Goldman Sachs: Купувайте евро, доларът ще поевтинява още

Щатската валута се обезценява от вероятността Байдън да спечели вота
12 окт 2020 10:10, Анисия Иванова
22
Goldman Sachs: Купувайте евро, доларът ще поевтинява още
Снимка: Pixabay

Доларът може да се обезцени до най-ниските си нива от 2018 г. поради нарастващата вероятност Джо Байдън да спечели изборите в САЩ и напредъка по отношение на коронавирусната ваксина, смятат от инвестиционната банка Goldman Sachs Group, цитирана от Bloomberg.

“Рисковете са изкривени към слабост на долара и виждаме относително малки шансове за най-позитивния за долара резултат – победа на Тръмп заедно със значително забавяне на ваксината“, пишат стратезите на Goldman Sachs.

Доларовият индекс, който измерва силата на зелените пари спрямо кошница от шест основни валути, е спаднал с над 3% до малко над 93 пункта, тъй като инвеститорите реагираха на безпрецедентните парични стимули, свързани с пандемията и рекордно ниските лихвени проценти. Показателят беше на ниво от под 89 пункта през 2018 г. и ако се сбъдне прогнозата за понижение до тези нива, то това е допълнителен спад от над 4%.

Goldman Sachs се присъединява към UBS Asset Management и Invesco Ltd., които прогнозират по-слаб долар, тъй като Байдън разширява лидерството си в сравнение с президента Доналд Тръмп на фона на оставащите по-малко от три седмици до изборния ден.

От финансовите институции вярват, че доларът ще поевтинява спрямо кошница от валути, състояща се от мексиканско песо, южноафрикански ранд и индийска рупия.

Стратезите също така препоръчват купуването на евро, канадски и австралийски долари, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувайте злато и крипто, еврото просто изостава с печатането.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувайте долари, че милитр птодавачи на зеленчук и плод по милите ни оазари ще почнат да искат да им олащаме в долари. Засега само висят до сергиите и вардят да не би да забележиш, че ти пробутват 50-60 % развалени бройки. Пазарите са превърнати в рядко посещавани музеи, а продавачите - в мумии и паметници. Иначе, оревават орталъка, че мерките за ковида им пречели на бизнеса.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не вярвам изперкал старец да проходи в Бялата къща.Той е като тезиизкуствените патици,да не стане като сГешев.Байте по- скоро, да се разминемсамо със самолетите,щото Бохемски неще да чуе ,че няма какво да ядем.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В такъв момент се купуват долари,защото след това ще поскъпне.Сача иска все да печели,а и да бутне еврото.И двете са шума и двете шумят.Метачи не се допускат.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и аз се интересувам от 4-5 АК47 и много боеприпаси ..., че като настане гладът човешкото в хора изчезва ...
11
0
 
4
 
! Отговори
4epa преди 3 години
С ВЪШКИ ЛИ ДА ГИ КУПУВАМЕ !!!!!!!!!!! ТЕ ПАРИТЕ СА ДЪРТИТЕ КОМУНИСТИ !!!!!!!!!!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно, значи да купуваме долари. Мерси за съвета.
9
3
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Да среброто е много добро за заварки ,така и е не разбирам защо хората избягат да го познат след като има най добрите свойства за тази дейност.Наистина го подценяват.
8
3
 
2
 
! Отговори
гост преди 3 години
Тръмп има около 50% шанс да спечели според мен
7
0
 
11
 
! Отговори
Сата Н преди 3 години
Някой продава ли АК-47 и боеприпаси?
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става да купуваш евро ако караш електро кола , но ако караш кола ДВГ така или иначе в един момент ще купиш долари за да си купиш гориво , не случайно Америка държи петрола да се продава в долари, така че искаш или не искаш ползваш ли петрол купуваш долари.
5
8
 
3
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
последните месец-два месеца излезе на яве, че ходът с BLM на Байдън е бил добре пресметнат, за да накара Тръмп да използва "тежката артилерия" срещу опонента по-рано и точно преди изборите няма нищо с което да задържи вниманието, на късопаметните американски избиратели, а Джо само се подсмихва и се приготвя за преместването си в Белия Дом
4
0
 
15
 
! Отговори
Аз 311 преди 3 години
от може да се обезцени до се обезцени са различни неща а и голдмън сакс не се слави със най точните прогнози в последните години-според мен
3
0
 
30
 
! Отговори
Попа преди 3 години
Винаги става обратното,когато специалистите от Уолстрийт дават препоръка.Следете движението и ще се уверите.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купувайте и внимавайте на завоя.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
купивайте сребро. Златото е надценено засега. Среброто тепърва набира скорост. В случай на сривове среброто има да догонва.