ФБР алармира: Расте заплахата от дезинформация в интернет

Причината - наближаването на изборите в САЩ
2 окт 2020 13:29, Петя Славова
12
ФБР алармира: Расте заплахата от дезинформация в интернет
Снимка: БГНЕС

Най-авторитетните разузнавателни агенции, с наближаването на изборите в САЩ, предупредиха американците за "чуждестранни сайтове и издания, които ще се опитат да повлияят на резултата от гласуването".

Още по темата

В навечерието на изборите в САЩ чуждестранните разузнавателни служби могат да разпространяват дезинформация в онлайн издания, включително онлайн списания, които се позиционират като научни. Това изявление беше направено от Федералното бюро за разследвания (ФБР) и Американската агенция за киберсигурност и защита на инфраструктурата (CISA), предава БГНЕС.

"ФБР и CISA публикуват това изявление, за да повишат осведомеността за потенциалната заплаха, създадена от онлайн периодичните издания, подкрепяни от чужбина, които разпространяват дезинформация относно изборите през 2020 г. Чуждестранните разузнавателни служби са известни с използването на интернет сайтове, включително псевдоакадемични онлайн списания за разпространение на подвеждаща или непотвърдена информация, в опит да повлияят на общественото мнение, да изострят разделението в обществото, да предизвикат общо объркване, да дискредитират изборния процес и да подкопаят доверието в демократичните институции на САЩ", се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ФБР му расте носа.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само служби (дезинформация има и от двете страни). Миналите избори едни предприемчиви македонци си бяха направили сайт, преструващ се на американски републикански, само с измислени от тях фалшиви новини за Тръпм с цел печалба от реклами. Включително фалшиви социологически проучвания, че ще спечели. По ирония на съдбата съзнателно фалшивата информация се оказа по-точна от официалната.
8
1
 
1
 
! Отговори
балама преди 3 години
Абе, дезинформаторът вика: "Дръжте дезинформаторите!"
7
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Не само в интернет, не само.Холандските външно министерство и правителство непрекъснато лъжат. Даже премиерът им официално се оправда по телевизията им, че "лъжата в политиката не е грях".ПП. А холандските и европейските медии незабавно разпространяват тези лъжи.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами отрежете Русия, Китай и Иран от Интернет за 3 месеца, САЩ поне магат да направят това и си решавате въпроса Нека комуникират помежду си.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФБР са най-долната комунистическа терористична организация.
4
0
 
11
 
! Отговори
Всичко е лъжа преди 3 години
ако не е предизборна пропаганда в полза на изкуфендера Байдън и бъдещата президентка на Краваристан - невежата, затова пък много щедра на глупости кукличка на конци Камала Харис.
3
1
 
9
 
! Отговори
на всяка цена преди 3 години
Ми тя горката дезинформация от къде идва първо и второ кой иска на всяка цена да смени едно управление с друго че чак пандемия му се привидя.
2
0
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
ЦРУ кво викат е важно
1
3
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Проблемът на тия е,че вече не са монополисти в дезинформацията.Много боли когато те подпукат с любимото собствено оръжие...