Тръмп: Ако Байдън стане президент, ще проточи пандемията

Президентът продължава предизборната си кампания
18 окт 2020 10:42, Ния Христова
41
Тръмп: Ако Байдън стане президент, ще проточи пандемията
Снимка: БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп продължава предизборната си кампания за следващ мандат в щатите Мичиган и Уисконсин, съобщава БТА.
 
Президентът отправи атаки към противниците си от демократическата партия по въпроса за противодействието срещу COVID-пандемията, опитвайки се да спечели щатите от Средния Запад.
 
"Демократическата партия, която някога сте познавали, вече не съществува", каза вчера Тръмп на избирателите в Мъскигън, щата Мичиган, преди да посети и Уисконсин - два щата в Средния Запад. Тези два щата изиграха ключова роля за победата му през 2016 г. Според социологическите изследвания тази година подкрепата е за неговия съперник от Демократическата партия Джо Байдън.
 
Тръмп обвини демократите, че са "антиамерикански радикали", опитващи се "да заличат американската история, да подменят американските ценности и да унищожат американския начин на живот". Той заяви пред избирателите, че имат морален дълг да подкрепят Републиканската партия.
 
Тръмп не пропусна да спомене и губернаторката на Мичиган от Демократическата партия Гретчен Уитмър. Срещу нея бе разкрит заговор на антиправителствени екстремисти, разгневени от ограничителните мерки, които тя е наложила заради коронавируса:
 
"Трябва да накарате вашия губернатор да отвори вашия щат, да отвори училищата. Училищата трябва да бъдат отворени, нали! Надяваме се, че ще я разкарате много скоро", каза Тръмп, на което публиката отвърна с възгласи "Заключете я!".
 
Уитмър отговори на нападките, като заяви в Туитър: "Точно това е реториката, която изложи на опасност моя живот, живота на моето семейство и на други правителствени служители, докато се опитваме да спасим живота на своите събратя американци".
 
Тръмп атакува и съперника си Байдън, като го обвини, че ако победи, ще забави възстановяването от пандемията, предаде Ройтерс.
 
"Байдън ще затвори страната, ще забави ваксината и ще проточи пандемията", каза Тръмп.
 
Байдън реагира срещу нападките: "Всичко, което президентът Тръмп предлага на народа на Мичиган, е още лъжи и заблуди - без план как вирусът да бъде овладян, нито стратегия за извеждане на икономиката от рецесията и никаква визия за обединяване на страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 3 години
Дори не помня думата която се е превърнала в звездички, но със сигурност нищо лошо не е имало в нея освен неволна грешка, просто на душата ми заседнаха тези резтрикции на които сме подложени като хора и като личности.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не просто ще проточи пандемията като проточен бойлер но никога няма да я приключи поне в обозримо бъдеще не. Филантропите демократите и либералите са едно и също зло.
31
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
янките пуснаха вируса от лабораторията и ще си платят за това на човечествотопреди 50 години пуснаха спина навсякъде по света са пръснали освен бази ибиолаборатории напр в ухан в украина заболяването на тръмп беше пиар акция
30
3
 
3
 
! Отговори
Руди Джулиани преди 3 години
Корумпираното семейство Байдън ще затрие демонократите!Лаптопът на Хънтър Байдън е в ръцете на републиканците и тази седмица ще стане още по-интересно.До сега от него излезе инфо как китайската комунистическа партия е плащала на Байдънови по времето на Барак Хюсеин,как Порошенко им се е отблагодарявал,а до петък ще пуснат и педофилските им оргии!Байдън приключи!Тръмп 2020!
29
4
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 3 години
Напротив. Ако Байдън спечели вируса ще изчезне за месец. И медиите още от първите дни на президенството му ще обявят колко мъдро се справя. Този вирус бе назначен за да събори Тръмп. Защото Тръмп обърка сметките на глобалния бизнес и особено бизнеса с Китай. Много политици и компании от САЩ и Европа са си продали националните интереси на Китайската Ком партия , а Тръмп им обърка бизнеса. Да не говорим пък че Тръмп и една войничка не започна мръсника.
28
2
 
