Три жертви взе ураганът Делта в САЩ

Стихията вече отслабна и сега е тропическа буря
12 окт 2020 08:44, Елка Василева
6
Три жертви взе ураганът Делта в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Ураганът Делта, връхлетял южните части на САЩ в края на миналата седмица, е причинил смъртта на най-малко трима души, предаде Асошиейтед прес.

Властите в щата Луизиана съобщиха за два смъртни случая. 86-годишен мъж и 70-годишна жена са загинали при два отделни пожара, възникнали съответно при зареждане на електрически генератор с гориво и от изтичане на природен газ.

19-годишен турист от Илинойс се е удавил във Флорида, след като бил отнесен от мъртво течение.

Още по темата

Делта нахлу над Луизиана в петък вечерта като ураган от втора категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън и остави без ток близо 370 000 домакинства, припомня БТА. Стихията обаче бързо отслабна над сушата, като сега вече е тропическа депресия.

Делта обаче предизвиква валежи и ветрове в райони от щатите Мисисипи, Арканзас и Алабама.

Делта стана 10-ата тропическа буря, навлязла над континенталната част на САЩ тази година, подобрявайки рекорд, датиращ от малко повече от един век.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ураган от елитната част - екип "Делта"...
4
1
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 3 години
There are EMS Acute elektromagnetic smog..Ураганите и бурите с е ползват от природата за прочистване на огромни региони от опасни увреждания вкл геофизични,радиоактивни и техно патогенни.Има остър електромагнитен смог подават резонанса на засегнатните региони.Произвеждат хората трилиони исключително опасни оръжия вкл инсталирани в телефони,лични карти,камери,дронове,самолети и автомобили..Уврежданията особенно то автомобили с включени бели скенери са НЕДОПУСТИМИ И ВОДЯТ ДО ОТКАТ>>
3
0
 
5
 
! Отговори
от Афроамерика 87178 преди 3 години
А още по-лесно и бързо се правят къщи от кашони...
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти като някакъв адвокат на американските ceлинджъри ли се изживяваш?
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега преди дежурните капацитети да почнат да се плюнчат как строели дървени къщи да ви обясня защо е така понеже явно ви е трудно или ви мързи да разберете. Строят се много по-лесно и бързо. Правят се много по-лесно реконструкции. Дървения материал в САЩ е много евтин и достъпен. Зоните известни с големия брой бури къщите имат реално подземна част от цимент или тухли което служи за скривалище. Дървените къщи устояват по-добре на земетресения и се ремонтират по-лесно при бури от тухлените.