Повече от 10 млн. американци вече са гласували за президент

Дистанционното гласуване се предпочита заради COVID-19
13 окт 2020 21:19, Елка Василева
9
Повече от 10 млн. американци вече са гласували за президент
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от 10 милиона американци вече са гласували на президентските избори на 3 ноември по пощата или с предварително гласуване, предаде Франс прес.

"Избирателите са пуснали общо 10 296 180 бюлетини", което е рекорд, съобщи Проектът за избори в САЩ на университета на Флорида в сайта си.

Още по темата

По данни на това преброяване броят на предварително пуснатите бюлетини в надпреварата между президента републиканец Доналд Тръмп и демократа Джо Байдън далеч надхвърля този от 2016 г.

Много американци тази година предпочитат дистанционно гласуване вместо лично да ходят в избирателна секция заради пандемията от новия коронавирус, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Според последни проучвания кандидатът на демократите Джо Байдън има преднина пред кандидата на републиканците и действащ президент Доналд Тръмп в редица щати, сред които Мичиган, Флорида, Уисконсин и Пенсилвания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"The Winner takes it all" ABBA
6
0
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Това е ясно системата е победителя взима всичко.Така е било винаги в САЩ откакто съществуват.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как Байдън да не спечели, както и Нинова у нас.
4
2
 
3
 
! Отговори
Bai Ganio преди 3 години
Хората не гласуват за президент, а за електорати? Ха ха. Вземи напиши бюлетина usa ballot в гугъл и виж, че дори и Канйе Уест го има в бюлетината. Хората гласуват за президент по отделно във всички 50 щата и ако в даден щат републиканският кандидат изкара повече гласове например, то следва че партията записва всички електорати от щата. Големи щата като тексас и калифорния с голямо население имат по голям брой електорати, а щати с малка популация като Род Айлънд и Делауеър имат по малък брой.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тези са като нашите "много исках да гласувам ама нямах желание" ......Гласува се за политики, гласува се за програма, гласува се за решения, които харесваш, гласува се за хора, които ще ги направят (или поне всички вярваме в това)Тия още не знаят кой от двамата каква политика ще изповядва, но вече са гласували (вероятно по симпатии)... На фона на това не ви ли се иска хората имащи право на глас поне да могат да прочетат какво пише на бюлетината (един 8 клас поне) и за информиран избор..и т.н
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще има много ренминби под масата
1
4
 
4
 
! Отговори
ИзборателноГласуване преди 3 години
А колко руснаци вече са гласували ?