6
 
! Отговори
здт преди 3 години
Президентите трябва да са на възраст от 45-60 години.Иначе не е ясно кога може да им се увреди мозъка. Да могат ,да знаят и да имат житейски опит.
27
2
 
2
 
! Отговори
наблюдаващ преди 3 години
Демократите бяха по-стабилна партия до Били-саксофона.След онази история в Овалният кабинет с Моника,излъга пред Сенатската комисия,че не е оказвал давление за нейните показания.Според закона,презедент,който нарушава правомощията си за лична изгода чрез измама - автоматически влиза във затвора!Съветниците му зада си спасят президента и имиджа на прогнилата им партия намериха изход : Президентът на САЩ е недосигаем по време на война като главнокомандващ на въоръжените сили! Гуд бай, Югославия!
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка я прецака Клинтън,аОбама я превърна в черно гето.Нали затова хората в отчаянието си избраха Тръмп.Уви,той не направи почти нищо освен да говори.То лошо няма,но все пак има власт,президент си,действай бе човек.
25
11
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Америка , която познавате, вече не съществува , точно заради действията и безотговорното говорене на Тръмп. Насъсква хората един срещу друг, за да спечели . Какво може да се каже за човек , който е наследил 400 милиона от баща и години по -късно има дългове за още 400 милиона , освен че е с*л*а*б*о*у*м*е*н.
24
12
 
7
 
! Отговори
Да преди 3 години
Само ниско интелигенти реднеци гласуват за това рижаво ***. Защо цялата интелигенция и журналистите са против него, замислете се. Той обяви търговска война на Китай , а се разхожда с китайска шапка. Плакатите и агитационните му материали са печатани в Китай. Жалък лъжец , водещ страната към безредици и гражданска война. Ще гледаме цирк , като откаже да напусне властта и ще го влачат насила от Белия дом.
23
12
 
8
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Най-жалкото подобие на президент в историята на САЩ. Историята ще го запомни като най-големия мошенник докопал се до властта .
22
12
 
8
 
! Отговори
Анти Тръмп преди 3 години
Че кой вярва на лъжите на този клоун? Изпаднал е в паника , защото ако изгуби изборите/което и сигурно/ , ще трябва да го съдят и го чака затвор. Затова е готов на всякакви лъжи и манипулации. Стотици хиляди американци умряха заради лъжите и безотговорното му поведение. Не му пука за никого освен за собстените си интереси.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гражданските войни всъщност ги почват винаги комунистите и анархистите.В човешката история е доказано ,че войните се почват от анархисти и олигарси повличащи ***.Виж историята на Рим и повече не лъжи.Ако има война в САЩ тя ще е следствие на ДП ,отново както и в 19 век.
20
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп ще доведе САЩ до гражданска война, помнете! - раздели американското общество, издигна расизма в култ, стимулира продажбата на автоматично оръжие и САЩ ще бъде залята в кръв!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де,но какво прави с ДП.Ако са предатели трябва да се предприемат действия.Същия проблем и в България.Имаш анти българи с цели партии и ги оставяме в ефира ,заради свободата на словото.,а всъщност хора като Дайнов,Кънев,Лозанов са врагове на свободното слово и мразят хората.Ако след изборите Тръмп пак заложи на цирковете ,а не да се бори с това зло за какво го избират?
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубави думи ,но трябват действия в САЩ и по света.Иначе виждаме какво става и в ЕП и действията на анти българина Радан Кънев.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2:Абсолютно верен коментар: Само неграмотни и *** могат да гласуват за комуниста Джо ... пандемията е най голямата лъжа и измама за политически цели ! Един малко по сериозен вирус .... В Америка никога няма да има социализъм ! Тръмп ще победи с разлика !
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
16ти: Ти си болен мозък ! Тръмп мачка заспалия Джо и в двата щата ... но медиите заблуждават и без това заблудени и безгръбначни като теб.... Тръмп !!!!!!!!!!! Ще бъде преизбран за доброто на Америка !
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черни.. ***.. Обратни.. Пети.. Шести пол.. Пак ще го ядете на Доналд хаха.. Соросчетата ще се пукнат по шевовете
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън ако стане президент ще бъде най-сбалия президент в историята на Сащ.