Тръмп - противникът на абортите беше излекуван благодарение на тях

За чудодейното лекарство са използвани клетки, добити от човешки ембриони
Обновена: 11 окт 2020 14:30 | 11 окт 2020 12:10, Камелия Цветанова
84
Тръмп - противникът на абортите беше излекуван благодарение на тях
Снимка: БГНЕС

Когато състоянието на американския президент се влоши след заразяването с коронавирус, лекарите му предписаха медикамент от антитела. За изненада на всички, средството подейства изключително бързо и само след няколко дни Тръмп се върна на работа в Белия дом. Самият той определи медикамента като "божия благословия", а успешното лечение нарече "божие чудо".

Още по темата

Чисто политически това е проява на лицемерие, тъй като Тръмп и неговата администрация, като отявлени противници на абортите, направиха много за ограничаването на точно тези научни методи, пише Дойче веле.

През 2019 година по нареждане на Тръмп бяха съкратени държавните субсидии за здравните власти, в това число за изследванията с тъкани от човешки зародиши след аборт. Последните са част от усилията в борбата срещу СПИН и раковите заболявания. В здравното министерство беше създадена нова комисия, в която участват и много противници на абортите. Дотук тя е отхвърлила 13 от общо 14 постъпили в нея искания за подобни изследвания.  

През януари 2020 по време на събитие на противниците на абортите Тръмп заяви: "Неродените деца никога не са имали по-силен защитник в Белия дом". И още: всяко дете е "свят и ценен дар от Бога".

За производството на медикамента REGN-CoV2 не се използва тъкан от човешки клетки, а от яйчниците на хамстер – тъй наречените CHO-клетки. При тестването на действието на тези антитела обаче са използвани клетъчни култури от тъкан на човешки ембрион. И по-специално, става въпрос за тъкан от бъбрек на човешки зародиш след аборт, извършен в Нидерландия през 70-те години.

Тези клетки, чието научно название е HEK 293T, оттогава редовно се използват в лаборатории в целия свят. Също и американската фирма Regeneron е използвала въпросните HEK 293T-клетки за производството на тъй наречените вирусни псевдочастици. Това са вирусоподобни структури, съдържащи спайк протеина на смъртоносния коронавирус SARS CoV-2. Само по този начин е била възможно да се установи колко ефективно въпросните антитела атакуват вируса.

Незнание или лицемерие?

Сегашният дебат около медикамента, използващ антитела, насочи вниманието – не само в САЩ - към една област на медицинските изследвания, в която често се използват клетки, извличани от тъкан от абортирал плод, например при разработването на нови ваксини. Включително Regeneron не отрича това. Но понеже въпросните HEK 293T-клетки са взети толкова отдавна, а сега се използват такива, добити в лаборатория, те не можело да бъдат смятани за "човешки". "Зависи от тълкуванието", заяви по този повод говорителката на американския концерн Александра Бауи. "Използваните от нас днес 293Т-клетки не могат да бъдат смятани за тъкан от зародиш и като цяло ние не използваме ембрионална тъкан", увери тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За умсвеният капацитет на даден човек се съди и по възможността му да общува с хора от различни обществени прослойки, раси, хора заемащи различни длъжности и т.н. Тръмп като види Путин все едно му дават кокълче, а пък с Борисов все едно Борисов му е взел играчката.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво излиза, че дамите искат да правят секс, но без последствия за това си има хапченца анти бебе, кондоми, но също така има и вибратори за тази цел. Не виждам къде е проблема на дамите.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп го направи за смях - човек на 74 години изкара "смъртоносния" вирус на крак работейки само за някоко дни. Сега ще носят вода от 10 кладенеца да се оправдават.Този 74 годишен човек....е обикновев човечец живееш в Акмапур гетото в Индия? Ъъъ май не е....май е президента на най-силната в технологично отношение държава.....и дали не го набухаха с коктейли дето простосмъртните ще видят срещу десетки хиляди долари след ДЕСЕТИНА години?
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръпона всичко го прави на интуиция, всичко! С него НЕ МОЖЕ да се направи смислен дебат, поради факта, че той няма реална аргументация. Всичко му го казват и той дори не го перефразира, а едно към едно. За това се получават гафове и разминаване в неговите изказвания.Секретарата му на топа-Тръмп не искал да го каже!! Ама го казал!Ако Тръпона не е "облечен" във власт е господин никой.
18
11
 
7
 
! Отговори
Ясъмкон преди 3 години
Не мога даже да си представя как се чувства човек на който работата му е да извлича това вещество от мъртви бебета. Може би като да работиш в концентрационен лагер и да имаш душа...
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая глупост със забраната а събиране на клетки и клонирането на сволови такива е просто ... лудост!!! Също и забрана за генна терапия и други видове манипулация. На кого е изгодно? На хората, котио го правят така или иначе и искат, да дръпнат напред и да опашат всичко с патентни и лицензи. От тяхна гледна точка е абслолютно недопустимо, да се даде правото, на случайни лица да октрият и подобрят тези технологии.
16
5
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 25Другите думи е баннати в сайта. Нямам избор :D
15
10
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Solar Powerостави го *** да се чувства специален и знаещ :D Реалността е скучна :(
14
2
 
5
 
! Отговори
dd преди 3 години
Странно ДВ да критикува Тръмп по тази тема, като в Германия абортите са също забранени.
13
10
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Анонимен: А кои са нормалните медии ? Тези които пишат,че американците не са кацали на луната, земята е плоска, ровърите на марс всъщност са филм на дисни, континента австралия не съществува там има празно място, сред нас живее тайна раса от рептили, няма никакви вируси всичко е една измислица за да ви контролират и да може държавите да нямат пари понеже не ходите на работа :)Мога да продължавам , но по добре да напиша книга и да я продавам на баламурниците :)
12
8
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
дядката говори всякакви глупости, за да се хареса на реднеците.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9 С 80% *** в България що за свят е това. Думите са на БСП активист. Спорад тях само на Позитано 20 са нормални
10
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновено Килъри Клингон прави сатанински ритуали с изцеждане на адренохром от децаБи ли дал достоверен източник на тази конспирация! Или чел нещо си там и веднага Хилъри...., а Байдън на инжекции преди дебатите... Това всичко е ОГРОМНА ЛЪЖА!
9
4
 
13
 
! Отговори
e.m.c = vagina преди 3 години
Дано Тръмпи да спечели изборите <3
8
11
 
5
 
! Отговори
фейк нюз преди 3 години
Ембрионите са от Мишки, а иначе Аборта си е Убийство!
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп, Ердоган, Борис Джонсън, Тиквата...Що за свят е това вече?
6
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 4То и тиквата е проста, а желев беше цял доктор по комунизъм.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Далеч от САЩ близо до цивилизования свят.
4
2
 
7
 
! Отговори
ha ha ha DW преди 3 години
...po natana me e nujno da chetete ...Otkoga DW sa iztochnik na info ?!?? Te vinagi sa bili i si ostavat propagandna media !!!
3
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е брутално *** с купени дипломи, без никакви знания!Наш алкашин достойно би го заместил.