокоста и други уроци на миналото. Тези резултати трябва да ни събудят и да действат като препоръка за следващите стъпки на правителствата", добавя Тейлър пред The Guardian.

Проучването е направено на щатско ниво и разделя щатите според точки, базирани на три критерии - дали младите хора определено са чували за Холокоста, дали могат да посочат един концентрационен лагер, лагер на смъртта или гето и дали знаят, че са убити 6 милиона евреи. Според тези критерии най-добре се справя щата Вашингтон, където 42% от младежите покриват и трите условия. Следват Минесота (37%) и Масачузетс (35%). Най-зле са се представили Флорида с 20%, Мисисипи с 18% и Арканзас със 17%.

В цяла Америка 63% казват, че не са знаели за смъртта на 6 млн. евреи в концлагерите. 36% смятат, че убитите са с 2 млн. души по-малко. 11% от населението на САЩ вярва, че евреите сами са причинили Холокоста, като най-много са поддръжниците на тази теория в щата Ню Йорк - 19%. В национален мащаб 44% от анкетираните са успели да идентифицират лагера "Аушвиц" и само 3% са били запознати с "Берген-Белзен". 6 от 10 анкитирани в Тексас не са успели да назоват нито един лагер или гето.

Въпреки това, почти две трети (64%) вярват, че обучението за Холокост трябва да бъде задължително в училищата. Седем от десет души са категорични, че не е приемливо човек да поддържа неонацистки възгледи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Въй Въй Въй до Шерю"се е опитал да избие останалите немски евреи"Няма никакви доказателства за това. Червения кръст са имали достъп до всички лагери и са можели да правят проверки по всяко време. По техните данни умрелите са около 300 000 и то от болести поради недостиг на провизии и медикаменти заради англо американските бомбандировки. Няма доказателства за нито един обгазен или за каквато е да било заповед на хитлер за изтребление.
202
0
 
3
 
! Отговори
Трагедията преди 3 години
Ами тооо 2/3 от американците въобще не знаят ,че ги управляват по правилата на Протоколите на ционските мъдреци и това е трагедията на САЩ.
201
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Холокост е ежедневно шоу в близкото бъдеще. Ще го започнат арапите, които евреите така плиткоумно (***) докараха в Европа.
200
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавата, която е родила Ку Кукс Клан, да знаят за Холокоста...??? Та това е оксиморон!
199
0
 
4
 
! Отговори
Еврейска история преди 3 години
Кой кога умрял не е много важно .Интересна ми е ПОСОКАТА на преселение на евреите през годините . От родното им място в пущинаците на Близкия Изток....... към лихварските магазинчета в Европа през средновековието и ранните години на капитализма ... днес, банките и фондовите борси на Америка ..... а в близко бъдеще , дай боже ... някъде на дълбоко в Тихия океан .Амин.
198
1
 
1
 
! Отговори
Въй Въй Въй до Шерю преди 3 години
Прав си да но те са искали Циониски Израел и са го постигнали. Хитлер е имал спогодба за прехвърляне на всички Израелци в Израел "Haavara Agreement" Лошото което е направил Адолф е че се е опитал да избие останалите немски евреи по вяра(Ешкенази) които и до ден днешен не ги приемат в Израел. Използвани са тогавашния прецедент да си направят държава и да се направят на жертви. Сталин е бил против Израел и ако не са имали Америка да хвърлят бомби над Япония СССР щеше да ги направи на сол Израел.
197
0
 
4
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 3 години
Първите 2 закона които Хитлер приема и изпълнява в Германия. Преди Националната Социалистическа партия да взема власт.1. Премахване на всички Ге. й клубове и всичките са ги управлявали.... точно така евреи.2.Махане на кредитите от банките с лихви и взимането на каквито и да е било лихви в Германия. Лихварството е управлявано от.... е как от евреи.
196
1
 
1
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 3 години
Ама има оцелели от лагерите на смъртта: Има да над милион и още колко беше 6 милиона убити, ами ще му кажа да. Ама правили са ги на сапyн и на лампи от одрана кожа: Ммдаа има осъдени евреи за точно за тези глупост и дори ги псуваха и изгониха от студио на живо предаване в Америка през началото на90те. Ама това е антисемитизъм: ами БЕЖ в пустинята.
195
1
 
2
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 3 години
Холокоста е абсолютна измишльотина и това е факт. 6 милиона убити и няма кости:ама били кремиран. Ами не не са немците са нямали гориво за фронтовата линия и са проектирани танкове на дърва. Ама тровени са с Цирконии Б : не не са и е забранено да се правят снимки взимат проби и да се задават ВЪПРОСИ. При едно от всичко това затвор. Ама 6 милиона... : Ами 5.5 милиона евреи в Европа по това време 6 са били в целия свят. Не знаех че нацистите са измислили телепортацията. Ама има оцелели...
194
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Всичко е било за пари. Богати евреи платили на Хитлер да убива бедни евреи, за да не се налага богатите евреи да хранят бедните си братя, както законите на юдаизма го изискват...
193
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евреите са били около 10 милиона в Европа, преди ВСВ, не знам как ги изкарахте 4 милиона :))В Германия са били 2.5 милиона, Полша - 3, Франция - 2, за Русия не знам точната цифра, предполагам и там е имало милиони :) Казах ви да гледате реално, не с предрасъдаци, вие си баете едно :) Иначе съм съгласен, че едва ли не само евреите са жертви в тази война, но споменахте правилно че Холивуд,ФЕД, банките и т.н...повечето са евреи, за това се набляга на тези милиони убити в лагерите евреи :)))
192
1
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Те самите американци са си имали концентрационни лагери на своя територия пълни с японци.
191
3
 
14
 
! Отговори
анти-пропаганда преди 3 години
Днешно време Холокоста вече не е на мода. Вече нищо не може да спре нарастващия антисемитизъм по света. Истините за тези, които наричат неевреит гои и какво са им причинили трябва да излязат на повърхността
190
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"как само за евреите се говори а за 27 милиона убити в бившия СССР се споменава ей"Ами да ти отговоря. Медиите и холивуд ги държат евреи. Болшевиките които са избили 27 милиона души в русият също са евреи. Затова едните жертви се преекспонират а за другите се мълчи.Още нещо: еврейската преса(ney york times) още по времето на първата световна почват да тръбят че руснаците са щели да избият 6 милиона евреи. Тая цифра още товгава са я измислили но я пробутват чак през втората.
189
2
 
17
 
! Отговори
Позиция преди 3 години
Кога ООН ще признае геноцида и изтребването на над 2 милиона българи по време 500 години робство на Османската империя? Ами кръвния данък, еничарите насилствената промяна на религията? Защо по този важен въпрос се мълчи, А се говори за евреите?
188
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Кожени ръкавици, чанти, полилеи... Всички останали са били тор и суровина.."Тея лъжи вече и официалните евейски историчци ги отричат. Скоро вече ще си признаята и че газови камери не е имало. Малко по-малко истината се показва и лъжата холокост скоро ще е в историята.
187
0
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДО 220 -ХАХАХАХАХхахахаххахахихихиххи)))0
186
2
 
2
 
! Отговори
питам преди 3 години
Защо ГОИ трябва да се интересуват от това?!
185
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва е било преди 100 години, има-нема. Нормално, да сме безразлични. Сега кво! Да ревем за всяка трагедия в историята ли? Че ние ще плачиме целия ден, бе!
184
3
 
13
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Шокираща новина!В тотален ШОК съм! Няма да мога да спя седмици наред.